Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

i love athens #1

και η αντιγραφη συνεχιζεται.

στην Αθηνα η παραμονη ηταν ακομα πιο συντομη, αλλα τουλαχιστον ειχα ξεμπερδεψει με τα ψωνια.

καφε στο Earl Ale (καλα το εγραψα;)
φαγητο στο Φασολι,
ποτο στο Booze.

το βραδυ ξεκινησαμε να παμε στις κουκλες. εχω φαει τις drag με το κουταλι εδω στην Οσακα, να μην δω τι εχει να προσφερει και η ελληνικη αγορα;
φτασαμε στο μαγαζι, το περιμενα λιγο διαφορετικο. στην Αθηνα μου φαινεται οτι μπορεις να στριψεις σε ενα τυχαιο στενο και να ανακαλυψεις ενα μαγαζι θησαυρο. ετσι και οι Κουκλες.
ανοιγουμε την πορτα και μας υποδεχεται η φανερα αγχωμενη κοπελα της υποδοχης:
'δεν εχω που να σας βαλω, ειστε και πολλοι. παιδια ειμαστε γεματοι, ουτε πισω στο μπαρ δεν θα χωρεσετε. αν θελετε περιμενετε και ισως φυγει καποια παρεα.'
αφου αρχισαμε τις διαπραγματευσεις περασε η κυρια Κουμαριανου και μας ειπε οτι ειναι ανοιχτα και αλλες μερες και να οτι καλυτερο θα ηταν να παμε καποια αλλη μερα. τι να τις λεμε οτι ειναι η καλυτερη, οτι την αλλη μερα φευγω για Ιαπωνια, τιποτα. δεν μπορουσε να κανει κατι.
ευτυχως υπηρχε και σχεδιο Β οποτε η βραδυα δεν εξελιχτηκε σε φιασκο. ταξι και φυγαμε για ΒΟΟΜ ΒΟΟΜ! ημουν απαραδεκτος τοσα χρονια που δεν ειχα παει, αλλα επιτελους ο καιρος να χασω την boom boom παρθενια μου ειχε φτασει.
η εμπειρια ξεπερασε καθε προσδοκια μου. πεσαμε και σε βραδυα με τους πιο πολλους πελατες να ειναι ντυμενοι για τις αποκριες. διακοσμηση απο το bar της 'χαρουλας και της ελενης', πιστα, πολυχρωμη ντισκομπαλα. και ομως δεν ηταν η διακοσμηση που εκανε την βραδυα μαγικη αλλα ο κοσμος που φανηκε σαν να εχει βγει απο τα 80ηζ. φατσες, ρουχα, χορος. εητιλα 100%!
οποιος δεν εχει παει να παει ΤΩΡΑ!
(παιδια ευχαριστω...δεν ξερετε ποσο καλα περασα)

οταν επαιξε σε 'τα κοριτσια ξενυχτανε μονα ή δυο δυο' και 'νυχτες στη μυκονο' κατι μου μιλησε μεσα μου. "δημητρη, μηπως εδω ανηκεις τελικα;"... μπηκα σε σκεψεις.
αφορμη για την επιστροφη μου μετα απο χρονια στην ελλαδα θα ειναι τα χιτς της αλεξιας και της βικυς;


την επομενη μερα πριν παω στο El Venizelos φαγαμε σε ενα μαγαζι που δεν θυμαμαι αν το 'Οινομαγειριο' που εγραφε στην ταμπελα αναφεροταν στο ονομα του μαγαζιου ή στο ειδος του εστιατοριου που ηταν. Κοκορας κρασατος, κολοκυθοκεφτεδες κτλ κτλ. αααχ ελληνικα φαγητα. τελος καφες και γλυκο στο Zonar's που αν το συγκρινεις με αλλες καφετεριες που χρεωνουν τον καφε 4ευρω, μου φανηκε παμφθηνο. ασε που ειναι και αλλιως να πινεις τον καφε σου διπλα σε αυτους τους περιποιημενους ηλικιωμενους της Αθηνας (στυλ εχω 4 πολυκατοικιες στην Σκουφα και βαριεμαι τοσο πολυ να κολυμπαω καθε μερα μεσα στα λεφτα μου)

