Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σαου Παουλου

το σαββατο το βραφυ πριν κοιμηθω, εστειλα ημεηλ στις 3 κοπελες απο το εργαστηριο που μενουμε στο ιδιο εργαστηριο για να τις καλεσω να παμε στο σαου παουλου.
αρνηθηκαν ευγενικα και εγω χαρηκα που εβαλα την υποχρεωση της προσκλησης χοχοχο.

6:30 το πρωι εφυγα για το σαου παουλου. εχοντας το σουπερ προγραμμα με αναλυτικες οδηγιες για το που πρεπει να παω και πως να παω απο τον φιλο μου που μενει στο Ριο (οπου υποτιθεται οτι εναι ολα τα κορμια. πρεπει να παω και να δω με τα ματια μου). 9 και κατι ημουν στο Σαου.


πρωτη σταση το μουσειο τεχνης της πολης. προσοχη ανοιγει στις 11 και περιμενα σαν τον βλακα 1 ωρα. επισης η πινακιδα στα αγγλικα δεν ελεγε οτι ειναι ανοιχτο την κυριακη και θα ειχα φυγει αν δεν κοιταγα και τα πορτογαλικα. εχει πολλους μεγαλους ζωγραφους αλλα το 90% των πινακων ειναι πορτρετα των πλουσιων της αναγεννησης. εμενα δεν μου πολυαρεσουν, οποτε κατεβηκα γρηγορα γρηγορα στον πρωτο οροφο που ειχε μια πολυ ωραια εκθεση ζωγραφικης. Προτεινεται μονο αν σας αρεσουν οι κλασσικοι πινακες. Το κτιριο απεξω φοβερο!

ολη η πολη αλλα και ολοι οι σταθμοι του μετρο ειχαν παρα πολυ ενδιαφερουσα αρχιτεκτονικη. υπηρχε ενα διαχυτο στυλ παντου. (μαζι με αρκετη φτωχια αλλα ηταν ενδιαφερον συνδυασμος)

στην japan town του σαου παουλου. Liberdade. δεκαδες μικρα μαγαζια/περιπτερα με ιαπωνικο φαγητο (πολυ καλο!) και διασπαρτα στους γυρω δρομους μαγαζια με ιαπωνικα προϊοντα. 
εδω εφαγα το φανταστικο παγωτο melona. νομιζω πως αυτα τα μαγαζακια με το φαγητο βρισκονται εκει μονο την κυριακη. 

η εντυπωσιακοτατη εισοδος της αιθουσας συναυλιων στο παρκο Ibirapuera. μαγικο. 
και το κτιριο και το παρκο. οι φωτο που εβγαλα απο το παρκο το αδικουν, ψαξτε στο google. νομιζω το παρκο ηταν το πιο ωραιο μερος που πηγα στην πολη. ειχε κατι καλοκαιρινο, χαρουμενο και ζωντανο. 

αυτο που μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση ηταν το οτι ειδα μετα απο πολυ καιρο, ανθρωπους στο δρομο να κρατιουνται χερι χερι και να φιλιουνται στο δρομο ανεξαρτητα απο το τι ηλικια ειχαν. 
ακουτε ιαπωνες;;; ξυπνηστε! βαλτε ερωτα στην ζωη σας :)
καλη χρυση η ιαπωνια αλλα θα ηθελα να γινει λιγο λιγοτερο αποστειρωμενη. 



4 σχόλια:

  1. ναι γιατί στην θεσσαλονίκη σκοτώνεσαι να βλέπεις ζευγάρια...πολύ όμορφες φωτό. Πραγμαικά η Βραζιλία πέρα απο την πρωτεύουσα με άφηνε πάντα αδιάφορη μόνο πρόσφατα άρχισε να με ενδιαφέρει αλλα όχι αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται όμορφο απ τις φωτογραφίες (απίθανη είσοδος)
    Παραλία θέλουμε .Όχι δεν μπορεί κάτι ενδιαφέρον θα υπάρχει....
    Καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. erisabetsu, εχεις παει στην βραζιλια; ή απλως εχεις ενα γενικο ενδιαφερον για την πρωτευουσα; εμενα δεν ξερω... νομιζω δεν θα εδινα 1500ευρω για να ερθω εδω απο την ελλαδα.

    vam, παραλια θελω και εγω! αλλα δεν βλεπω να πηγαινω... σιγουρα κατι ενδιαφερον θα υπαρχει αλλα απο οτι φαινεται δεν ηταν γραφτο να το δω εγω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...