Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

χειμερινη εκδρομη 2011: Nagoya

Nagoya, μην ψαχνετε να βρειτε κατι ενδιαφερον. Απλα δεν υπαρχει :)
boooooring!
Σημειωση: Η Ιαπωνια μπορει να ειναι η χωρα που αγαπω και εχω μεσα στην καρδια μου αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα γραφω και για τα ελλατωματα της.

Nagoya...γιατι ρε Ναγκογια;
4η μεγαλυτερη πολη στην Ιαπωνια.... και η περιγραφη σταματαει καπου εδω.
οκ ισως να ειμαι λιγο σκληρος μαζι της.
Κυριο αξιοθεατα: Το Nagoya-jo (το καστρο της πολης) και ο ναος Atsuta-jingu οπου φυλασσεται ενα απο τα 3 πιο ιερα κειμηλια του σιντοϊσμου (τα υπολοιπα ειναι στο Ise-jingu στο Ise και στο Meiji-jingu στο Τοκυο. σημειωση τα ιερα αυτα κειμηλια εχουν δικαιωμα να τα δουν μονο τα μελη της αυτοκρατορικης οικογενειας και οι αρχιιερεις του σιντοϊσμου δηλαδη ολοι μαζι καμια 20ρια ατομα.)
Ημασταν στον δρομο της επιστροφης και ο χρονος πιεζε. Λεμε παμε πρωτα στο καστρο και μετα στο ναο. Τραγικο λαθος.
ειχαν ασανσερ στην Ιαπωνια 400 χρονια πριν;
 Ωραιο το καστρο δεν μπορειτε να πειτε. Απεξω να πανεμορφο και πολυ επιβλητικο. Απο μεσα ομως ειναι μια αλλη ιστορια. Το καστρο αυτο (μαλλον το αυθεντικο καστρο) καταστραφηκε απο τους αμερικανους στους βομβαρδισμους του 2ου παγκοσμιου πολεμου. Αυτο που βλεπουμε στην φωτο ειναι το καστρο που ξαναχτιστηκε στην θεση του παλιου. Γιατι γκρινιαζεις ρε Δημητρη; μια χαρα καστρο δεν εφτιαξαν;...μα το θεμα ειναι οτι εσωτερικα ειναι ενα μοντερνο κτιριο με ασανσερ, σκαλες και ουσιαστικα διαμοφωμενο ως μουσειο. Δεν ηταν κακο σαν μουσειο, απλα θελω να προλαβω καποιον που θελει να δει ενα καστρο στην ιαπωνια. Η πρωτη φωτο στο ποστ ειναι απο τον τελευταιο οροφο του καστρου.







Οσο ψαχναμε το καστρο με το αυτοκινητο προσπαθουσαμε να δουμε κατι ενδιαφερον στους δρομους. Μπορει να εφταιγε που ηταν αργια και μεσημερι και δεν υπηρχε ψυχη στους δρομους αλλα δεν ειδαμε κατι να μας τραβηξει την προσοχη. Ετσι κουβαλωντας μια απογοητευση σχετικα με την πολη αποφασισαμε μετα το καστρο να φαμε και να φυγουμε.
Οι 3 τοπικες σπεσιαλιτε ειναι:
hitsumabushi (μια συνταγη με χελι)
kishi-men (κατι σαν μακρουλες χυλοπιτες σερβιρισμενες σε κατι σαν ξυλινη λεκανη με νερο. πριν τα φας τα παιρνεις απο το νερο και τα βουτας σε τσαϊ, αυτο εφαγα. τελειο!)
miso-katsu (ειναι ουσιαστικα χοιρινο τηγανισμενο σαν σνιτσελ με μια sauce απο miso)

Στην φωτο παραπανω βλεπουμε κατω και στο κεντρο τα kishimen μου που τα εχω βουτηξει στο τσαϊ πριν τα φαω. Δεξια ειναι το miso-katsu του Ken. Παρατηρηστε στην φωτο του καστρου, στην κορυφη του που φαινεται κατι χρυσαφι να αστραφτει, ειναι ενα αγαλμα που μοιαζει με αυτο που κραταει ο Ken με τα ξυλακια του.

υ.γ. η πολη εχει επισης και ενα φοβερο μουσειο με ρομποτ, και αλλο ενα για design οπως διαβασα. ισως στην επομενη επισκεψη...αλλα πραγματικα δεν πιστευω οτι αυτη η δευτερη επισκεψη θα γινει συντομα... κριμα κριμα

10 σχόλια:

  1. Προτιμω το χωριο στο προηγουμενο post.
    Μεγαλη διαφορα μεταξυ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dimitris, έχεις δίκιο, ήμουνα το '05 στην εν λόγω πόλη και πραγματικά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι κάνετε λάθος: το κάστρον με το ασανσέρ είναι καινοτόμος εξέλιξις, αν συγκριθεί με τα δικά μου που έχουν μόνον κυλιόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ephemeron, οντως το χωριο αν και υποπολλαπλασιο σε μεγεθος ηταν απιστευτα πιο ομορφο.

    ανωνυμε, πολυ χαιρομαι που συμφωνεις γιατι νομιζα πως την ειχα παρεξηγησει την πολη μετα απο μια τοσο βιαστικη επισκεψη.

    κυριε καντακουζηνε, να κανετε παραπονα στο υπουργειο παιδειας. δεν θυμαμαι να ειχα διαβασει για βυζαντινα καστρα με κυλιομενες! (αν και οπως θα σας πουν και οι φιλοι η ιστορια δεν ηταν η μεγαλυτερη μου αγαπη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εντάξει δεν γίνετα να είναι όλα ωραία ...αυτό το κίτρινο στην φωτογραφία μοιάζει σαν καρχαρία πάντως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμπέρασμα: Nagoya γιοκ! Χαχα!=Ρ
    Jimmako κάνε μια αίτηση να εργαστείς ως travel guide για το Υπουργείο Τουρισμού τους!=)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπροκολο, δεν ειναι καρχαριας αλλα ειναι ενα αγριο ψαρικο. τωρα τι ακριβως θα σε γελασω :)

    cibus, λες; δεν ξερω αν εχω αρκετη υπομονη. αν ολα τα αλλα σχεδια μου καταστραφουνε τι να κανω θα χτυπησω την πορτα του υπουργειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χάσατε το μουσείο με τα ρομπότς! χμμμ! Την επόμενη φορά οργανωθείτε καλύτερα για να δείτε τέτοια κρυμμένα διαμαντάκια! Πάντως, ίσως να είναι βαρετή πόλη αλλά το φαί και ή θέα πρέπει κάπως να μετρίασε την απογοήτευση, ε? Είπαμε! Ψάχνουμε πάντα τα θετικά!
    Σε φιλώ (και χαίρομαι που η δική μου ανάρτηση σε βοήθησε στις σκέψεις σου! Χάρηκα πάρα πολύ όταν το διάβασα!)
    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...