Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

6 μηνες στην Ιαπωνία. πως εφτασα μεχρι εδω. Α μερος

Κάπως επετειακό αυτό το ποστ...
Εχτες ελαβα ενα μήνυμα απο εναν αναγνωστη του μπλογκ μου, που μου ελεγε με λιγα λογια:
^^καλα ρε φιλαρακι εισαι εκει τοσο καιρο και δεν μας εχεις πει πως και γιατι πηγες στην Ιαπωνια, για εξηγησου!^^
Αυριο κλείνω 6 μήνες στην Ιαπωνία, το μηνυμα αυτο ηρθε την καταλληλη στιγμη για να μου θυμησει οτι ειναι ωρα να γραψω πραγματα για τα οποια καποιοι θα αναρωτιουνται.

6 ΜΗΝΕΣ!!!! γιουπιιιιιιιιι!
αλλα ας δουμε πως φτασαμε μεχρι εδω.

μεγαλώνοντας σε μια μικρή πολη της ελλαδας δεν χρειαζεσαι και πολλους λογους για να αρχισει το μυαλο σου να ψαχνει ενδιαφεροντα πραγματα για να ασχοληθει. στην δικια μου περιπτωση με τον ενα ή με τον αλλο τροπο αυτο το κατι ηταν η ιαπωνια. ετσι λοιπον ψαχνοντας και ξαναψάχνοντας μου γεννηθηκε η επιθυμια να παω στην Ιαπωνια και να μεινω εκει.
Οι φιλοι μου και η οικογενεια μου μπορει να με θυμουνται απο τα 13 μου να λεω: εγω οταν μεγαλωσω θα παω να μεινω στην Ιαπωνια!!!
περνουσαν τα χρονια και εκει εγω να επιμενω. τελικα με τις πολλες επαναληψεις το χωνεψαν!

οταν περασα στο πανεπιστημιο, χαρη σε ενα φιλο (Σπυρο ευχαριστωωωωω!!) εμαθα οτι στην θεσσαλονικη υπαρχει φροντιστηριο Ιαπωνικων αλλα και οτι γινονται μαθηματα kendo. δεν το καθυστερησα πολυ και ξεκινησα μαθαινω την γλωσσα και τις πολεμικες τεχνες τις ιαπωνιας!
η καθηγητρια των ιαπωνικων μου (Tamaki!!!!) μου ειπε πως υπαρχει μια υποτροφια που δινει το υπουργειο παιδειας της ιαπωνιας καθε χρονο και μου εδωσε ολες τις απαραιτητες πληροφοριες.
σκεφτηκα λοιπον: πρωτο ετος ειμαι, μεχρι να τελειωσω θα κανω προσπαθησω να μαζεψω χαρτια και προσοντα για να παρω την υποτροφια και να παω στην ιαπωνια! οου γιεα!
στο μεταξυ μαθαινω πως εκτος απο την υποτροφια καθε χρονο γινεται ενας διαγωνισμος δοκιμιου που τον διοργανωνει το υπουργειο εξωτερικων της ιαπωνιας με επαθλο 2 βδομαδες στην Ιαπωνια με ολα τα εξοδα πληρωμενα.
γουαϊ νοτ; σκεφτηκα, εγραψα την εκθεση μου, την εστειλα και περιμενα....
μια μερα χτυπαει το τηλεφωνο και μου λενε ^^απο την ιαπωνικη πρεσβεια σας τηλεφωνω, σας περιμενουμε σημερα για την συνεντευξη για τον διαγωνισμο δοκιμιου^^
παρντον; λεω εγω. ....ημουν στην καλαματα για διακοπες.... ειχαν παρει τηλεφωνο στο σταθερο του σπιτιου στην θεσσαλονικη και ειχαν αφησει μηνυμα οτι επρεπε να παω για συνεντευξη αφου ειχαν διαλεξει την εκθεση μου ως υποψηφια..... εχασα την συνεντευξη εχασα και την ευκαιρια!!! σκεφτομουν: καλα βρε ηλιθιε ενα τηλεφωνο στο κινητο δεν μπορουσες να κανεις πιο πριν;;;; αααγκρρρρρρ. τελος παντων λεω τι να κανουμε.... θλιψη και δυστυχια για λιγο αλλα το χωνεψα.
τον επομενο χρονο ξαναπροσπαθησα! το θεμα: οι μελλοντικες ευρω-ιαπωνικες σχεσεις!
καθησα δυο βδομαδες και διαβαζα για συνθηκες και συμφωνιες και ιστορικα στοιχεια και και και και. εγραψα λοιπον παλι μια εκθεση την εστειλα και αυτην την φορα εδωσα μονο κινητο για να με βρουν! χεχε. για να μην πολυλογω, με πηραν τηλεφωνο παλι, πηγα στην πρεσβεια, καναμε μια μικρη συνεντευξη και μετα απο καποιες μερες με πηραν την να με ενημερωσουν οτι ειχα κερδισει τον διαγωνισμο....εγω ομως ειχα ξεχασει το τηλεφωνο στο αυτοκινητο μιας φιλης απο το kendo (Ειρηνη!). την αλλη μερα με ξυπνησε η υπαλληλος της πρεσβειας να μου πει τα χαρμοσυνα! χαραααααααααααααααα!!!!!
ετσι λοιπον τον Νοεμβριο του 2005 πηγα στην Ιαπωνια για 2 βδομαδες με αλλους 30 ευρωπαιους. καταπληκτικη εμπειρια. (ισως γραψω ενα αλλο ποστ για εκεινο το ταξιδι)
το ζουμι της υποθεσης ειναι οτι καταλαβα σε εκεινο το ταξιδι πως το μελλον μου βρισκεται στην ιαπωνια. ετσι λοιπον γυριζοντας στην ελλαδα με μεγαλυτερη ορεξη συνεχισα να κυνηγαω τον στοχο μου για την υποτροφια.

