Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

γεμιστα! χρονια πολλα!

την παρασκευη πριν φυγουμε για το βουνο, ο κεν εψαξε και βρηκε το μοναδικο ελληνικο εστιατοριο στην οσακα και πηγαμε να φαμε:
γεμιστα, σαγανακι, σουτζουκακια, ουζο, μουσακα!!!!
θα ελεγε πως οι γευσεις ηταν 70% αυτο που επρεπε να ειναι. πολυ ευχαριστη εκπληξη.

οποτε την κυριακη οταν γυρισαμε απο το βουνο, για βραδυνο ειπαμε να προσπαθησουμε να φτιαξουμε γεμιστα! του ειχαν αρεσει παρα πολυ την παρασκευη. πηρα την μητερα τηλεφωνο για να μαθω πως τα φτιαχνουμε.
ρε τελικα δεν ειναι δυσκολο! ΑΛΛΑ!
στην ιαπωνια δεν χρησιμοποιουν φουρνους.....μονο γκριλ, γκαζι και φουρνο μικροκυματων.... επισης ο κεν δεν ειχε ταψι, επισης δεν ηξερα αν το ρυζι που χρησιμοποιουν οι ιαπωνες ειναι το σωστο...με ολες αυτε τις αντιξοοτητες ξεκινησαμε να φταξουμε γεμιστα....
αφου δεν ειχαμε ταψι τα τυλιξαμε σε αλουμινοχαρτο και αφου δεν ειχαμε φουρνο τα βαλαμε στο γκριλ.... μετα απο 20 λεπτα το γκριλ διαμαρτυρηθηκε οτι η θερμοκρασια ειναι πολυ υψηλη. ο κεν ανησυχουσε, επισης ειχα χαλασει ο φουρνος μικροκυματων του....μην τα πολυλογω, κυριακη βραδυνιατικα πεταχτηκε στο πλησιεστερο μαγαζι με ηλεκτρικες συσκευες και αγορασε φουρνο μικροκυμτων με ενσωματωμενο φουρνο κανονικο!!! χαχαχα.
βγαλαμε τα γεμιστα απο το γκριλ και τα βαλαμε στο φουρνο. μια ωρα αργοτερα ειχαμε γεμιστα!!! η ωρα ηταν 11 οποτε ειχαμε ηδη φαει μια ομελετα για να μας κοπει η ορεξη.
απλα τα δοκιμασαμε εχτες. ρεεεεε ΕΠΙΤΥΧΙΑ 100%!!! πρωτη φορα εφτιαξα γεμιαστα!!! παρα πολυ καλη γευση! γιαχοουυυουουουουου.
θα τα φαμε σημερα το μεσημερι!!!


σημερα παραμονη πρωτοχρονιας θα ερθουν οι φιλοι του στο σπιτι του και θα τους μαγειρεψουμε ελληνικα φαγητα..... εγω μετα θελω να παω να χορεψω!!! κατι μου λεει οτι οι ιαπωνες θα μεθυσουν κα θα ξεραθουν στον υπνο....θα δουμε!

χρονια πολλα σε ολους! να το καψετε σημερα!!!
τα λεμε του χρονου :)

2 σχόλια:

  1. καλά είσαι φοβερός!!!

    Άντε και του χρόνου με μουσακά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ναι! εχτες το βραδυ εφτιαξα: σουτζουκακια, γεμιστα και.... μουσακα!!!!
    ξετρελαθηκαν με τον μουσακα!!! (καλα δεν παιζει να ξαναφτιαξω μουσακα....18 ωρες στην κουζινα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...