Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

baseball! 野球

στην ελλαδα ποτε δεν ειχα δει ποδοσφαιρο στην τηλεοραση πανω απο πεντε λεπτα,
ουτε και ειχα παει ποτε στο γηπεδο να δω εναν αγωνα.
στην βαρκελωνη οταν ηρθαν να με επισκεφτουν οι αλλοι 3 απο τους 4 της οικογενειας ειπαμε να παμε να δουμε ποδοσφαιρο μιας και ο μικρος αδερφος υποστηριζει Real Μαδριτης, και εκεινες τις μερες θα επαιζε με την Barcelona. πηγαμε χωρις εισητηρια ελπιζοντας στην μαυρη αγορα. οντως βρηκαμε αφθονους μαυραγοριτες αλλα τα εισητηρια πανακριβα, ετσι πηγαν πατερας και μικρος γιος στο γηπεδο, και μαμα και ο αλλος γιος (εγω!) για ψωνια χεχεχε.
...βασικα να πω οτι δεν ειχα παει ποτε να δω εναν αγωνα ηθελα να πω με ολο αυτο!

στην ιαπωνια το ποδοσφαιρο δεν ειναι τοσο δημοφιλες. αντι για το ποδοσφαιρο εδω εχουν το baseball. λεω, αφου εχουμε παρει σβαρνα ναους, μοναστηρια και μουσεια, πρεπει να δουμε τον και λιγο συγχρονο ιαπωνικο καθημερινο πολιτισμο. ετσι αποφασισαμε να παμε να δουμε baseball! η Osaka εχει μια απο τις μεγαλυτερες ομαδες στην ιαπωνια τους Hanshin Tigers!

τι ωραια ατμοσφαιρα! τι χαρα και ενθουσιασμος! μεχρι και στο γηπεδο οι ιαπωνες εχουν επιπεδο. δεν ειναι ξενερωτοι καμια σχεση. φωναζαν και πανηγυριζαν επι 3 ωρες που κρατησε ο αγωνας. ο καθε παιχτης ειχε το δικο του τραγουδι το οποιο και τραγουδουσαν ολοι μαζι οι χιλιαδες οπαδοι. τελειο κλιμα χωρις μπαμπουϊνισμους.

συνολικα το baseball εχει 9 γυρους. στην μεση του εβδομου ειναι παραδοση σε αυτο το σταδιο να φουσκωνουν ολοι κατι μακροστενα μπαλονια και να τα αφηνουν στον αερα ταυτοχρονα.
τελειο! (δειτε φωτο παρακατω)

περασαμε τελεια. νικησε η ομαδα της Osaka και χαρηκαμε (ναι γιατι ξεραμε και απο πριν την ομαδα...). πολυ διασκεδαστικο το baseball οχι σαν αθλημα αλλα χαρη στο κοινο και ολα τα μικρο γεγονοτα που συνεβαιναν στο γηπεδο.
ισως ξαναπαμε...του χρονου! χεχε.

ΕΠΙΠΕΔΟ! ακομα και στο γηπεδο Ε ΠΙ ΠΕ ΔΟ!

4 σχόλια:

  1. Έτσι έτσι , Πολιτισμός!
    Λατρεύω το baseball !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπώ τα μπαλόνια σπερματοζωάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α!!!! ειναι οντως σαν σπερματοζωαρια!!! και ελεγα τι μου θυμιζουν!!!
    χαχαχα

    η χαρα του φιλαθλου οντως και οχι του ανεγκεφαλου βλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...