Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

αυτοματος βενζινοπωλητης

στην ιαπωνια εκτος απο τους αμετρητους αυτοματους πωλητες αναψυκτικων υπαρχουν διαφορα αυτοματοποιημενα συστηματα (που κανουν την ζωη πιο ευκολη;)

σημερα θα σας παρουσιασω τον αυτοματο βενζινοπωλητη!

πας στο βενζιναδικο και δεν εχεις ορεξη ρε παιδι μου να μιλησεις σε ανθρωπο. θες απλα να βαλεις την βενζινη σου και να φυγεις. εδω λοιπον ερχεται ο Α.Β. να σου κανει την ζωη ευκολη.

τον πλησιαζεις. (αν και συνηθως εχει γυναικεια φωνη). σε καλωσοριζει (δεν εχει σημασια αν ειναι μηχανημα, ολα τα ιαπωνικα κατασκευασματα ειναι ευγενικα σαν τους δημιουργους τους)
σου εξηγει τι πρεπει να κανεις και ξεκινας να ακολουθεις τις οδηγιες του. ευκολο. 


μετρητα ή καρτα;
εγω παντα μετρητα (γιατι ακομα περιμενω την πιστωτικη μου καρτα) 
βαζεις λοιπον το χαρτονομισμα.
σηκωνεις την αντλια που αντιστοιχει στην βενζινη που θελεις. 
κοκκινη για κανονικη, κιτρινη για super και πρασινη για πετρελαιο (νομιζω)
το γεμιζεις και μετα αν θες παιρνεις την πετσετουλα που υπαρχει εκει διπλα για να σκουπισεις το στομιο της αντλιας (αν θελεις) για να μην λερωσει. 

στο τελος, αφου ξαναβαλεις την αντλια πισω, βγαινει μια αποδειξη με ενα barcode. 
παιρνεις την αποδειξη και την σκαναρεις σε αυτο το μηχανημα που σου δινει τα ρεστα σου!

χμμ...ακουγεται πολυπλοκο; ειναι παρα πολυ απλο. ... εχουμε και στην ελλαδα; 
επειδη στην ελλαδα δεν οδηγουσα τοσο δεν ειχα πετυχει κανενα τετοιο βενζιναδικο. 

ζητω η αυτοματοποιηση! 
(που ειναι ο Λιακοπουλος να πει για τα σεναρια μελλοντικης καταστροφολογιας, που τα ρομποτ θα εχουν παρει την θεσει των ανθρωπων! οου μαϊ γκαντ, τρεξτε να σωθειτε οσο ειναι καιρος)

υ.γ. αυτο το ποστ ηθελα να το κανω απο καιρο αλλα επειδη μεχρι τωρα ηταν μυστικο το οτι οδηγω στην ιαπωνια το κανω τωρα. σε επομενο ποστ: οδηγηση στην ιαπωνια, περιπετειες με την αστυνομια και αλλες περιπετειες στους δυο τροχους.



6 σχόλια:

  1. Υπάρχουν τα "ηλεκτονικά" βενζινάδικα και στην Ελλάδα. Μάλιστα, έχω χρησιμοποιήσει :). Πρακτικά είναι όντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καλύτερό μου που είχα δεί ήταν τύπους που κράταγαν διαφημιστικές πινακίδες και μόλις πλησίαζες σου αράδιαζαν τι διαφήμιζαν και που είναι το μαγαζί που το πουλάει ή η εταιρία που διαφήμιζαν. Και φυσικά σε άπταιστα Ιαπωνικά κι ας μην καταλαβαίναμε ντίπ. Ναι το ξέρω πως είναι άσχετο με το πόστ αλλά κάπου ήθελα να το πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλεκτρονικά βενζινάδικα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Από προσωπική εμπειρία εδώ και χρόνια λειτουργούν στη Τσεχία και στην Ολλανδία. Στην Ελλάδα είναι ακόμη κάτι καινούριο....
    Dimitris keep going and always drive carefully:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πφφφφφφφφφφ δεν αντέχω τόσο πολιτισμό !!Άκου εκεί πετσετούλα !!!!!!!!


    χαχααχαχααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. damn! νομιζα οτι μονο εδω εχουν τετοια διαστημικα συστηματα. ηθελα να το παιξω 'κοιταξτε ποσο μπροστα ειναι η ιαπωνια' και εσεις μου χαλασατε την φαντασιωση χαχαχα.

    @mahler: ναι ναι οντως υπαρχουν ακομα αυτοι οι τυποι που περιγραφεις! (τι και αν ειναι ασχετο με το ποστ, το blog αυτο δεν εχει αλλωστε καμια σχεση με την συνοχη)

    η πετσετουλα ηταν οντως ενα πολιτισμικο σοκ. στο 90% των βενζιδανιδων με ανθρωπους που εχω παει παντα σκουπιζουν την αντλια πριν την ξαναβαλουν στην θεση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...