Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

το ταξιδι στο Χοκαϊντο 北海道

επιστρεψαμε!! κα τα πλη κτι κο ταξιδι. περασαμε τελεια.
οποιος εχει στα σχεδια του να ερθει ιαπωνια το Χοκαϊντο ειναι μαστ προορισμος!

ο κεν εχει τις πιο πολλες φωτο οποτε τωρα θα αρκεστειτε σε αυτες που εχω εγω.

πρωτη μερα:

ξεκινησαμε ομορφα ομορφα απο το σπιτι του Κεν για το
αεροδρομιο του Κομπε. στο τρεν
ο ως συνηθως κοιμοταν μια γιαπωνεζα:
ο κεν:




βιντεο στο τρενο απο το αεροδρομιο του Σαπορο για το Νομποριμπετσου (πω πω στα ελληνικα γραμμενο κανει κατι σε Κατω Αχλαδοκαμπος):




δυστυχως τις αλλες φωτο απο την πρωτη μερα τις εχει ο κεν.


θα δωσω απλα πληροφοριες για τα μερη: Το Σαπορο στο οποιο προσγειωθηκαμε ειναι η 5η μεγαλυτερη πολη στην ιαπωνια (φωτο σε επομενο μεηλ)
το χοκαϊντο ειναι το βορειοτερο απο τα 4 μεγαλα νησια της ιαπωνιας. τα συμβολα για το χοκαϊντο σημαινουν: βορρας, θαλασσα, δρομος: ο δρομος για την βορεια θαλασσα;;;
ηταν ολα, τα παντα καλυμενα απο το χιονι. παιδια μαγεια. μαγεια μαγεια! δεν ειχα ξαναδει ποτε κατι τετοιο στην ζωη μου.
ειναι σαν να μεταφερθηκα σε αλλη εποχη. εκτιμησα τοσο πολυ το χιονι, ποσο ομορφο!
το Νομποριμπετσου ειναι μια μικρη πολη 50λεπτα απο το Σαπορο. το χαρακτηριστικο του ειναι οτι βρισκεται κοντα σε φυσικες πηγες καυτου νερου, και ειναι ιδανικο μερος για onsen (ας πουμε ιαπωνικο σπα). στο νομποριμπετσου βρισκεται η κοιλαδα της κολασης, (επισης ακουγεται λεημ στα ελληνικα) ιαπωνικα: Jigoku Dani 地獄谷
αυτη η κοιλαδα λοιπον ειναι ενα μερος οπου απο το εδαφος πεταγεται ατμος και καυτο νερο. η πολη (χμμ μαλλον χωριο) ειναι γεματη απο αγαλματα δαινομων και τριβολων!
αλλα καπως κιουτ. (φωτος σε επομενο ποστ)

φτασαμε λοιπον στο νομποριμπετσου, και καναμε τσεκ ιν στο υπερτεραστιο ξενοδοχειο. πολυ καλο μπραβο. ειχαμε πεθανει στην πεινα και το δειπνο θα ξεκινουσε μετα απο μια ωρα!!!! αααργκκγκγκγ ουτε ενεργεια για σεξ ουτε για τιποτα!!!
περασε η ωρα και κατεβηκαμε για φαγητο. ο παραδεισος!!!! ατελειωτο φαγητο!!! μιλαμε για το ατελειωτο ομως!!! και καβουρια!!! και σουσι!!! και μπριζολες!!! και μακαρονια!!!
και οτι επιδορπιο θες!!! ολα στιλ μπουφε χω ρις τε λος!!! μαρια με νιωθεις ετσι;;; στο τελος του δειπνου, υπεφερα!!!!

μετα το δειπνο με τα χιλια ζορια καταφερα να σηκωθω. επομενος προορισμος: ονσεν μεσα στο χιονι!!! το ξενοδοχειο ειχε υπαιθρια ονσεν... συγκλο δεν λες τιποτα!
εμεις μεσα στο καυτο νερο και γυρω γυρω να πεφτει το χιονι!!! και η νυχτα απο πανω. 100000% ρομαντικο! ιαπωνια και παλι ιαπωνια!!! ναι ναι ναι!
αφου απολαυσαμε το λουτρο μας (ναι σαν γιαγιαδες) επιστρεψαμε στο δωματιο. εγω ισα που μπορουσα να συρω τα ποδια μου.... ποσο κοιλιοδουλος!
τελος πρωτης ημερας (με μερικα παραλειπομενα)

3 σχόλια:

  1. ...και από πότε είπαμε μπορούμε να σε επισκεφτούμε, και πόσες μέρες να μείνουμε και που θα μας πας...????
    εεεεε καλέ Δημήτρη????? εεεεεε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να ερθετε οποτε θελετε και για οσο θελετε!
    θα σας παω στα καλυτερα. αν καθυστερησετε λιγο το ταξιδι σας θα εχω παει σε πολλα μερη και θα ξερω καλυτερα που να σας παω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...