Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Takarazuka 宝塚 - Οι πιο αφοσιωμενες φανς!

ο Yoshi ο συνεταιρος του Ken εχει εναν φιλο που κανει παραγωγες Takarazuka. Επειδη ομως ειναι και καποιας ηλικιας, πριν απο λιγο καιρο αποφασισε να σταματησει την δουλεια. Ο Yoshi λοιπον θεωρησε οτι ηταν πολυ καλη ιδεα να παμε να δουμε το τελευταιο εργο του φιλου του. 



Η παρασταση ειχε δυο μερη. Το πρωτο μερος ηταν απολυτως μαγικο. Ηταν παρασταση παραδοσιακου ιαπωνικου χοροθεατρου. Τοσα υπεροχα χρωματα, σκηνικα, κοστουμια 100% ιαπωνικα, 100% απιστευτης αισθητικης και ομορφιας. Νομιζω σχεδον δακρυσα σε μια σκηνη οπου 4 χορευτριες ντυμενες με καταλευκα ρουχα χορευαν μπροστα απο εναν λευκο τοιχο καθως επεφτε πυκνο χιονι. Πρωτη φορα νομιζω ειδα τοσο εντονα την δυναμη τετοιας απλοτητας στο χρωμα. Ανατριχιασα.

Και επειδη στους Ιαπωνες αρεσει να ανακατευουν πολλα πραγματα μαζι, το δευτερο μερος της παραστασης ηταν μια προσαρμογη του An officer and a Gentleman.  Απο το απολυτα Ιαπωνικο στο πρωτο μερος, σε μια ιστορια στον αμερικανικο στρατο στο δευτερο :)

Η παρασταση ηταν καταπληκτικη, φοβερες ερμηνειες, ωραια τραγουδια, καθομασταν και στην πρωτη σειρα χαρη στις θεσεις που μας εκλεισε ο φιλος του Yoshi, το καταευχαριστηθηκαμε!

Ομως η εμπνευση για αυτο το ποστ ερχεται απο αλλου. Ερχεται απο τις πιο πιστες φανς!


ειναι αυτες οι 5 κυριες (αν και υπηρχαν και αλλες, αφθονες πιο κατω) που στεκονται ορθιες και κρατανε τα κουτια στα χερια τους. Τα κουτια εγραφαν καποια ονοματα πανω τους. Αν και καταλαβα τι ακριβως συνεβαινε ειπα να ρωτησω τον Κεν για επιβεβαιωση. 

- Τι κανουν αυτες οι γυναικες με τα κουτια;;
- Ειναι πολυ πιθανον οι αρχηγοι απο τα φαν κλαμπς των ηθοποιων. Μαζευουν τα γραμματα που γραφουν οι υπολοιποι φανς για τις ηθοποιους και αυτες τους τα παραδιδουν.
- Μπουαχαχαχαχαχα καλα το καταλαβα.

Ειχα δει και την προηγουμενη φορα φανς να τρεχουν πισω απο τις ηθοποιους και να τους δινουν λουλουδια αλλα αυτο δεν θα το φανταζομουν. 

Το κοινο του Takarazuka ειναι κυριως γυναικες απο 35 και βαλε. Ισως ειναι κατι πολυ αγνο και ρομαντικο και ομορφο και ποιητικο να εκφραζεις τον θαυμασμο σου για το ταλεντο ενος αλλου ανθρωπου γραφοντας του ενα γραμμα αλλα εγω δεν μπορουσα να σταματησω να προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως σκεφτονταν αυτες οι γυναικες οταν εγραφαν τα γραμματα. Και απο την αλλη οι αρχηγοι των φαν κλαμπ που περιμενουν πριν και μετα την παρασταση να μαζεψουν τα γραμματα. 

Μαλλον επειδη σε εμενα δεν ειχε ξυπνησει ποτε καμια τετοια επιθυμια, να γραψω ενα γραμμα , σε εναν υπερσταρ γιαυτο να μου φαινεται περιεργο.... Οκ μου αρεσουν τα τραγουδια σου, μου αρεσει οπως χορευεις, εχεις αλλαξει την ροη της τεχνης παγκοσμιως, αλλα δεν θα κατσω να σου γραψω γραμμα. Τελικα μηπως ειμαι ενας ρηχος και επιπεδος ανθρωπος χωρις σταγονα ρομαντισμου μεσα του;;;


10 σχόλια:

  1. Αιγόκερως είσαι;;

    Μην μπερδεύεσαι ντίαρ: άλλο ο ρομαντισμός, άλλο οι ευαισθησίες, άλλο η έκφραση των συναισθημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα,

    οχι δεν ειμαι αιγοκερως, ειμαι κριος.

    μπορω να σου πω οτι διαβασα αυτο που εγραψες και ακομα δεν ειμαι πολυ σιγουρος αν εχω καταλαβει αχαχα. λες να ειμαι αιγοκερως και να μην το ξερω;
    παντως πιστευω εχω ενα προβλημα με τον ορισμο των λεξεων... χμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα, για να μην παρεξηγηθούμε, εγώ δεν ξέρω από ζώδια. Έτσι το είπα γιατί είμαι Αιγόκερως και δεν τα πάω καλά με τον ρομαντισμό. Από εκεί και πέρα, καμία σχέση με το αντικείμενο.

