Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

εξω καρδια!

πως λεγονται οι ανθρωποι που ζουν στην Οσακα; θελω να πω στην αθηνα μενουν οι αθηναιοι στην καλαματα οι καλαματιανοι κτλ κτλ. στην οσακα; ας τους λεμε Οσακανους! (αν καποιος εχει να προτεινει κατι πιο πετυχημενο ακουω)

η μεχρι τωρα συναναστροφη μου με τους Οσακανους με κανει να χαιρομαι καθε μερα που ζω εδω. ειναι αυτο που λεμε εξω καρδια. πως ειναι οι ελληνες στα μπαρ; ε καμια σχεση. παραθετω εμπειρια:

την κυριακη πηγαμε σε ενα gay bar. α! πρωτα να εξηγησω πως ειναι η πλειοψηφια των gay bar εδω. ειναι μικρα. χωρανε γυρω στα 10 15 ατομα. καθονται συνηθως ολοι γυρω απο την μπαρα, οπου μπορεις να μιλησεις με τον ιδιοκτητη παυλα μπαρμαν αλλα και με ολους τους υπολοιπους θαμωνες. η μουσικη ειναι σχετικα σιγανη για να επιτρεπει την συνομιλια. ο ιδιοκτητης ειναι παντα ευγενικος και προσχαρος. το σημαντικοτερο ομως ειναι η επικοινωνια των πελατων.
πηγαμε λοιπον σε ενα απο αυτα τα μπαρ και καθησαμε στην μπαρα. αρχικα ηρθε ο μπαρμαν να παρει παραγγελια. αφου μας εφερε τα ποτε μας αρ
χισαμε να μιλαμε μαζι του. πολυ απλος τυπος ευδιαθετος. μας εκανε να αισθανθουμε πολυ ανετα. στην συνεχεια ενας απο τους θαμωνες που καθοταν κοντα μας, μας επιασε την κουβεντα. το ενδιαφερον ηταν οτι δεν μας επιασε την κουβεντα με σκοπο το πεσιμο. μιλαγαμε, καναμε πλακα, συμπαθηθηκαμε μας γνωρισε στους φιλους του και συνεχισαμε να μιλαμε και να αστειευομαστε ολοι μαζι. δεν μπορω να πω οτι καταλαβαινα ολα οσα ελεγαν αλλα νομιζω πως εκτιμησαν την προσπαθεια που εκανα να τους καταλαβω χεχε.
δεν ξερω τι εχουμε παθει στην ελλαδα....στα κλαμπ δεν χορευουμε και στα μπαρ δεν μιλαμε...
δεν ειναι κατι που βλεπω στην ιαπωνια πρωτη φορα. το ιδιο ακριβως συνεβαινε και στην βαρκελωνη.

α, πριν φυγουμε ο ιδιοκτητης μου εκανε δωρο ενα κουμπαρα αγιο βασιλη που ειχε ως χριστουγεννιατικη διακοσμηση. καποιος ειπε ”φοβερο δωρο...αδειος ειναι!!” αφου γελασαν αρχισαν να βαζουν λεφτα μεσα! (απο 5γιεν ο καθενας εβαλε χαχαχα)

2 σχόλια:

  1. ερχομαι τωρα οσακα!! βρες μου κ εναν κουκλο οσακανο(ξερεις εσυ τα γουστα μου....) κ θα μεινω μονιμα! ειδικα αν μοιαζει ο οσακανος στον τακεσι κανεσιρο(ηθοποιος ειναι-δεν ξερω τι υπηκοοτητας..) κανω κ παιδια μαζι του!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα βρηκα φωτο του τυπου στο γκουγκλ. ειναι ιαπωνας.
    μια χαρα τον βρισκω. θα φροντισω να σου βρω τον ιδιο ή καποιον κλωνο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...