Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Μπραζιλ - FITE

Δεν ειχα γραψει τιποτα τοσο καιρο γιατι ακομα προσπαθω να προετοιμαστω ψυχολογικα για αυτο που προκειται να περασω στην Βραζιλια.

Την αλλη Δευτερα φευγω για Βραζιλια για ενα μηνα περιπου. Και οχι δεν ειναι για ξεφρενο κλαμπινγκ, μπανια και ηλιοθεραπειες. Θα παω με τους πολυαγαπημενους μου συναδελφους απο το εργαστηριο για να κανουμε το πειραμα που ετοιμαζαμε ολους τους προηγουμενους μηνες (αυτοι το ετοιμαζαν χρονια ολοκληρα βεβαια).

Δεν πιστευω οτι θα ενθουσιαστει κανεις με το αντικειμενο του πειραματος αλλα ας κανω ενα κοπο να εξηγησω. Στο εργαστηριο ετοιμαζουμε κατι σαν τηλεσκοπιο το οποιο θα πεταξει στην ατμοσφαιρα της Γης δεμενο σε ενα αεροστατο. Οσο πεταει θα προσπαθησει να συλλεξει ακτινοβολια απο καποιους στοχους-πλανητες που πιστευουμε οτι μοιαζουν με την Γη (δηλαδη οτι μπορει να υπαρχουν ιχνη νερου και παρομοιας ατμοσφαιρας). το πειραμα το λενε FITE: Far-ifrared Interferometric Telescope Experiment.

Οποτε θα πρεπει να ειμαστε εκει ενα μηνα και βαλε για να το προετοιμασουμε, να το απογειωσουμε και να συλλεξουμε τα δεδομενα.

Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι αυτο που περασα το καλοκαιρι στο Death Lab για μια εβδομαδα, στην Βραζιλια θα ειναι για πολλαπλασιο χρονο. Εμαθα απο τους συναδελφους οτι πριν απο δυο χρονια που ειχαν ξαναπαει στην βραζιλια ειχαν ενα ρεπο καθε 2 εβδομαδες! οου γιεα.

Τελος παντων. Ας μην βγαζω βιαστικα συμπερασματα.

Δεν ξερω κατα ποσο θα εχω ορεξη και ενεργεια για να μεταφερω τι συμβαινει στην βραζιλια, γιαυτο μεχρι τα Χριστουγεννα τα ποστ ισως αραιωσουν δραματικα. (23 Δεκεμβριου προβλεπεται η επιστροφη....)

15 σχόλια:

  1. Πάνω από όλα positive attitude για το καυτό Μπραζίλ που ακούγεται πολύ χοτ! Που θα μένετε? Σε ξενοδοχείο? Να περάσεις τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mην μου πεις ότι είσαι κι εσύ απ αυτούς που ψάχνουν για εξωγήινους!

    Παιδιά, δεν υπάρχουν. Get over it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ενδιαφέρον εγχειρημα.
    καλη επιτυχια και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά να περάσεις!!! Αν βρείτε κατοικήσιμο πλανήτη κράτα μου ένα οικόπεδο. 4 στρέμματα τουλάχιστον για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή τα κάτι σαν τηλεσκόπια δεν πετάνε δεμένα σε αερόστατα πάνω από την Ιαπωνία;
    Να περάσεις υπέροχα και να πιεις καμιά καϊπιρίνια και για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή επιτυχία .Περιμένω με αγωνία τα ποστς απο την Βραζιλία.Αν μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για παραλία καλό θα ήταν να μας ενημερώσεις με το κατάλληλο ποστ!
    Καλημέρες απο το ελάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην σε πιάνει το ελληνικό γονίδιο. いっしょうけんめい頑張りましょうね! Όπως θα έλεγαν και οι συνάδερφοι σου. Αυτά είναι που μένουν για να θυμάσαι μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο μου αρέσει αυτό το συναίσθημα που μετέδωσε το ποστ σου! Την αδημονία, τον φόβο και τον ενθουσιασμό συγχρόνως για το καινούργιο, το όνειρο που θα πραγματοποιηθεί (ή έστω θα επιχειρηθεί).
    Σου στέλνω πολύ αγάπη και θετική ενέργεια (όσο ηλίθιο κι αν ακούγεται αυτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @καλαθο: και εγω ετσι προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου...θα δειξει.

    @sikia: θα μενουμε σε ενα ξενοδοχειο 5αστερων σε σουιτες ολοι. θα εχουμε τον προσωπικο μας chauffer και θα γνωρισουμε ολο το βραζιλιανικο jet-set. και μετα ξυπνησα. θα μενουμε σε ενα ξενοδοχειο και θα δουλευουμε στην μεση του πουθενα χαχαχα

    @gay super hero: γνωριζεις κατι και δεν μιλας;;; πες μας να μην ψαχνουμε αδικα! παντως περα απο την πλακα δεν ψαχνουμε αρχικα για εξωγηινους απλως ψαχνουμε για πλανητες που μοιαζουν με την Γη για να μελετηθουν περισσοτερο.

    @scarlett: την δυναμη θα την χρειαστω σιγουρα.

    @mahler76: οχι απλα θα σου βρω καλο οικοπεδο αλλα θα μπω μεσο για να γινεις ο πρωτος διαγαλαξιακος αρχιτεκτονας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @la Koumbara: τα κατι σαν τηλεσκοπια που ειναι δεμενα σε αεροστατα δεν πετανε πανω απο την ιαπωνια γιατι: η ιαπωνια ειναι μια σχετικα λεπτη χωρα. υπαρχει κινδυνος το μπαλονι μαζι με το τηλεσκοπιο να βυθιστουν στην θαλασσα. η βραζιλια παρεχει ασφαλεια σε αυτο το ζητημα.

    @Vam33: αν βρω λιγο χρονο θα ανεβασω φωτο απο εμενα και τους υπολοιπους σκλαβους αν με αφησει ο φυλακας του στρατοπεδου συγκεντωσεως.

    @Σιροπιαστο Μπροκολο: !!!! τι ονομα!!! τι ονομα!!! σιροπιαστο μπροκολο αχαχαχα. καλως ηρθες :)

    @Βορεας: οκ εχεις δικιο. ισως ειμαι λιγο δραματικος ενω δεν χρειαζεται. ο χρονος θα κρινει.

    @Ιφημεδεια: σε ευχαριστω πολυ! το ονειρο που θα πραγματοποιηθει: αν εννοεις τα αποτελεσματα του πειραματος εχουμε ακομα δρομο, θα πρεπει μαλλον να ξαναγινει στο μελλον το πειραμα για να τελειοποιηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τώρα που ξέρω γιατί πήγες εκεί σε μισώ περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. με ολη αυτην την αρνητικη ενεργεια που στελνεις erisabetsu αν δεν πεταξει τελικα το FITE θα ξερω τι εφταιξε >.<

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...