Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

σιχαμενοι Αγγλοι.

Ποτε δεν μου αρεσε η Αγγλια. Ουτε σαν χωρα, ουτε σαν πολιτισμος, ουτε σαν λαος.
Μια χωρα που το ποδοσφαιρο και το αλκοολ παιζουν τοσο πρωταγωνιστικο ρολο δεν με αφορα. Η φιλοσοφια του drink to get drunk (μεθαω μονο και μονο για να μεθυσω, ή αλλιως δεν ξερω να διασκεδαζω αν δεν ειμαι ζαντα) και το τραγικο χιουμορ τους.


Οι φιλοι μου ξερουν οτι για να πω σε καποιον οτι αυτο που κανει με ενοχλει πρεπει να με φερει πραγματικα στα ορια μου. Αυτο εχει συμβει και με τους 3 αγγλους φιλους μου εδω στην Οσακα. Νομιζω θα ηταν πολυ καλυτερο να καταλαβαινει ο καθενας απο μονος του που μπαινουν τα ορια στην κοινωνικη συναναστροφη χωρις να χρειαζεται να σε επιπληξει ο συνομιλητης σου (φιλος, γλωστος κτλ κτλ). 


Αυτη η συμπεριφορα φαινεται πως δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο των φιλων μου αλλα ολων των αγγλων (γενικευω αλλα εχω εκνευριστει). 


Στο παρακατω βιντεο θυμα του ηλιθιου και καθυστερημενου χιουμορ των αγγλων πεφτει θυμα ενας επιζησαντας απο τους βομβαρδισμους της Hiroshima και του Nagasaki.


O Tsutomu Yamaguchi (πεθανε περσυ σε ηλικια 93 χρονων) αρχικα επεζησε τον βομβαρδισμο της Hiroshima. Ειχε παει στην Hiroshima για δουλειες. Την επομενη μερα βαρια τραυματισμενος μεταφερθηκε στο Nagasaki οπου και εζησε και τον δευτερο βομβαρδισμο. 
Πλεον στην Ιαπωνια θεωρειται ηρωας πολεμου (δεν ξερω αν το μεταφραζω σωστα) 


Και ερχονται οι καραγκιοζηδες οι Αγγλοι να παιξουν με την μνημη αυτου του ανθρωπου που αρχικα εζησε την φρικη 2 ατομικων βομβαρδισμων και στην συνεχεια προσπαθησε να κανει τον κοσμο λιγο καλυτερο. Αισχος. Βρωμιαρηδες Αγγλοι!







Ισως να συγχυστηκα παραπανω απο οσο επρεπε. Ομως εχοντας συνομιλησει το 2005 στην Hiroshima με εναν ηλικιωμενο ιαπωνα που ειχε επιζησει της ατομικης βομβας και ακουγοντας την περιγραφη του για το τι εγινε την στιγμη της εκρηξης δεν μπορω παρα να θυμωσω με τετοιου ειδους ανεγκεφαλους. 


Tsutomu Yamaguchi
"The reason that I hate the atomic bomb is because of what it does to the dignity of human beings.'' Speaking through his daughter during a telephone interview he said, "I can't understand why the world cannot understand the agony of the nuclear bombs. How can they keep developing these weapons?"

23 σχόλια:

  1. αυτοί τι είναι οι Ράδιο Αρβύλα του Ηνωμένου Βασιλείου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ω! ετσι φαινεται. τους ειχα ξεχασει αυτους και δεν πηγε το μυαλο μου να κανω τον παραλληλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μπορώ να τους κατηγορήσω συνολικά αλλά το συγκεκριμένο χιούμορ είναι αρκετά φθηνό και εύπεπτο, όπως φυσικά και τα περισσότερα τηλεοπτικά Αγγλικά προγράμματα! Θεωρείς τυχαίο, Δημήτρη μου, που το 2010 προβλήθηκε η έβδομη συνέχεια του Celebrity Big Brother UK καθώς και η ενδέκατη συνέχεια του απλού Big Brother...
    Και εν τέλει πόσο χιούμορ μπορεί να έχει ένας λαός που αποδέχεται εν έτει 2011 για πρίγκιπά του έναν τύπο σαν τον Κάρολο και για πριγκίπισσα την Καμήλα; Ε, όλα έχουν και τα όριά τους!
    Καλημέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει οι Άγγλοι φίλοι σου στην Οσάκα, αλλά δυστυχώς το χιούμορ σε αυτό το βίντεο δεν διαφέρει πολύ από τον Λαζόπουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν μου αρεσει καθολου να λεω οτι ολοκληροι λαοι συμπεριφορενται με στερεοτυπα απλως ηθελα με καποιο τροπο να εκφρασω την αγανακτηση μου.
    εβδομη συνεχεια του celebrity big brother? και ενδεκατη του κανονικου?
    ειπαμε, αυτοι το παρακαναν!

