Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

πειραματα στη JAXA - Fuji-san 富士山


Ηρθε η ωρα για την πρωτη βουτια στην επιστημη.
Τι σημαινει να εισαι επιστημονας; να κανεις πειραματα; να ανακαλυπτεις πραγματα που κανεις αλλος δεν ξερει.
Αυτο ηρθα να δω και να μαθω απο πρωτο χερι στην πολη Sagamihara κοντα στο Τοκυο, οπου βρισκεται το δευτερο μεγαλυτερο ερευνητικο κεντρο της JAXA (ας πουμε η Ιαπωνικη NASA)

Καποιοι απο το εργαστηριο ειχαν ηδη φτασει τις προηγουμενες μερες και καποιοι θα ερθουν αργοτερα.

Εγω –ευτυχως- ταξιδεψα μονος μου. Μερικες φορες ειναι ωραιο να ταξιδευεις μονος σου. (ειδικα οταν ταξιδευεις με το shinkansen).
Το ταξιδι θα διαρκουσε δυο και κατι ωρες. Ειχα φροντισει να βρω στον χαρτη του κινητου σε ποιο σημειο της διαδρομης βρισκεται το βουνο Fuji (σε επομενο ποστ θα εξηγησω γιατι δεν το λενε Fujiyama οπως αποκαλουμε αυτο το βουνο στον υπολοιπο κοσμο).
Εμφανιστηκε ξαφνικα οταν το τρενο βγηκε απο ενα τουνελ.



Σε εναν καθαρο ουρανο, το βουνο ηταν τυλιγμενο με συννεφα. Μου φανηκε σαν να το ειχαν αγκαλιασει, σαν να ειχαν σχηματισει ενα πεπλο πανω του. Στην φωτο δεν ξερω κατα ποσο φαινεται η ομορφια του. Η ομορφια αυτου του βουνου εχει αποτυπωθει σε πολλα ukiyoe (και αυτο μελλοντικο ποστ), απο πολυ παλια φαινεται πως αυτο το βουνο ηταν κατι το μοναδικο για τους ιαπωνες. Σαν τον Ολυμπο για εμας;

Φτανοντας στον προορισμο μου πηρα τηλεφωνο τον Koyama-san (ειναι ο διδακτορικος με τον οποιο δουλευουμε)
-Γεια, εφτασα! Να παω πρωτα στο ξενοδοχειο ή να ερθω κατευθειαν εκει;
-Νομιζω ειναι καλυτερα να ερθεις εδω. Αν εχεις πολλα πραγματα παρε το λεωφορειο νουμερο 37.
-Οκ, νομιζω βρηκα την σταση. Ερχομαι
-Οκ με την ησυχια σου.

Συνεχιζεται…
ή οπως στα ιαπωνικα ‘παιδικα’ つづく。。

4 σχόλια:

  1. Στο βιβλίο "Τα μεγάλα ταξιδιωτικά ρεπορταζ" που διάβασα τελευταία και είχα το σχετικό ποστ , υπάρχει ένα κείμενο του Άγγλου ταξιδευτή Τζόν Μορις για το βουνό Φούτζι.Ο Μόρις ανεβαίνει στο Φούτζι , περιγράφει την ανάβαση ως εύκολη ,γράφει ότι η θέα είναι εκπληκτική ,κόβει την ανάσα.Οι τελευταίες γραμμές του κειμένου που μου έκαναν εντύπωση είναι οι εξής "Οι Γιαπωνέζοι βέβαια έχουν μια σχετική παροιμία που λέει πως υπάρχουν δυο είδη ανόητων:αυτοί που ουδέποτε ανέβηκαν στο Φούτζι και εκείνοι που ανέβηκαν πάνω απο μια φορά."
    Καλό ταξίδι , περιμένω την συνέχεια
    Καλημέρες απο το Ελάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία! Το βουνό το έχω δει κι εγώ από κοντά!!
    Πέρασε από το σπιτικό μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό το βουναλάκι αλλά το shinkansen amazing!
    Άραγε θα ζήσουμε ποτέ shinkansen moments sto Elladistan? I doubt it!=(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Vam33: το θυμαμαι αυτο το ποστ!! (ηταν το ιδιο που καποιος επινε καφε με την μπιορκ ε; χεχε) για το φουτζι εχω ακουσει το εξης σχολιο: το βουνο αυτο ειναι για να το βλεπεις απο μακρυα, οχι για να το ανεβαινεις. που σημαινει οτι δεν εχει τοσο ομορφα τοπια επανω του. ισως αυτο να θελει να πει η παραπανω παροιμια.

    @bear: το ανεβηκες;;; πως ηταν;; εγω δεν εχω παει ακομα!

    @cibus: σε επομενο ποστ θα βαλω και φωτοζ απο το shinkansen. στο ελλαντα σκουρα τα πραγματα...θυμαμαι που οταν ημουν μικρος πηγαινα καλαματα αργος.... 18ωρες!(που λεει ο λογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...