Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

fushimi inari 伏見稲荷

την προηγουμενη μερα απο την αναχωρηση μου για την Ελλαδα πηγαμε μινι εκδρομη μεχρι εδω διπλα στο Κυοτο για να επισκεφθουμε εναν ναο shinto που ειναι χιλιοφωτογραφημενος σε παρα πολλους οδηγους για την ιαπωνια. (δεν εβγαλα καλες φωτο αλλα νομιζω θα σας αποζημιωσω με τα βιντεο). Λεγεται Fushimi Inari, ειναι αφιερωμενος στον θεο του ρυζιου (Inari) αλλα και με το εμποριο/κερδος.

Κοκκινο παντου. Αντιθεση με το πρασινο του δασους. 
(δεν μπορουσα παρα να φερω στο μυαλο μου τον καταθλιπτικο χριστιανισμο με την μαυριλα των παπαδων, την μουντη ατμοσφαιρα μεσα στις εκκλησιες...)
Μια θρησκεια συνδεδεμενη με την ζωη και την φυση. Γιατι την σοβαρη θρησκεια δεν την κανει το μαυρο στα ρουχα. Σε επομενο ποστ θα ψαξω να φωτοφραφησω ιαπωνες ιερεις. 
Πισω στον ναο ομως. Δειτε αυτο για να παρετε μια ιδεα:

το παιδακι λεει: κουραστηκα! ουφ δεν αντεχω αλλο!
και οπως θα ελεγε μια φιλη μου: ωγουγουγουγου.

οι πυλες αυτες ειναι ουσιαστικα ταματα. πως πας στην παναγια της Τηνου και αφηνεις αυτα τα ασημενια μπιχλιμπιδια για να διοριστει ο γιος σου στο δημοσιο, να βρεις εισητηρια για την συναυλια της Χρυσπας. Ε, στην Ιαπωνια δινουν λεφτα για να χτιστει μια τετοια πυλη για να εχουν την ευνοια του θεου και να βγαλουν ζεστο παραδακι. Πανω στις κολωνες γραφει ποιος εκανε την δωρεα και την ημερομηνια. Δεν ηταν λιγες οι κολωνες που ειχαν χαραγμενα ονοματα εταιρειων. 
Νομιζε κανεις οτι ο θεος του ναου θα σου εστελνε καλη τυχη για να βγαλεις λεφτα στο τσαμπα; Δες τιμοκαταλογο παρακατω:


αναλογα με το μεγεθος της πυλης πληρωνεις και το αντιστοιχο ποσο. ξεκιναμε περιπου απο 3.500ευρω μεχρι 12.000ευρω. ολοκληρη κολωνα παιρνεις τι νομιζες οτι θα πληρωνες;

οι διαδρομοι με τις πυλες εκτεινονται σε μια πολυ μεγαλη αποσταση μεσα στο δασος. μπορεις να διαλεξεις και μια συντομη διαδρομη αλλα αν θες να δεις ολα τα μονοπατια θα σου φαει πανω απο μια ωρα. εχει αρκετο ανεβα κατεβα οποτε να εισαι προετοιμασμενος καταλληλα. 
η κουραση αξιζει και με το παραπανω. εμεις βεβαια πηγαμε Φεβρουαριο και παγωσε το κεφαλι μας απο το κρυο. Την ανοιξη ή το φθινοπωρο πρεπει να ειναι πανεμορφο το βουνο. 
Must επισκεψη για τον επισκεπτη στην Ιαπωνια. 

και την επομενη μερα προσγειωθηκα στην Αθηνα χαχαχαχα


7 σχόλια:

  1. είναι αυτός που είναι σχεδόν δίπλα στα μπουρδέλα της πόλης?? έχω βγάλει φψτό ιερέα εκεί που ήταν πολύ χότ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ομορφοοοο...πολυ ομορφοοοο!!!

    τα χαιρετισματα μου
    απο Λωζαννη

    στατλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ τι μαύρο οι παπάδες? Κατά τη διάρκεια της λειτουργίες φοράν τα χρωματιστά τους. Τι χρυσά, τι κόκκινα, τι γαλάζια. Τη Μ. Βδομάδα γίνονται και τρέντυ και φορούν κάτι ωραία μωβ... Αμέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mahler, δεν ξερω που ακριβως πεφτει το red light district στο κυοτο αλλα δεν εχω αμφιβολια οτι βρηκες χοτ παπα! απλα φωτο τον εβγαλες ή σε πηγε να σου δειξει και το υπογειο του ναου;;;

    statler, ψαξε να δεις στο google πιο επαγγελματικες φωτο θα τρελαθεις.

    evia, ωχ! τα ειχα ξεχασει αυτα τα παρδαλα που φορανε κατα καιρους. λαθος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλε από μακρια τον έβγαλα για ποιόν με πέρασες. Όσο για τα μπουρδέλα, είναι η συνοικία που κάποτε μας είπαν εκπαιδεύονταν οι γκέισες και είναι ακόμα παραδοσιακά χτισμένη αλλά πλέον αρκετά παρηκμασμένη ώστε μας είπαν δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αααα καταλαβα για ποια συνοικια λες.
    οχι οχι ειναι σε τελειως διαφορετικο μερος της πολης.
    οταν λενε στην ιαπωνια οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ασφαλης το βραδυ μπορει να σημαινει οτι μια φορα το χρονο κλεβουν ενα γλυφιτζουρι. :)

    επισης κριμα που δεν εγινε κατι με τον χοτ ιαπωνα ιερεα! την επομενη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα σχόλια σε αυτό το ποστ κλέβουν την παράσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...