Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

χειμερινη εκδρομη 2011: Gero 下呂

η δευτερα που μας περασε ηταν αργια. ηταν η γιορτη για να τιμησουν τους νεους που ενηλικιωνονται (οχι στα 18 αλλα στα 20). ετσι βρηκαμε την ευκαιρια να παμε μια τριημερη εκδρομη σε διαφορα μερη. Ο σκοπος αυτου του ταξιδιου ηταν να παμε σε ενα παραδοσιακο χωριο αριστουργημα που λεγεται Shirakawago και το οποιο ειναι αναγνωρισμενο ως World Heritage. 

ξεκινησαμε λοιπον απο την Οσακα το πρωι και ειχαμε ενα μακρυ ταξιδι μπροστα μας με το αυτοκινητο. Κανεις δεν ηξερε αν θα μας πλακωνε το χιονι στο βουνο ή αν θα μας ετρωγε η Yuki-Onna εμεις ομως ξεκινησαμε. 

μετα απο 4 ωρες οδηγησης, πρωτη σταση το Gero. 


Το Gero λοιπον ειναι μια μικρη πολη, που η κυρια ατραξιον της ειναι τα θερμα λουτρα της. 
Πιστευω οτι πιο παλια το Gero ηταν μια ομορφη πολη. Πλεον ομως εξαιτιας των εκατονταδων γιαγιαδων και παπουδων (και λοιπων φανς των θερμων λουτρων), εχουν χτιστει μεγαλα ξενοδοχεια τα οποια για εμενα χαλανε την αισθηση που μπορει να ειχε το μερος πριν την επελαση των αρθριτικων. 

Αφησαμε το αυτοκινητο στο παρκινγκ ενος βουδιστικου ναου και ξεκινησαμε με τα ποδια για να δουμε τι ειχε να μας δειξει το μερος. 

Οπως ακριβως ειχα διαβασει και οπως ειχα φανταστει εχει λουτρα, λουτρα και αλλα λουτρα. :)





 Ωρα για φαϊ! (σε ολες τις αναρτησεις για αυτην την εκδρομη θα καταλαβετε οτι το φαϊ επαιξε βασικο ρολο)
Η τοπικη σπεσιαλιτε ηταν ας πουμε soba (ιαπωνικο σπαγγετι;) με ντοματα. συνοδευτικα ηταν 2 ρυζομπαλες χρωματιστες, μια κροκετα με τυρι και κρεας και ενα σουβλακι με μοσχαρισιο κρεας (Hidagyu 飛騨牛). Φοβερο! Και δεν ξερω γιατι δεν εχω βρει ακομα στην Οσακα μαγαζι με αυτο το ντοματενιο αριστουργημα. Το σουβλακι ηταν φτιαγμενο απο το φημισμενο κρεας της εκει περιοχης οποτε δεν εχω ελπιδες να το βρω ευκολα στην Οσακα :(








Δεν μπορουσαμε να φυγουμε απο το Gero χωρις να επισκεφτουμε και εμεις τα λουτρα. Επειδη σε επομενο ποστ θα βαλω μια πιο ενδιαφερουσα φωτο απο λουτρα εδω θα βαλω την φωτο απο την ατομικη σαουνα ή αλλιως κατσαρολα για ανθρωπους. Ολο αυτο ηταν φτιαγμενο απο κεδρο οποτε οση ωρα απολαμβανες (ή υπεφερες απο την θερμοκρασια) ενα δασενιο αρωμα απλωνοταν τριγυρω.

φυγαμε με υπερχαλαρωμενοι χαρη στο λουτρο και με γεματες τις κοιλιες με πεντανοστιμο φαγητο. μια εξαιρετικη αρχη για ενα ταξιδι :)

υ.γ. Το Gero στα ιαπωνικα εκτος απο το ονομα αυτης της πολης, ειναι και ομοηχο με την λεξη εμετος/ξερατο. 
Γεια, απο που εισαι; 
Ειμαι απο το Ξερατο....
ιουουου αηδια! χαχαχα


8 σχόλια:

  1. Εμετός ξεμετός τέλεια περάσατε στο Ξερατό!Χαχαχα!!!
    Μ'έπιασε λιγούρα πρωινιάτικα!!!
    Μια σόμπα(soba) κι ένα Japanese souvlaki περικαλώ ν'αποσταλούν με teleporting στας Αθήνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μια προτίμηση στο yakisoba περισσότερο :P Ίσως λόγω των παιδικών αναμνήσεων με τον Kabamaru.

    Από τους ατομικούς φούρνους μπορείς να βγεις μόνος σου; Γιατί δεν φαίνεται τόσο εύκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. h katsarola endiaferon fainetai...alla to poio endiaferon mou fainetai to fagito mmmm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο βραστηρας δεν φαινεται και τοσο ευχαριστος.μετα απο ενα γρηγορο googlaρισμα το Shirakawago φαινεται γαματο!μην κανεις τσιγκουνιες στις φωτογραφιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. cibus, αν ειναι να χρησιμοποιησουμε τοσο διαστημικη τεχνολογια δεν προτιμας να ερθεις εσυ εδω να πλακωθεις στο φαϊ χεχε

    βορεα δεν ηξερα οτι εισαι λατρης του yakisoba! με εκπλησσεις :)

    vam, ελπιζω να σου αρεσουν και τα επομενα ποστ του ταξιδιου.

    μπροκολο περιμενε τα επομενα ποστ για να δεις πολυ πολυ φαϊ!

    ανωνυμε, ο βραστηρας τελικα ηταν πολυ πιο ευχαριστος απο οτι περιμενα. να σημειωσω οτι ανοιγει πολυ ευκολα απο μεσα.

    coco, kirei δεν λες τιποτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...