Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

περιπετειες στους δρομους της Ιαπωνιας: δε μπιγκινινγκ

...στην ιαπωνια...απο τον προηγουμενο ιανουαριο...οδηγω σκουτερ! 
δεν ειχα γραψει τιποτα πιο πριν γιατι ειχα μια εκκρεμοτητα στην ελλαδα και δεν ενιωθα καλα να αποκαλυψω οτι οδηγω στην ιαπωνια. τωρα ομως που τακτοποιηθηκε η εκκρεμοτητα ηρθε η ωρα να γραψω για τις:



Περιπετειες στους δρομους τις Ιαπωνιας!

ολα ξεκινησαν μια μερα που ειδα στον πινακα με τις αγγελιες, ενα χαρτακι που ελεγε οτι καποιος πουλουσε ενα σκουτερακι 250ευρω περιπου. 
λεω εδω ειμαστε! (τα καινουργια κανουν γυρω στα 1500, για 50 κυβικα μιλαμε). ο πωλητης ηταν κινεζος. ειχα κουραστει καθε μερα με το ποδηλατο πανω κατω στους λοφους τις Οσακα και το βρηκα μια τελεια ευκαιρια να αποκτησω ενα μεταφορικο μεσο για να μπορω να πηγαινω σε διαφορα μερη αλλα και να μπορω να πηγαινω γρηγορα στο σπιτι του κεν χωρις να αλλαζω 15 τρενα. 
τον πηρα τηλεφωνο. κανονισαμε ραντεβου. μου το εδειξε, το πηρα για μια βολτα μου αρεσε (καλα 250ευρω ηταν δεν ειχα και τρελες απαιτησεις) τον πληρωσα και εκλεισε η συμφωνια. λιγες μερες αργοτερα μου εστειλε και τα χαρτια της ασφαλειας.

Ο φιλος μου ο Tom απο την Αγγλια αφου πρωτα ειχε βαφτισει το ποδηλατο μου Stavros αποφασισε να βαφτισει και το σκουτερακι μου: Black Bastard.  

ομως, δεν ειχα ακομα διπλωμα ετσι για μερικες εβδομαδες το σκουτερακι εμεινε ακινητοποιημενο. διαβασα για το διπλωμα απο ενα βιβλιο που ειχαν καποιοι φιλοι στην εστια, αλλα επειδη ειχα ηδη διαβασει για το διπλωμα αυτοκινητου στην ελλαδα δεν μου φανηκε τοσο δυσκολο γιατι πανω κατω τα ιδια ελεγε. 
εκτος απο 2 πολυ βασικες λεπτομερειες (που θα καταλαβετε ποσο σημαντικες ειναι αργοτερα). 
1. τα σκουτερ 50 κυβικων στην ιαπωνια επιτρεπεται να πηγαινουν μεχρι 30χλμ/ωρα. 30!!!!!!! μα καλα, ποιος παει με 30;;;;;
2. για να στριψεις δεξια σε μια διασταυρωση με ενα σκουτερακι πρεπει να κανεις μια περιεργη διαδικασια που λεγεται ni dankai usetsu 二段階右折 (ή αλλιως δεξια στροφη σε δυο βηματα)
αααα υπαρχει βιντεο στο γιουτιουμπ με επεξηγηση αχαχαχα 


πρεπει να ειναι απο τα σεβεντηζ.  αν δεν καταλαβατε το βιντεο θα προσπαθησω να σας το εξηγησω.  (το σημαντικο ειναι το '3' στο βιντεο, εκει σταματας και αλλαζεις κατευθυνση)

περναω το θεωρητικο τεστ και ετοιμαζομαι για το τεστ οδηγησης. ...βασικα δεν ηταν τεστ, πιο πολυ σεμιναριο ηταν γιατι δεν κοψανε κανεναν. (ακομα και δυο κοπελες που επεσαν δυο φορες με τα σκουτερακια πανω στα προστατευτικα πλαστικα της πιστας) μετα απο μερικες βολτες με το σκουτερακι, μας πηγαν σε μια αιθουσα να ακουσουμε μια διαλεξη για ασφαλη οδηγηση. 
και τελος. μπορουσα πλεον και επισημα να οδηγω σκουτερακι στην ιαπωνια! 

ημουν ετοιμος για νεες περιπετειες στους δρομους την ιαπωνιας!

συνεχεια σε επομενο post. 

6 σχόλια:

  1. Δημήτρη σε θαυμάζω!
    Κι άλλα πράγματα μου φαίνονται πολύ δύσκολα από όσα έχεις περιγράψει ως τώρα, αλλά αυτό πιά μου φαίνεται ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω. Το βίντεο ήταν τέλειο! Φυσικά δεν κατάλαβα γρι, αλλά η κοπελίτσα που μιλούσε έτσι γλυκά το έκανε να μοιάζει με αδελφική νουθεσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άρα στην Ιαπωνία οδηγεί ο κάθε άσχετος? sorry mate χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιφιμεδεια...τα παραλες :) νομιζω βοηθαει το γεγονος οτι δεν παιρνω τα πραγματα στα σοβαρα, οποτε σκεφτηκα: θα παω και ο,τι ειναι να γινει ας γινει! θελω μεταφορικο μεσο και δεν υπαρχει αλλος τροπος :)

    δραπετη!!! αχαχαχα. σκεψου ομως ποσο εναλλακτικο ειναι το ονομα Stavros για ποδηλατο!

    mahler, ετσι οπως το λες δεν εχεις και αδικο! να διευκρινισω κατι λοιπον: αυτη η ευκολια υπαρχει μονο στα 50αρια. εχω κατι φιλους που εδωσαν για διπλωμα αυτοκινητου και τους εκοψαν 7 εως 10 φορες μεχρι να τους το δωσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπίθανος!Περιμένουμε τις on the road περιπέτειες Δημήτρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...