Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

οι νεοι φιλοι.

οι φιλοι μου προερχονται 95% απο την εστια. στην εστια μενουν οι φοιτητες που εχουν ερθει απο αλλες χωρες για να σπουδασουν στην ιαπωνια.
ας δουμε τωρα την καταγωγη των φιλων μου:
ταϋλανδη, αγγλια, ουγγαρια, μαροκο, φιλιπινες, κινα, κορεα, μογγολια (ισως και αλλες αλλα ας μην πλατιασω)

ακολουθουν σνομπ σχολια (ρεαλιστικα ομως).
χωρες οπως η ταϋλανδη, οι φιλιπινες, η κινα κτλ κτλ κτλ δεν ειναι αρκετα πλουσιες ετσι εστω να μπορεσουν να παραγουν ατομα τα οποια θα μου κεντρισουν το ενδιαφερον.
τι θελω να πω! δεν θελω να πω οτι στην ελλαδα οι φιλοι μου ειναι πλουσιοι, καμια σχεση. αλλα μαζι με τα λεφτα και το ανεβασμενο επιπεδο ζωης αλλαζει και ο τροπος ζωης των ανθρωπων.
αναλυση: η φιλη μου απο την ταϋλανδη εκανε σχεση πρωτη φορα εδω στα 25 της επειδη στην ταϋλανδη να κανει σχεση ηταν τουλαχιστον εξωπραγματικο. επρεπε να της βρουνε οι γονεις της καποιον. ή κατι τετοιο...ηταν μεγαλο το σοκ και δεν συγκρατησα ολα οσα μου ειπε.
η φιλη μου απο τις φιλιπινες: ενω ο αδερφος μου εμενε στην εστια στο πανεπιστημιο εγω εμενα στο σπιτι με τους γονεις μου γιατι δεν με εμπιστευνταν αρκετα να μεινω στην εστια. επισης ειχα δωσει ορκο στον παππου μου οτι δεν θα κανω σχεση μεχρι να τελειωσω το πανεπιστημιο γιατι φοβοταν οτι θα μεινω εγκυος και θα αφησω το πανεπιστημιο.
τωρα ειναι 29 χρονων και παιζει να ειναι παρθενα.
και προς θεου δεν με νοιαζει να μεινουν παρθενες σε ολη τους την ζωη. οι λογοι πισω απο την παρθενοσυνη τους ηταν το σοκ!

καταλαβατε πιστευω.... ρε εχετε φρικαρει και εσεις οπως και εγω;;; ναι το 2010 συμβαινουν αυτα!

παμε τωρα στην ευρωπη. ουγγαρια, (βαζω και το μαροκο εδω)

ουγγαρια: η Τουντε αν και ειναι μες την καλη χαρα παντα και τα λεμε ολα και με νοιαζεται κτλ κτλ κτλ. μου αρχιζει τα εξης μερικες φορες: θελω να κανω παιδια μεχρι τα 28 γιαυτο πρεπει να παντρευτω μεχρι την ταδε ηλικια που σημαινει οτι πρεπει να γνωρισω καποιον μεχρι την ταδε ηλικια. καταλαβαινω οτι ειναι απολυτα φυσιολογικα ολα αυτα για μια γυναικα αλλα μου ακουγονται καπως μικροαστικα....
μαροκο: ισως η πιο αγαπημενη φιλη μαζι με την ουγγριδα. η Χουντα. καλη χρυση κοπελα, εξω καρδια χαμογελαστη...αλλα...ειναι μουσουλμανα. καμια σχεση με φανατικη, καθε αλλο. ειναι πολυ ανοιχτομυαλη αλλα: δεν τρωει χοιρινο και δεν πινει αλκοολ! που σημαινει οτι για να βγουμε μαζι εξω να παμε να φαμε ή να διασκεδασουμε ειναι παρα πολυ δυσκολο!!!


ισως να μην τους εχω δωσει αρκετο χρονο ακομα γιατι ειμαι με τον κεν ολη την ωρα!

5 σχόλια:

  1. Να αλλάξεις τον τίτλο του ποστ σου σε "Οι νέοι μου γνωστοί". Τους φίλους μας τους αγαπάμε γι' αυτό που είναι και προσπαθούμε έστω να κατανοήσουμε την κουλτούρα τους. Είσαι απλά πολύ τυχερός που δε γεννήθηκες σε μια χώρα όπως αυτές, χωρίς χούντα και κομμουνισμό. Και καμιά φορά και ο μεγαλοαστισμός κάνει κακό, όχι μόνο ο μικροαστισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εεε σόρι αλλά δεν έχω καταλάβει, με τον Κεν τα έχετε?
    Όπως και να έχει και οι νέοι σου γνωστοί θα είχαν να πούν ενδιαφέροντα πράγματα για εσένα. Αυτή η "πολιτισμική σύγκρουση" που βιώνεις θα είναι το καλύτερο μάθημά σου στην Ιαπωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ oni: και βεβαια προσπαθω να καταννοησω την κουλτουρα τους, απλως οταν ακους καποια πραγματα πρωτη φορα παθαινεις ενα μικρο σοκ μεχρι να συνειδητοποιησεις τι ακριβως συμβαινει στις αλλες χωρες του κοσμου.

    @ mahler: χοχοχο ναι με τον Κεν τα εχουμε περιπου τρεις μηνες. συγκλονισμος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...