    οι αγγλοι φιλοι μου στην οσακα δεν εχουν κανει κατι φοβερο, απλως δεν ξερουν πως να κανουν χιουμορ το οποιο δεν ενοχλει τον συνομιλητη τους. ειναι ενα ειδος χιουμορ που λεω καποια ατακα για να σε προκαλεσω ετσι ωστε να αντιδρασεις κτλ κτλ. μεταξυ τους εχουν συνηθισει, εμεις τι φταιμε; χοχοχο

    υ.γ. την μανια με τον λαζοπουλο παλι, ποτε δεν την καταλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι καπως jerk ο Fry δυστυχως. Σιγουρα χιομουριστας, αλλα αρκετες φορες κακογουστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aρκετά κακόγουστο θέμα για να κάνει "χιούμορ" κανείς - θα συμφωνήσω σε αυτό. Αν και δεν θεωρώ τον Stephen Fry τυπικό άγγλο κάγκουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κρίμα γιατί συμπαθώ τον Fry αλλά νομίζω ότι ακριβώς επειδή τώρα ζεις στην Ιαπωνία, έχεις επισκεφθεί την Χιροσίμα, είναι φυσικό να αισθάνεσαι έτσι. Αυτό το βίντεο θα μπορούσε να παίξει και στην Ελλάδα και σίγουρα η αντίδραση θα ήταν η ίδια, όχι με αυτό που ο καημένος ο άνθρωπος έζησε. Απλώς, δεν είναι πρόβλημά μας, είναι έξω από εμάς και κάτι που *κάποτε* συνέβη.

    Εδώ ο Λαζόπουλος πριν λίγο καιρό είχε αναφέρει μια ειδήση που είχε παίξει στο ίντερνετ, που ένας άνδρας είχε πάει για μια επέμβαση και ο γιατρός του έκοψε τα γεννητικά του όργανα. Το πλήθος από κάτω να παραληρεί από τα γέλια, το ίδιο και αυτός. Αστείο, έτσι; δεν μπορούσα καν να μπω στο τρόπο σκέψης τους. Με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nομιζω οτι σε καθε χωρα υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο με ανεγκεφαλους, και στην Αγγλια και στην Ελλαδα και στην Αμερικη και παντου... δυστυχως...
    Το κλιπακι δεν ειναι τιιποτα αλλο παρα ενα δειγμα απο very-very typical English black humor...
    Ειμαι υπερ του αφοπλισμου και υπερ της ειρηνης, και εναντια σε καθε αιματοκυλισμα, δεν βρισκω κανενα λογο στο να σκοτωνει ο ενας τον αλλο... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λιγο ασχετο...Δημητρη κανεις ακομα naginata;σε ρωταω γιατι σκεφτομαι να αρχισω και εγω καποια koryu...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. dm3k, φαινεται να τον γνωριζεις τον κυριο...ειναι γνωστος;; πρωτη φορα τον ειδα εγω σε αυτο το βιντεο.

    super hero, και εσυ τον ξερεις....χμμμ δεν εχω ενημερωθει φαινεται αρκετα για τα σελεμπριτιζ της βρετανικης τηλεορασης.

    g for george, και τριτος που τον ξερει;; τοσο φιρμα πια;
    εχεις απολυτο δικιο με αυτο που λες, για μενα ειναι αρκετα σοβαρο ακριβως για τους λογους που ανεφερες. ισως για τους ανθρωπους που σκεφτονται:ειναι εξω απο εμας, δεν μας αφορα. κτλ να ειναι πιο ευκολο να χλευασουν το οτιδηποτε, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολα μπορουν να γινουν αντικειμενο ηλιθιου χιουμορ. (και ποσο μαλλον στο κρατικο καναλι της βρετανικης τηλεορασης)
    λαζοπουλος ασχολιαστος...σιχαινομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ephemeron, εχεις δικιο. υπαρχουν ανεγκεφαλοι παντου. (απλως στην αγγλια μου φαινεται ξεχωριζουν πιο ευκολα)
    απλως ειναι μερικα στερεοτυπα που επαληθευονται συνεχεια: απαισια αγγλικη κουζινα και απαισιο αγγλικο χιουμορ.