συνεχεια λιγο αργοτερα :)

14 σχόλια:

  1. δηλαδή έχεις πάει εκεί για τα καλά??? WOOOOW!!!!! καλό Πάσχα ρε μικρούληηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τα καλα.... χμμ δεν θα ειναι και για παντα νομιζω, πρεπει να παω να ζησω και σε αλλα μερη του κοσμου!
    αλλα πιστευω οτι θελω να ειμαι εδω 5 χρονια πανω κατω.

    ετοιμαζω την συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. おめでとうございます για την υποτροφία! Σχετικά με το υποεργείο παιδείας της Ιαπωνίας... τί άλλες ειδικότητες δέχονται για μεταπτυχιακά; Θα με ενδιέφερε καμιά ρομποτική π.χ.

    Έχεις κάποιο site να διαβάσω περισσότερες πληροφορίες σχετικά;;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστω πολυ :)

    για μεταπτυχιακο δεχονται ολες τις ειδικοτητες (εκτος απο σχεδιο μανγκα και τετοια). για ρομποτικη δεν το συζηταω ανετα.

    μπες στο site της ιαπωνικης πρεσβειας στην ελλαδα εκει θα βρεις.
    αλλα νομιζω πως αν ενδιαφερεσαι για του χρονου αργησες λιγο γιατι η προθεσμια για φετος ηταν τελος μαϊου νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΚ θα το κοιτάξω το σάιτ και θα δω τί μπορώ να κάνω! Για του χρόνου λίγο δύσκολο καθώς ακόμα είμαι αρχάριος με τη γλώσσα, δίνω το Δεκέμβριο για το Ν5 να φανταστείς (νιούφριο εντελώς) ;-)

    Θα μιλήσω πάντως και με το δάσκαλό μου, που είναι μες στα πράματα γενικά με τις πρεσβείες και θα το βάλω σε πρόγραμμα! ;-)

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η γνωμη μου ειναι οτι για να ευχαριστηθεις και να απολαυσεις την εμπειρια του να ζεις στην ιαπωνια (και για να ερθεις πιο κοντα με ιαπωνες), θα πρεπει να εχεις ενα επιπεδο κοντα στο Ν2. ας πουμε απο Ν3 και πανω (αλλα πιο κοντα στο Ν2).
    βαλε τα δυνατα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι αυτό πιστεύω και γω! Είναι πολύ μικρό το επίπεδο Ν5 έως Ν4... οπότε βουρ! :)

    άσχετο.. ο δάσκαλός μου μάλλον σε ξέρει! έχετε μιλήσει στο τηλέφωνο(Daisuke Yamaguchi λέγεται). ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χμμ η αληθεια ειναι πως δεν θυμαμαι το ονομα του.
    δεν νομιζω οτι ειχα μιλησει με καποιον αντρα ιαπωνα της πρεσβειας στο τηλεφωνο.
    μηπως ηταν αυτος που μου ειχε παρει συνεντευξη το 2005 για τον διαγωνισμο δοκιμιου; ή το 2008 για τη υποτροφια;
    ...χμμμ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όχι δεν είναι στην πρεσβεία. Κάνει διδακτορικό στην αρχαιολογία εδώ στην Ελλάδα και διδάσκει Ιαπωνικά. Απλά έχει ένα "χωριό" κοντά στην Καλαμάτα και από εκεί ήρθατε σε επαφή ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αααα καταλαβα!!! ο Μεγκα! (ετσι εχω μαθει τον φωναζουν αχαχαχα)

    το χωριο αν θυμαμαι καλα ειναι η Ιθωμη (αρχαια μεσσηνη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Paidia ego endiaferomai na pao stin iaponia epeidi thelo na gino sxediastis manga..mipos ksetete an dini kamia sxoli ipotrofia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Δημήτρη. Ονομάζομαι Δήμητρα και είμαι απο τη Θεσσαλονίκη. Όπως κι'εσύ , έτσι κι'εγώ απο πολύ μικρή ονειρεύομαι να ζήσω στην Ιαπωνία. Συνέχεια , βλέπω διάφορα ντοκιμαντερ με θέμα τη ζωή στην Ιαπωνία κ.α. Μ'αρέσει πάρα πολύ η Ιαπωνία , ακούω Ιαπωνική μουσική και προσπαθώ να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις μπορώ και σκοπεύω στο εγγύς μέλλον να πάω σε κάποιο φροντιστήριο για να μάθω καλύτερα τη γλώσσα. Βρίσκομαι στο 3ο έτος των σπουδών μου , σπουδάζω νοσηλευτική και θα ήθελα να σε ρωτήσω , μιας και έχεις ζήσει εκεί , τι πιθανότητες και ευκαιρίες θα είχα , να ζήσω και να εργαστώ εκεί.; Έχω ακούσει πως είναι αρκετά δύσκολο να πας εκεί και να μείνεις. Μήπως ξέρει κάτα πόσο ισχύει αυτός ο ισχυρισμός; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω την απάντηση σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...