Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

lesbowedding: ο κοσμος αλλαζει!

Το σαββατο που μας περασε ημασταν καλεσμενοι στο παρτι ενος γαμου. Νομιζω ηταν η πρωτη φορα που με καλεσαν σε ενα γαμο απευθειας (και οχι μεσω συγγενων π.χ.) και χαιρομαι ιδιαιτερα διοτι αυτος ο γαμος ηταν πολυ μα παρα πολυ ιδιαιτερος. 

Πριν απο αρκετους μηνες αρχισαμε με τον Κεν να πηγαινουμε στις συναντησεις μιας ομαδας ατομων LGBT (πιο πολυ επειδη εγω ηθελα να μαθω περισσοτερα για αυτην την πλευρα της Ιαπωνιας). Το ονομα αυτων των συναντησεων ειναι Otome-kai (ή αλλιως, η συναθροιση των παρθενων. με την εννοια της αγνοτητας και οχι της σεξουαλικης εμπειριας :). Οι οργανωτες και αρχηγοι αυτης της 'ομαδας' ειναι η Ακι και η Μαρι. Ειναι μαζι τα τελευταια 8 χρονια και ζουν μαζι 6 χρονια. 

Τον Αυγουστο που μας περασε η Ακι και η Μαρι πηγαν στον Καναδα για να παντρευτουν. Η τελετη εγινε κανονικα σε εκκλησια και οχι σε δημαρχειο. Ο γαμος τους δεν εχει καμια νομικη ισχυ στην Ιαπωνια αλλα ηθελαν και οι δυο να επισφραγισουν με αυτον τον τροπο την σχεση τους και να δειξουν τα συναισθηματα τους. 

Το Σαββατο λοιπον πηγαμε στο παρτι για τον γαμο :)



η Aki φοραει το 'νυφικο' και η Mari γιλεκο και t-shirt comme des garcons με μια τεραστια χρυση καρδια :)

η πιο συγκινητικη στιγμη της βραδιας ηταν οταν επαιξε ενα βιντεο με την μητερα της μιας να διαβαζει ενα γραμμα που ειχε γραψει για να της ευχηθει τα καλυτερα. δεν ειχε ερθει στο παρτι γιατι φαινεται πως ακομα υπαρχουν προβληματα...(μαλλον τα αδερφια ηταν αντιθετα στο να γινει αυτος ο γαμος...)

οτι προβληματα και δυσκολιες και αν τους παρουσιαστηκαν η Mari και η Aki, βγηκαν να το φωναξουν οτι αγαπιουνται και οτι θελουν να ειναι μια ζωη μαζι και οτι τιποτα αλλο δεν εχει σημασια. Ειμαι υπερηφανος που ειναι φιλες μου. Ατομα σαν και αυτες σιγα σιγα αλλαζουν τον κοσμο.

Βιος Ανθροσπαρτος!

14 σχόλια:

  1. Με τις γαμήλιες γιορτές ξέχασες την ονομαστική σου Jimmako! Χρόνια Πολλά αγαπημένε!!! Πάντα υγιής & χαμογελαστός!=D Να σε χαιρόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζήσουν τα κορίτσια και βέβαια χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντε παιδια και στα δικα σας!

    ευχαριστω και για τις ευχες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελω και εγω πολυ να γινω λεσβια για να με κρινουν θετικα μονο απο αυτο. Να αλλαξω και εγω τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν να ζήσουν :) δεύτερον η δεύτερη φωτογραφία τα σπάει! Τρίτον συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά ήρθα για λίγο από όλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ orck, το πολύ το τάκα-τάκα κάνει το παιδί μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσχετο με το ποστ. Δημήτρη έχεις δει στον δρόμο αυτό http://www.ough.gr/index.php?mod=news&op=view&id=103, αν ναι πως σου φάνηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. A!!! vam, τι φοβερη ανακαλυψη!

    περασα απο εκει προσφατα αλλα δεν το ειδα, πρεπει να ξαναπαω!

    δεν ξερω αμα θυμασαι αλλα στο παρελθον ειχα κανει ενα ποστ για το παπι που φαινεται στην φωτο :)

    φα ντα στι κο!

    υ.γ. τι ειναι ολα αυτα τα ασχετα λινκς κατω απο αυτο το ποστ;;;
    ποιος ειναι αυτος ο ασπαστος;
    αν ξερει κανεις πως να τα μπλοκαρω ας με ενημερωσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και εγώ έχω αυτό το πρόβλημα με τα λινκς!!!

    χρόνια πολ΄λα!!! υπέροχο το Phonebooth αλλά ακόμη πιο υπέροχο και συγκινητικό αυτό που έγινε. χαίρομαι που ήσουν μέρος αυτής της ιστορίας.

    μακάρι να συμβεί και στην ελλάδα και να δω τις φίλες μου ευτυχισμένες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αντε και στα δικα τους!
    παντως και οι γιαπωνεζες δεν περιμεναν την ιαπωνικη κυβερνηση να ξυπνησει, πηγαν στον καναδα για το μυστηριο. πες στις φιλες σου να τα μαζεψουν και να πανε και αυτες μια εκδρομη προς τα κει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. polu gluko to post apla panta einai megali dustixia na to pw kati telos pantwn pou se pligwnei otan i oikogeneiaki pleura einai apomakrismeni kai oxi konta se tetoies stigmes oso kai na min sumfwnoun prepei na doun tous anthrwpous kai oxi tin katastasi exoume xronia brosta mas gia tetoies allages na zisoun kai sta dika sas :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...