τοσες πολλες επιλογες στην Αθηνα. εντυπωσιαστηκα.
ΑΛΛΑ! για να εχεις προσβαση σε ολα αυτα τα μαγευτικα μερη κατι πρεπει να θυσιασεις.
(λιγη γκρινια) βρωμια παντου, εγκληματικοτητα μπροστα στα ματια σου (ειδαμε λαϊβ κλοπη τσαντας στο μετρο), αγενεις ανθρωποι, φωνες, κορνες, καταθλιπτικα κτιρια.
με λιγα λογια τα μαγαζια κλεβουν την παρασταση, απλα πρεπει να κανεις υπομονη απο την μια πορτα μεχρι την αλλη και να μην βλεπεις την ασχημια που επικρατει παντου.

υ.γ. αντι για το booze θα πηγαιναμε στο pop γιατι ηθελα να δω επιτελους αυτην την ξινη σερβιτορα για την οποια εχω ακουσει τοσα, αλλα ηταν γεματο, την επομενη φορα :(

9 σχόλια:

  1. αααα έχει ξινή σερβιτόρα το Pop??? αυτό δεν το ήξερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακουω για αυτην την ξινη σερβιτορα χρονια τωρα αλλα ποτε δεν εχει τυχει να την γνωρισω. αν θες μαθαινω στοιχεια για να το εξακριβωσεις και μονος σου χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Booze είναι απο τα πιο αγαπημένα μαγαζιά
    Πολυ ωραίο ποστ(άντε γύρνα Ιαπωνία , περιμένουμε με αγωνία την συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλέ ρώτησα ένα φίλο που είναι σχεδόν κάθε βράδυ εκεί και επιβεβαίωσα την φήμη. Της χρειάζεται ένας mahler να την τρέξει λίγο να πήξει η μούνα της και αν βρώ χρόνο θα περάσω να την τσεκάρω. Ευτυχώς με κάτι τέτοια μπορεί να αποκτήσουν νόημα οι βραδυνές έξοδοι μου χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλι καλα!
    τελικα γυρισες με θετικες εμπειριες απ οτι βλεπω, αν και τα σχολια για τη βρωμια και την εγκληματικοτητα... καπου τα περιμενα.
    Εγω το αποφευγω οσο μπορω να κατεβω Αθηνα, τα τελευταια χρονια, επειδη εχω γεννηθει και μεγαλωσει εκει, νομιζω οταν κατεβω κατω ξανα θα παθω ενα σοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. vam33, to booze πραγματικα μου εφερε στο μυαλο μαγαζια της βαρκελωνης, πολυ χαιρομαι που η αθηνα αποκτα τετοια μαγαζια. να προσθεσω οτι οι δυο barwomen του πανω οροφου ηταν πολυ ευγενικες!
    εχω γυρισει στην ιαπωνια και το επομενο ποστ ειναι ετοιμο!

    mahler76, ωστε ισχυουν αυτα που ακουγα απο τους φιλους μου. εχουν τραβηξει φαινεται και αλλοι ανθρωποι το μαρτυριο του να τους σερβιρει. πλεον την βλεπουν σαν ατραξιον! να πας και να μας πεις πως ηταν.

    ephemeron, υποσχεθηκα οτι δεν θα γκρινιαξω γιαυτο και τα ποστ μου επικεντρωνονται στα θετικα στοιχεια που ειδα στην ελλαδα. θα μπορουσα να γραψω ενα ποστ μες την μαυριλα αλλα αυτην την στιγμη θεωρω οτι ειναι καλυτερο να δουμε τα καλα της ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φημες ολα αυτα για την ξινη γκαρσονα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. erisabetsu, boom boom ειναι μια disco στην αθηνα. οχι club, disco! οι παραπανω φωτο ειναι απο εκει.

    ιμερε, δεν ξερω δεν ξερω....εχω ακουσει παρα πολλα για να θεωρησω οτι απλα ειναι φημες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...