Τρίτη 5 Απριλίου 2011

naginata: εξετασεις *και πολιτισμικες διαφορες

αυτο το post απευθυνεται κυριως στους πολεμοχαρεις φιλους στην Θεσσαλονικη.

Την Κυριακη που μας περασε ειχαμε εξετασεις στη naginata η Ruth και εγω, για πρωτο kyu και πρωτο dan αντιστοιχα.
Ας κανω και μια εξηγηση με την ευκαρια για τους εκτος χώρου: στις ιαπωνικες πολεμικες τεχνες οταν ξεκινας, ο πρωτος βαθμος που παιρνεις ειναι το 6kyu και ανεβαινεις σταδιακα μεχρι το 1kyu, στην συνεχεια ανεβαινεις στην κατηγορια των dan. Στην περιπτωση της Naginata φτανεις μεχρι το 5dan και στο kendo μεχρι το 8dan.

Περα απο τις τυπικες εξετασεις, οπου επρεπε να δειξουμε στους εξεταστες οτι κανουμε σωστα τις ασκησεις, οτι κανουμε τις σωστες υποκλισεις, οτι τελος παντων ξερουμε πως να σκοτωσουμε καποιον με μια naginata, αρχικα επρεπε να περασουμε το γραπτο διαγωνισμα...

το κοκκινο βιβλιο.
'Εγχειριδιο Nagianta: revised edition, Ιαπωνικη Ομοσπονδια Naginata'

Διοτι στην Ιαπωνια δεν παιρνουμε ενα παλουκι και αρχιζουμε να κοπαναμε στην τυχη! Πρεπει να ξερουμε και την θεωρια πισω απο την καθε κινηση και τον σκοπο. Οποτε επρεπε να κατσω να μελετησω καποιες σελιδες απο αυτο το βιβλιο για να ειμαι σε θεση να απαντησω στις ερωτησεις. (πολιτισμικη διαφορα 1). 
Δεν θελω να βαλω ιδεες στο μυαλο των εξεταστων στην Ελλαδα, αλλα η μαμα Ιαπωνια ετσι κανει τις εξετασεις στις πολεμικες τεχνες (το διασταυρωσα και με την Ruth και αυτη στο kendo ειχε γραπτο διαγωνισμα)


Μπαινει η Ruth να εξεταστει στις ασκησεις και εγω παω για το διαγωνισμα. Ολα μια χαρα. Τελειωνω και παω να τους βρω. Μας ενημερωνει η Myojin-sensei οτι εχουν βγει τα αποτελσματα για την Ruth και μας λεει: Οταν δειτε τα αποτελεσματα μην το παρακανετε με τις αγκαλιες! (πολιτισμικη διαφορα 2) 
αχαχαχαχα. μας εβλεπε η γυναικα που αγκαλιαζομασταν (ως χαιρετισμο) πριν τις προπονησεις και σου λεει κατσε να τους σταματησω τους παλιο gaijin μην αρχισουν τα εκφυλα. 

Τριτη και τελευταια διαφορα ηταν το οτι αφου εμαθα πως ειχα περασει και εγω, επρεπε να πληρωσω 120ευρω περιπου, ως ετησια συνδρομη αφου πλεον κατειχα dan. Μια φορα το χρονο θα πρεπει να τα σκαω. (αλλη μια παρα πολυ ενδιαφερουσα προταση για τους φιλους kendoka στην Ελλαδα!)






7 σχόλια:

  1. πολιτισμικη διαφορα 1
    ιαπωνια ελλαδα 1-0
    πολιτισμικη διαφορα 2
    ιαπωνια ελλαδα 1-10
    πολιτισμικη διαφορα 3
    ιαπωνια ελλαδα 1-lim->ΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -πολ.διαφ 1. Πολυ καλα κανουν με το θεωρητικο κομματι,καποτε εκανα ται τσι και ανακαλυψα οτι μια κοπελα που καναμε μαζι χρονια δεν ηξερε καν τι στυλ καναμε και καλα εγω ειμαι κολλημενος πες και διαβαζω γιατι μου αρεσει να ασχολουμε αλλα ειναι δυνατον να κανεις κατι και να μην ξερεις 5 πραματα;
    -πολ.διαφ 3. Επεσα απο τα συννεφα...τσαμπα το κανεις;εδω πληρωνεις τοσα ΜΟΝΟ για τις εξετασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευτυχώς πως οι Karateka στην Ευρώπη δεν έχουν μπει σε τέτοιες ιδέες. Αν και μου έχουν πει κάποιοι παλιότεροι πως παλιά, είχαν και προφορικές εξετάσεις πριν την πρακτική για την κάθε ζώνη. Πχ «μέτρα ως το 10 στα Ιαπωνικά» ή «Ποιος είναι ο πατέρας του Καράτε;» κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Congrats Jimmako!!!=D
    Και ας τα σκας from now on!=P
    Μεγιά και το νέο template! Ι likeee!=D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mr. alobar, συμφωνω απολυτα. δεν ειναι οτι σου ζητανε να μαθεις τομους ολοκληρους. καποια βασικα πραγματα.
    για τις εξετασεις εδωσα περιπου 20ευρω. η συνδρομη ειναι που τσουζει!

    βορεα, ποιος ειναι ο πατερας του καρατε;; αχαχαχα.
    εχεις κανει καρατε; τι ζωνη εχεις;

    cibus, ευχαριστω πολυ :) το template ισως αλλαξει λιγο, θα δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άκουσα πως αν δεν πληρώσεις την ετήσια συνδρομή
    έρχονται το βράδυ και σου κλέβουν τις γνώσεις που απέκτησες με τόσο κόπο...καλύτερα να πληρώσεις...γιατί αλλιώς ..θα πρέπει να μη κοιμηθείς ποτέ στη ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχαχαχαχα
    μα γιαυτο πληρωσα και εγω, φανταζεσαι που θα εφτανε ο μαυρος κυκλος απο την αϋπνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...