    Και για να ξεμπερδέψουμε τις έννοιες και τους ορισμούς, κάποιος που δεν ενθουσιάζεται εύκολα ή κάποιος που δεν θέλει/δεν το έχει σκεφτεί ποτέ να εκφράσει το θαυμασμό του δεν σημαίνει ότι είναι ρηχός.
    Clear now?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οκ τωρα εγινες κατανοητη :)

    υ.γ. ουτε εγω τα παω καλα με το αντικειμενο. σε μελλοντικο ποστ ισως εξηγησω οτι οι πιο πολλοι ειναι διαφορετικο ζωδιο απο αυτο που διαβαζουν στα περιοδικα (αστρονομικη, επιστημονικη εξηγηση) χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι σίγουρα οι πιο περίεργες φανς. Στην χώρα που έχει μανία με την τεχνολογία υπάρχει ακόμα χώρος για κάτι τόσο ρομαντικό...
    Καλημέρες απο το Ελάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είσαι τρομακτικός, μια μέρα ψάχνοντας μια seiyu έπεσα σε αυτή την παράσταση στο Youtube Και έπαθα σοκ ... και τώρα εσύ μου λες ότι ... ότι...το είδες...Omg...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βγαινω και απο ντουλαπες την νυχτα και φοβεριζω τα μικρα κοριτσακια που δεν τους αρεσει το θεατρο τακαραζουκα!
    χεχεχε.

    παντως ηταν παρα πολυ καλο.

    θα ξαναπαω σιγουρα στο μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απλά...γιατί να το βρω αυτό
    γιατι;
    http://takarazuka-revue.info/tiki-index.php?page=Takarazuka%20Hana%20no%20Odori%20Emaki%20/%20An%20Officer%20and%20a%20Gentleman%20(Star%202010)

    γιατί πραγματικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το εργο ηταν καταπληκτικο,
    αμα ερθεις θα σε παω να δεις και εσυ απο κοντα την μαγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πριν από λίγο καιρό μου έκαναν link το blog σας, σήμερα αποφάσισα να στείλω ένα σχόλιο για το Takarazuka αφού και εσείς αναρωτιέστε τι ακριβώς νοιώθουμε εμείς οι fans για τις ταλαντούχες ηθοποιούς.

    Αυτό που γεννάται μέσα μας είναι το ένστικτο της προστασίας, στοργής και φροντίδας, παρόμοια με αυτά του γονέα προς το παιδί του. Ο άλλος ρόλος μας είναι το body guarding κυριολεκτικά! Ο λόγος που τα fanclubs ακολουθούν τις ηθοποιούς μέχρι αυτές να μπουν στο κτίριο είναι αυτός.

    Πολλοί οι λόγοι που κάνουν τις fans να παίρνουν αυτόν τον ρόλο:

    1. η κάθε ηθοποιός πληρώνεται από ψίχουλα έως καθόλου (αυτό που λέμε όλα για την τέχνη εφαρμόζεται εδώ)
    2. ο χρόνος τους είναι απίστευτα περιορισμένος για να αναλάβουν και τις ανάγκες μιας εργένικής ζωής, οπότε οι fans αναλαμβάνουν τις μετακινήσεις των ηθοποιών, τις δουλείες του σπιτιού, την σωστή διατροφή τους και άλλα όσο εξωπραγματικά και αν ακούγονται.
    3. Όταν έχουν παράσταση, φτάνουν στο θέατρο 8 και 9 το πρωί και φεύγουν 11 και 12 την νύχτα. Όταν δεν έχουν παράσταση έχουν πρόβες, τα ωράριά τους είναι αντίστοιχα. Ο χρόνος προετοιμασίας κάθε παράστασης (4 το χρόνο για κάθε ηθοποιό) είναι ένας μήνας, μέσα σε αυτόν τον μήνα πρέπει να μάθουν τα λόγια τους, τα τραγούδια, τους χορούς και να τα συντονίσουν όλα μαζί για να βγει το εκθαμβωτικό αποτέλεσμα που και εσείς ο ίδιος παρακολουθήσατε. Οι πρόβες είναι τουλάχιστον εξοντωτικές.

    Για αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους και γνωρίζοντας πόσα δάκρυα, ιδρώτας και αίμα* χύνονται ώστε εμείς να απολαύουμε το όνειρο που μας προσφέρουν, αυτό που θέλουμε είναι τα αγαπημένα μας κορίτσια να είναι καλά από όλες τις απόψεις.

    *αίμα ως προς τα ματωμένα τους ποδαράκια από τις ατελείωτες ώρες χορού.

    Ελπίζω να σας έλυσα την απορία, αν θέλετε να με ρωτήσετε οτιδήποτε για το συγκεκριμένο θέατρο, θα είναι χαρά μου να σας απαντήσω. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...