Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

高野山  奥の院 Koysasan, Oku no in


αυτο το ΣΚ ειχαμε κανονισει να παμε σε ενα χωριο σε ενα βουνο που το λενε Κογιασαν 高野山
αυτο το χωριο ειναι ουσιαστικα το μερος οπου αναπτυχθηκε ο βουδισμος στην ιαπωνια αφου τον εφερε ενας μοναχος απο την κινα.
το χωριο αυτο ειναι γεματο ναους. οταν λεμε γεματο, πιο πιτα δεν γινεται!!! τι ομορφια, τι γαληνη!!!
ομορφοι κηποι, μοναχοι, πανυψηλα δεντρα, κρυο που σε αφυπνιζει. μοναδικο αισθημα. δεν εχω παει στο αγιο ορος αλλα υποθετω κατι παρομοιο θα ειναι και εκει.

ειχαμε κλεισει λοιπον δωματιο σε ενα ναο. ναοーξενοδοχειο οπως αρχισαμε να το αποκαλουμε μετα την αφιξη μας, τι εννοω...:
αφου φτασαμε και μας τακτοποιησαν στο δωματιο μας ηρθε ενας μοναχος να μας ρωτησει αν θελουμε να παρουμε μερος στο μαθημα καλιγραφιας 1500γιεν,
αν θελουμε να μας ψαλλουν την ειδικη προσευχη, για κατι που δεν καταλαβα, ας πουμε υγεια. αυτη η προσευχη αναλογα με την διαρκεια που εχει, εχει και αλλη τιμη!!!!
ΑΧΑΧΑΧΑ δηλαδη για 3 χρονια τοσα γιεν για 5 χρονια τοσα γιεν...!!!!! απιστευτο;;;;
οταν λεω εγω οτι οι θρησκειες ειναι επιχειρησεις.....
το θεμα ειναι ομως οτι δεν με ενοιαξε καθολου, το θεωρησα απλα αστειο. αν μου ελεγε τα ιδια πραγματα χριστιανος παπας ειχε να γινει της κακομοιρας!!!!
τεσπα. μας εκαναν ξεναγηση στο ναο, φανταστικος κηπος και λιμνη. επισης ειχε και θερμα λουτρα σε εξωτερικο χωρο!

αφου τακτοποιηθηκαμε ξεκινησαμε για την απολυτη εμπειρια. ειναι κατι που θα θυμαμαι για παντα πιστευω.
πηγαμε σε ενα νεκροταφειο που λεγεται, οπως ο τιτλος αυτου του μεηλ, οκου νο ιν.
....δεν εχω λογια....οι φωτογραφιες που βγαλαμε απλα αδυνατουν να αποτυπωσουν την πνευματικοτητα αυτου του μερους.
ηταν κατι σαν απο αλλη διασταση, απο αλλη εποχη. ταφοι, αγαλματα, ναοι, τεραστια δεντρα, το φως του ηλιου στην δυση μεσα απο τα δεντρα.... εξωπραγματικο!!
ψαξτε να βρειτε φωτος στο ιντερνετ και πληροφοριες και αν σας αρεσει θα σας παω οταν ερθτε χοχοχο.

γυρισαμε στο ξενοδοχειο εεε στο ναο ηθελα να πω, και μας εφεραν το δειπνο μας...
ενα εκατομμυριο πιατακια με φαγητα. παρα πολλες νεες γευσεις για να μπορεσω να τα συνηθισω ολα.... ηταν ολα λαχανικα. καθολου κρεας.
ειναι δειπνο παρομοιο με αυτο που τρωνε οι μοναχοι. πιστευω δεν θα μπορουσα να ζησω χωρις κρεας και ζαχαρη στην ζωη μου!!! ο κεν εχει παρα πολλη πλακα,
με κανει και γελαω συνεχεια. νομιζω αυτο ειναι το νουμερο ενα που χρειαζομαι.

μετα το δειπνο πηγαμε στα θερμα λουτρα.... ουαου!!! ειναι πολυ χαλαρωτικη εμπειρια να εισαι μεσα στο ζεστο,καυτο νερο να κανει πουτσοκρυο εξω και να βλεπεις τον ουρανο.
και ολα αυτα με το γκομενο,εραστη,ταιρι, αδερφη ψυχη σου!

την αλλη μερα το πρωι σηκωθηκαμε στις 5:30 για να παμε στην λειτουργια. ισως ηταν που δεν καταλαβαινα τι ελεγαν, ισως ηταν το κρυο του ναου, ισως η διακοσμηση δεν ξερω τι. παντως ολα αυτα μαζι συνεθεταν μια πολυ μυστηρια εμπειρια. 6 το πρωι σε μια αιθουσα με μια σομπα να σπαει το κρυο, νεες προσευχες στα αυτια μου, νεες πληροφοριες αισθητικης ναων. αν και η προσευχη κρατησε μια ωρα δεν ενιωσα οτι βαρεθηκα ή οτι πωωωω τι κανω εδω πρωινιατικα μες το κρυο. ηταν μια καπως μαγικη εμπειρια.
http://www.youtube.com/watch?v=5UGln73LzoM

φαγαμε πρωινο το ιδιο χαλι με το δειπνο χαχαχαχα. ξεκινησαμε για νεα εξερευνηση του χωριου. βρεθηκαμε να ανεβαινουμε σε ενα βουνο για να φτασουμε σε ενα ναο....
φανταστικα τοπια, κουραση, αστεια, το πρωινο φως του ηλιου. ο ναος τελικα δεν ηταν κατι το φαντασμαγορικο αλλα η αναβαση στο βουνο ηταν κατι που μου ειχε λειψει.
αφου περιπλανηθηκαμε λιγο στο βουνο γυρισαμε στο χωριο, ηπιαμε καφε σε μια καφετερια απο το παρελθον, με τραγουδια, επιπλα και σερβιτσια απο το παρελθον!
θα λατρευατε ειμαι σιγουρος!

φωτο στο φεησμπουκ!


2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...