    για τα πυρηνικα ακουσα οτι κατι πανε να κανουν η ρωσσια και η αμερικη αλλα ακομα τιποτα...

    mr. alobar, ναι ακομα συνεχιζω. την ανοιξη θα εχω εξετασεις για το πρωτο dan. koryu δεν γνωριζω τι ειναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πρωτο dan;μπραβο.
    koryu σημαινει παλια σχολη π.χ η buko ryu toda ha ειναι μια koryu με ειδικευση στην naginata.Λογικα και εσυ κανεις καποια koryu εκτος αν μαθαινεις την naginata αγωνιστικα.Το kendo που ειναι αγωνιστικο δεν ειναι koryu,ανηκει στα budo,ομως οι σχολες που μαθαινουν την παραδοσιακη χρηση του ειναι koryu.
    Δες αυτο...http://www.koryu.com/.
    Αν θες κανε κανα ποστ με θεμα την προπονηση εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Stephen Fry ειναι γνωστος κωμικος και συγγραφεας. Παλιοτερα ηταν πολυ δεικτικος, τελευταια ωριμασε καπως, απεσυρε και καποιες θεσεις του.
    Α, και ειναι και ανοιχτα ομοφυλοφιλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Having lived and worked in the UK for 3 consecutive years, I couldn't agree more with you Jimmako! The majority's sense of humour is "4theDEBRIS"!=P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mr.alobar, καταλαβα. στο dojo μου κανουμε και τα δυο με πιο πολυ εμφαση στον παραδοσιακο τροπο (ο μεσος ορος ηλικιων ειναι αρκετα υψηλος με αποτελεσμα να μην κανουμε πολλους αγωνες χεχε)

    dm3k, η βλακεια σεξουαλικο προσανατολισμο δεν κοιτα!

    cibus, 4thedebris....αααααχαχαχαχα. πολυ χαιρομαι που επιβεβαιωνομαι απο καποιον πους τους εχει φαει στη μαπα 3 χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. >dm3k, η βλακεια σεξουαλικο προσανατολισμο δεν κοιτα!

    I will strongly agree on that. Empirical evidence and all.
    Just giving a resume of the guy there.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το αστείο είναι ότι το QI θεωρείται μία από τις 'καλές' εκπομπές (προσωπικά δεν έχω δει πιο δήθεν εκπομπή), τουλάχιστον από τη μεσαία τάξη που το παρακολουθεί ως επί το πλείστον (ναι, ακόμη μιλάμε για τάξεις εδώ..). επίσης, ο Φραι έχει πει διάφορες μαλακίες κατά καιρούς και για να καταλάβεις λίγο τι άνθρωπος είναι, έχει βάλει σκοπό να γίνει κάτι σαν τον Oscar Wilde της εποχής μας (πράγμα δύσκολο). κάποτε η εκπομπή είχε θέμα τους Έλληνες οπότε εκεί είχε διάφορα σχόλια σχετικά με τις σεξουαλικές πρακτικές των αρχαίων ελλήνων.

    το αγγλικό χιούμορ (όχι αυτό που βλέπεις στο βίντεο) δεν είναι τόσο κακό, αν μη τι άλλο στηρίζεται αρκετά στον (αυτο)σαρκασμό, πράγμα καλό in my books.

    επίσης, το QI δεν είναι το ράδιο αρβύλα ούτε ο Λαζόπουλος της χώρας και ναι, έχουμε ΒΒ και διάφορα ριάλιτι αλλά έχουμε επίσης απίστευτες εκπομπές για τη φύση και τις επιστήμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Ο Μικρός Ναυτίλος
    ως επίπεδο η εκπομπή είναι μάλλον χειρότερη από το ράδιο αρβύλα. Τουλάχιστον σε αυτό ο πρωταγωνιστής του δεν νομίζει πως θα γίνει Οσκαρ Ουάιλντ πετώντας μερικά καλιαρντά ευφυολογήματα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. xm...εμένα μου αρέσει το μπάσταρδο χιούμορ τους αι ας λένε οτι οι Έλληνες ανακάλυψαν το μουστάκι στις γυναίκες ...that's life Οι Αμερικάνοι είναι ηλίθιοι, οι Άγλλοι κάνουν χιούμορ με τα πάντα και οι Κύπριοι έχουν κέρατα...απλά μερικά πράγματα τα δεχόμαστε όπως είναι...είναι γεγονός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το να περιμενεις απο ενα Βρετανο να εχει χιουμορ της προκοπης ειναι σα να περιμενεις απο ενα χαμστερ να καταλαβει μοριακη βιολογια.Απορω γιατι μπηκες καν στον κοπο να προσβληθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...