Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

γαμος ατομων ιδιου φυλου στην Ιαπωνια


Για να απαντησει στην ερωτηση: τι πιστευουν οι ιαπωνες για τους γαμους ατομων του ιδιου φυλου επιλεχτηκε ο Κεν.

Fukada Kenichi 深田健一 (σε ελευθερη μεταφραση: Καλυτερουγειας Βαθυχωραφης) 40χρονων, εχει εταιρια εξαγωγων, συγκατοικει με τον φιλο του.

τρωγοντας okonomiyaki λοιπον:

Δ: αν και εχουμε ξανασυζητησει στο παρελθον για αυτο το θεμα, επειδη με ρωτησε καποιος που διαβαζει το μπλογκ, θελω να ξανακανουμε αυτην την συζητηση αλλη μια φορα.
Κ: ε; ποια συζητηση; τι σε ρωτησαν;
Δ: με ρωτησαν να μαθω ποια ειναι η γνωμη των ιαπωνων για τους γαμους μεταξυ ατομων του ιδιου φυλου. Λοιπον, ποια ειναι η γνωμη σου;
Κ: χμμμ, δεν ειμαι σιγουρος, δεν βλεπω καποιο ουσιαστικο νοημα στο να γινει η τελετη. Οποια ζευγαρια θελουν μπορουν να συγκατοικουν και αυτο μου φαινεται αρκετο. Εφοσον δεν θα υπαρξουν παιδια τοτε δεν βλεπω τον λογο για να δημιουργηθει ενας νεος νομος και οτι συνεπαγεται αυτο.
Δ: Δηλαδη τα ζευγαρια που ειναι παντρεμενα και δεν μπορουν να κανουν παιδια για βιολογικους λογους, θα επρεπε να μην ειναι παντρεμενα;
Κ: ο γαμος βασικα εχει ως σκοπο την δημιουργια απογονων. Δεν σημαινει πως οσοι δεν μπορουν να κανουν παιδια δεν πρεπει να πατρευονται.
Δ: Ακριβως, ο γαμος εχει να κανει με την προστασια απο το νομο και την αναγνωριση απο την κοινωνια. Ειναι για απλα πρακτικα θεματα, οπως τα λεφτα και η περιουσια.
Κ: Στο παρελθον δυο γνωστοι μου ζευγαρι, ζουσαν μαζι αρκετα χρονια και καποια στιγμη ο ενας θελησε να παρει ενα δανειο. Επειδη δεν ηταν ευκολο να γινει χωρις εγγυηση αυτο, σκεφτηκαν την εξης λυση. Ο μεγαλυτερος ιυοθετησε τον μικροτερο ετσι ωστε να αποκτησουν εναν οικογενειακο δεσμο και να μπορεσει να γινει εγγυητης για το δανειο.
Δ: πολυ εξυπνη ιδεα, αλλα δεν θα ηταν πολυ πιο απλο και με πολυ περισσοτερα προνομια το να παντρευοντουσαν;
Κ: θα ηταν αν το αανγνωριζε η κοινωνια.

-       οσο μιλαγαμε η τηλεοραση ειχε μια εκπομπη για ενα μοντελο το οποιο ομολογησε πως στην πραγματικοτητα ειχε γεννηθει αντρας. Δουλευε ως γυναικα και δεν εχει κανει ακομα εγχειρηση-

