Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ονομαστικη εορτη

αντε τωρα να εξηγησεις στους αλλοθρησκους για την ονομαστικη εορτη!
το πρωτο εμποδιο που επρεπε να ξεπερασουμε ηταν η εννοια του "αγιου".
αλλα τα καταφερα πιστευω, αν και μερικοι δεν μπορεσαν να αντιληφθουν το μεγαλειο των ελληνικων εθιμων! γιεα.
γραφω αυτο το ποστ για εναν (δυο) λογους. την επομενη μερα της γιορτης μου, η Τζεραν η τουρκαλα φιλη μου, μου εφερε ενα κουτι σοκολατακια!!! κουφαθηκα! με την συγγεκριμενη κοπελα δεν κανουμε και τοσο παρεα (και ειναι και αιωνια εχθρος!) αλλα σκεφτηκε να μου προσφερει σοκολατακια για μια αφηρημενη για αυτην εννοια! παραθετω φωτο. η συγκινηση συνεχιστηκε το βραδυ οπου ηρθαν να με επισκεφτουν στο δωματιο μου ο Imad και η Yasuko, η γιαπωνεζα φιλη του. Η Yasuko λοιπον μου προσφερε μια τσαντουλα που ειχε μεσα ενα δωρο που μου ειχε παρει. ΣΟΚ! το μεγαλυτερο σοκ βεβαια ηρθε μολις ειδα το τι ακριβως ηταν το δωρο...σας αφηνω να απολευσετε:
η κοπελα μπηκε στον κοπο να βρει μαγαζι που πουλαει προϊοντα απ'ολο τον κοσμο! ΕΛΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ!!! κουφαθηκα, συγκινηθηκα. ειναι αυτα τα μικρα πραγματα που κανουν οι ανθρωποι και μενουν.
δεν εχω δοκιμασει ακομα τις ελιες για να σας πω πως ειναι αλλα δεν εχει καμια σημασια, θα θυμαμαι παντα πως στην πρωτη μου ονομαστικη εορτη στην ιαπωνια μου εκαναν δωρο ελιες με φετα!

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...