Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

πειραματα στη JAXA - το εργαστηριο του θανατου


Τριτη μερα στο εργαστηριο του θανατου.
Ωστε αυτο σημαινει λοιπον να δουλευεις σε ερευνητικο κεντρο χμμμ….
Ειχα ακουσει για ιστοριες φρικης οπου επιστημονες πεθαινουν πανω απο υπολογιστες και πειραματικες διαταξεις (πλακα κανω), και να λοιπον που το βλεπω και με τα ιδια μου τα ματια!

Δεν νομιζω οτι φταιει που ειναι ιαπωνες και δουλευουν ασταματητα,
Νομιζω πως ειναι η φυση της δουλειας του επιστημονα να ζει ουσιαστικα για την επιστημη του. Δουλευουμε 16 ωρες περιπου την ημερα κλεισμενοι σε ενα εργαστηριο.

16 ωρες την ημερα. Ισως και σε αλλες δουλειες να συμβαινει αυτο, απλως για μενα ειναι πρωτη φορα και δεν εχω συνηθισει ακομα. Θα συνηθισω αραγε; Πρεπει να συνηθισω;

Το ολο συμπλεγμα κτιριων ειναι πολυ εντυπωσιακο και σου δινει την αισθηση οτι βρισκεσαι σε ενα χωρο οπου συμβαινει κατι σημαντικο. Ειδικες καρτες για να ανοιξουν πορτες, φύλακες, κανονες ασφαλειας, μηχανηματα. Νιωθω τυχερος που μου δινεται η ευκαιρα να δω τι συμβαινει μεσα σε εναν χωρο που συμβαινουν πραγματα που ενδεχομενως να δεις στην τηλεοραση (δεν ξερω κατα ποσο εδειξαν στην ελλαδα την επιστροφη στη Γη του Hayabusa), πραγματα που αλλαζουν την αντιληψη μας για τον κοσμο.

Να και ενα αντιγραφο παλιου πυραυλου που ειχαν στειλει στο διαστημα:





4 σχόλια:

  1. Προσοχή με τις κάρτες μην κλειδωθείς σε κανένα lab και σε ψάχνουμε!=P Καλού κακού να μεταφέρεις και φαγητάκι μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γειά σου, είδα την ιστοσελίδα σου τυχαία ψάχνοντας, γιατί ο γιός μου μου ανακοίνωσε χθες ότι θέλει να τελειώσει ιαπωνικό λύκειο!!!, δηλ να παρατήσει το σχολείο εδώ στην Αθήνα, είναι 16 χρονών και κάνει ιαπωνική πολεμική τέχνη ονόματι NUNJUTSU ή κάπως έτσι στο Παγκράτι-Αθήνα.Επέλεξε λέει αυτή τη χώρα γιατί εδώ δεν υπάρχει σεβασμός και αγνότητα!!!Τέλος πάντων αφού συνήλθα από το σόκ καιείδα ότι σοβαρολογεί του πρότεινα να ξεκινήσει με την ιαπωνική γλώσσα και βλέπουμε.Θαθελα αν μποερείτε να μου στείλετε στο παρακάτω μαιλ πληροφορίες που αφορούν την εκπαίδευση στην Ιαπωνία και ότι άλλο σχετικό, ενοίκια κλπ mcasapki@gmail.com ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένω με αγωνία την συνέχεια .Καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @cibus: ασε εχασε ενας την καρτα του σημερα και εγινε σουσουρο!!!

    @Vam33: η συνεχεια οταν επιστρεψω στο ξενοδοχειο...το δικτυο εδω δεν με αφηνει να ανεβασω φωτο!

    @marion: wow! τελειως αναπαντεχο και συναμα παρα πολυ ενδιαφερον μηνυμα! θα απαντησω πολυ πολυ συντομα (ισως μεσα στις επομενες ωρες). νομιζω η πολεμικη τεχνη λεγεται: ninjutsu :)
    ενα πρωτο σχολιο: τα συγχαρητηρια μου μακαρι να υπηρχαν πιο πολλες μητερες σαν και εσας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...