Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

η οικιακη βοηθος Mita-san και ο ιαπωνικος προβατισμος

μεχρι πριν μερικες εβδομαδες επαιζε μια σειρα στην τηλεοραση που λεγοταν 'Οικιακη βοηθος Mita-san'. Τρελες τηλεθεασεις, πολυ ninki που λεμε εδω.
Η ιστορια ηταν καπως ετσι: Ο αντρας και το παιδι της Μιτα-san πεθαναν σε ενα δυστυχημα και στην κηδεια τους ενας συγγενης της οικογενειας του αποθανοντος συζυγου της της ειπε οτι δεν εχει το δικαιωμα να ξαναγελασει ποτε στην ζωη της γιατι αυτη φταιει που πεθαναν ο αντρας της και το παιδι της.
Και η Μιτα-san σαν καλο ιαπωνικο υποχειριο που ειναι αποφασισε να ζησει την ζωη της ετσι, χωρις να ξαναγελασει ποτε (και για σεναριακους λογους). Αυτο λοιπον ηταν η κυρια ιδεα του σεναριου της σειρας. Μια οικιακη βοηθος που δεν γελαει και λεει ολη την ωρα shouchi shimashita (ναι, μαλιστα καταλαβα).
Αυτο το ποστ γινεται με αφορμη την απογοητευση που νιωθω καθε φορα που καταλαβαινω ποσο οι ιαπωνες σκορπανε τα λεφτα τους επειδη ειναι κατα ενα ποσοστο προβατα.

Στην σειρα αυτη η Μιτα-san φορουσε μεσα στο σπιτι μια συγκεκριμενη ποδιά και οταν εβγαινε απο το σπιτι ενα συγκεκριμενο μπουφαν. Μισο να βαλω φωτογραφιες:

'εχω ορκιστει να μην ξαναγελασω ποτε!'

οι εταιρειες που προμηθευουν τα παραπανω αντικειμενα στην αγορα, ανακοινωσαν πως και τα δυο σε καποια φαση εξαντληθηκαν απο την υπερβολικη ζητηση.
150ευρω περιπου η ποδια 
και 500 ευρω το μπουφαν.

'αααα το φοραει αυτη στην τηλεοραση θα παω να το παρω και εγω!!!!!'
απογοητευση. αλλα οκ τους ιαπωνες τους αγαπαμε για αλλα πραγματα.


υ.γ. ε στην τελευταια σκηνη την κανουν και χαμογελαει. ποιος το περιμενε;

10 σχόλια:

  1. Μια ποδιά παρακαλώ που έχω γενική αύριο, μπουφάν μη μου στείλεις, έχω χειρότερο, ένα απο τα 90s απίθανα εμετικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα βρε, πώς κάνεις έτσι, κι εδώ (και αλλού) τα ίδια γίνονται. Ξέχασες τον χαμό με το δαχτυλίδι της Κέητ; Άσε που το μπουφάν είναι καλύτερο από το μπουφάν-Μάικλ Τζάκσον-θρίλερ!

    Καλημέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kαλημερα Δημητρη (και καλη χρονια εχω καιρο να γραψω εδω). Ενταξει δεν μου κανει πλεον και τρελη εντυπωση. Εξαλλου οπως εχω ξαναπει ,εδω νομιζω, οι αμερικανοι του εκανα πολυ μεγαλο κακο. Φαινεται απο τωρινο προβατισμο τους. Παρολα αυτα ενταξει ειναι ακομα σε πολλα πραγματα καλυτεροι.
    Καλα να περνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν ηταν extreme τα ρουχα σε λογικες τιμες, θα το περιμενα λογικο απο τους ιαπωνες.αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση εμεινα μακακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοίτα εμένα περισσότερο από την ανοησία των καταναλωτών με φρικάρισε το κόνσεπτ της σειράς. Πόσο ψυχανώμαλος μπορεί να είναι κάποιος για να το σκεφτεί αυτό?? Απαράδεκτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kala ores ores skeftomai ,alla pernaei grigora ap tin kefala mou gia logous diatirisis tis kalis eikonas pou exw gia touto ton lao ,oti i giapwnezoi filoi mas oso kai an tous agapw einai xeirotera katanalwtika zwa akomi k ap tous amerikanous. kala to oti exoun polles p***s senariakes akomi kai sta anime einai gnwsto posa na katevasoun pleon ta kefalia tous?! :P

    keep japanesing DIM ! とても ありがとう ございます!!!!
    ps sorry gia ta greeklish to pc mallon lagare gia kapio logo kai den grafei ellinika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μπουφάν μοιάζει με αυτά τον 30 ευρώ του LIDL!!!
    Μεγάλο complex έχουν οι ιάπωνες.
    Όταν πετυχένουν κάτι, το έκαναν όλοι μαζί!
    Όταν αποτυχένουν, κατηγορούν κάποιον στην τύχη!
    Φταίει, δεν φταίει ο άλλος, δεν έχει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oh well....δεν την ξέρω αυτή τη σειρά...και μάλλον δεν θα την μάθω :P:P πάντως απλά κατεστραμένοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μπουφάν το βλέπω τελευταία πολύ και απορούσα πώς τους ήρθε, γιατί σε γενικές γραμμές είναι καλοντυμένοι! Φοβερό σκάλωμα και έχεις απόλυτο δίκιο, μερικές φορές είναι τραγικά πρόβατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ela more, alles xores alla ethima, ligotera xalia exoume emeis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...