Δ: πραγματικα μετα απο εναν χρονο σχεδον στην ιαπωνια δεν καταλαβαινω την μη συνδεση της τηλεορασης με την πραγματικοτητα της ιαπωνικης κοινωνιας. Καθε μερα στην τηλεοραση σε διαφορες εκπομπες ειναι καλεσμενες τρανσεξουαλ, cross-dressers και οτι αλλο ενδιαμεσο. Πως μπορει η ιαπωνικη κοινωνια να μην ειναι εξοικιωμενη με την εννοια του ομοφυλοφιλου;
Κ: οπως σου εχω ξαναεξηγησει, η κοινωνια βλεπει αυτους που περιγραφεις στην τηλεοραση ως ενα ειδος κωμικων. Δεν τους αντιμετωπιζει ως υπαρκτα προσωπα αλλα ως δημιουργηματα της τηλεορασης. Πουλανε στην τηλεοραση αλλα μεχρι εκει. Ειναι αλλο να γελανε με την Haruna Ai στην τηλεοραση και αλλο να την κανουν φιλη.  Κατ’επεκταση ο gay γαμος ειναι ακομα επιστημονικη φαντασια για τον μεσο ιαπωνα. Πηγες στο gay pride περσυ, θυμασαι, δεν ειχε και τοσο κοσμο. Υπηρχαν και καποιες ντραγκ κουην. Οι περαστικοι στο δρομο εστιαζουν σε αυτο, στο θεαμα, δεν βλεπουν τον πραγματικο σκοπο της παρελασης, το θεωρουν ως κατι ωραιο πολυχρωμο αλλα μεχρι εκει. Δεν θα σκοτιστουν παραπανω.
Δ: γιατι δεν τους νοιαζει τους ιαπωνες; δεν ειναι μονο αυτο, εχω την εντυπωση ωρες ωρες πως οι ιαπωνες αγνοουν την υπαρξη του εξω κοσμου.
Κ: καπως ετσι ειναι. Ολοι προσπαθουν να δουλεψουν σκληρα για να εχουν δουλεια και ειδικα με την οικονομικη κατασταση τωρα. Αυτο ειναι το νουμερο ενα. Ολα τα αλλα ερχονται μετα.
Δ: θυμασαι που σου ειχα στειλει ενα βιντεο με την προεδρο της δημοκρατιας της αργεντινης που ανακοινωνε πως πλεον στην αργεντινη επιτρεπεται ο gay γαμος. Η αργεντινη πριν απο λιγα χρονια πτωχευσε αλα αυτο δεν τους εκανε να σταματησουν να σκεφτονται πως θα κανουν καλυτερη την κοινωνια. Η οικονομικη κατασταση ειναι απλως μια προφαση (το ιδιο ισχυει και για την ελλαδα).
Κ: δυστυχως η ιαπωνια ειναι ετσι. Δεν μας εχουν μαθει να σκεφτομαστε τα προβληματα του διπλα μας. Δεν πιστευω οτι ο gay γαμος ειναι κατι που θα γινει συντομα στην ιαπωνια. Ουτε στα επομενα 20 χρονια.
Δ: Μαλιστα. Τελευταια ερωτηση λοιπον. Αν επιτρεποταν στην ιαπωνια, θα παντρευοσουν;
Κ: Νομιζω πως οχι. Γιατι εχω οικογενεια, η μητερα μου ζει ακομα και αυτο το καθιστα αδυνατο.  Ολα αυτα θα τα γραψεις στο μπλογκ;
Δ: Ναι
Κ: Πρεπει να μαθω ελληνικα καποια μερα να μαθω τι γραφεις!

Εγιναν και αλλες ερωτησεις αλλα ειπα να κοψω καποιες. Το ζουμι νομιζω αποτυπωνεται στο παραπανω κειμενο.
Ενα δικο μου σχολιο: Η περιγραφη του κεν για την ιαπωνια νομιζω ταιριαζει παρα πολυ και στην ελλαδα (και σε αλλες χωρες). Αντιακταστηστε το ^Κεν^ με το Μπαμπης ας πουμε και το ^Ιαπωνια^ με το ^Ελλαδα^ και πιστευω δεν θα σας φανει περιεργο. 

6 σχόλια:

  1. Για το τελευταίο σου σχόλιο :Δεν έχεις άδικο.Αν αλλάξεις τα ονόματα είναι σαν μιλάει για την Ελλάδα.Περίμενα μια διαφορετική στάση απο τους Ιάπωνες .Νομίζω ότι η σειρά αυτή των ποστς θα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα.Άλλα θα περιμένουμε να διαβάσουμε και αλλά τελικά θα διαβάζουμε
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα είναι τόσο πίσω τα πράγματα σε σχέση με την Ιαπωνία.
    Όπως φαίνεται από τον διάλογο με τον Κεν, οι Ιάπωνες είναι πολύ πιο απαθείς, ακόμα και οι γκέι που τον αφορά άμεσα.

    Χάιλάιτ το ότι υπάρχει αυτό το χάσμα τηλεόρασης και πραγματικού κόσμου. Πού καλό θα ήταν να μην υπήρχε, αλλά δεν είμαστε παρεμβατικοί.
    Αντίχάιλάιτ το ότι θα υιοθετούσε κάποιος τον σύντροφο του Ο_ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορώ να πω ότι είμαστε πιο πίσω από την Ιαπωνία αφού και η τηλεόρασή μας δεν καν είναι εξοικειωμένη με τέτοιου είδους θεάματα. Ουσιαστικά όσες φορές εμφανίστηκαν gay στη τηλεόραση ήταν σε εκπομπές που τους συμπεριφερόντουσαν σαν τροπικά πουλιά και έπρεπε να μοιραστούν την "ιδιαιτερότητα" τους μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσχετο αλλά ιαπωνικό http://plixi.com/p/43803921

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημερα σε ολους!

    Vam33: χαχαχα που το βρηκες αυτο;; δεν ειχα ιδεα. ηξερα οτι πολες ελληνικες πολεις εχουν σχεσεις με ιαπωνικες αλλα πρωτη φωρα ακουσα για οδο ερμου στην γιοκοχαμα :)

    dm3: bingo bingo bingo!! η λεξη απαθεια ειναι η μαγικη λεξη που περιγραφει την κατασταση. και δεν ειναι απαθεια μονο για αυτο το θεμα αλλα γενικα για την πολιτικη και τις σημαντικες αποφασεις. σε επομενο ποστ θα γινει πιο καταννοητο.
    οσο για το αντιχαϊλαϊτ οου γιεα! και ομως συνεβη.

    @sangouini: ετσι ειναι, και αυτο ειναι που με εκνευριζει περισσοτερο. οι ιαπωνες θα επρεπε να ειναι πιο εξοικιωμενοι με ολη αυτην την υπερεκθεση μεσα απο την τιβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...