Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

rikunabi, SPI, βιογραφικο στο χερι. γιατι εδω τις κραταμε τις παραδοσεις.

-Yuki, τωρα που αρχισα να ψαχνω για δουλεια εχεις καμια συμβουλη να μου δωσεις;
-Πιστευω θα σε βοηθησει παρα πολυ αν γραφτεις στο rikunabi, ελα να σου δειξω:


Rikunabi. Στα ιαπωνικα μας αρεσει να συντομευουμε τις αγγλικες λεξεις και εκφρασεις (στο παρελθον νομιζω ειχα γραψει πως το sexual harassment γινεται: seku-hara). Στην προκειμενη περιπτωση εχουμε το recruit navigator -> riku nabi!

Κανεις λογαριασμο στο site και ξεκινας να γραφεις το βιογραφικο σου. Αφου τελειωσεις μπορεις να δεις την λιστα με τις εταιρειες που ψαχνουν για δουλεια (μιλαμε για χιλιαδες αναρτησεις). Αν σε ενδιαφερει καποια θεση, πατας το κουμπι και κανεις αιτηση αυτοματα. Απλα πραγματα.

-Οκ εκανα λογαριασμο. Θα κοιταξω λιγο να δω αν βρω καμια ενδιαφερουσα δουλεια.
-Οσο ψαχνεις, παρε και αυτα τα 2 βιβλια. Συνηθως οι εταιρειες μαζι με την συνεντευξη σου ζητανε να γραψεις και ενα τεστ που λεγεται SPI  (ψυχολογικο, ευφυιας, γνωσεων). Οποτε παρε αυτα τα βιβλια για να προετοιμαστεις αν χρειαστει. Εχει και ενα κομματι το οποιο εξεταζει τα ιαπωνικα σου αλλα αυτο ειναι μερικες φορες δυσκολο ακομα και για τους Ιαπωνες. Μπορει σε εσενα να μην το λαβουν τοσο πολυ υποψη τους.
-Καταλαβα δεν εχω καμια ελπιδα!
-Εξαρταται απο την εταιρεια ποια μορφη του τεστ θα επιλεξει. Οποτε ποτε δεν ξερεις. Κατι τελευταιο (αυτο μου το ειχε πει και ο Kipp) οι φοιτητες που εχουν μολις αποφοιτησει ειναι συνηθες να γραφουν το βιογραφικο τους στο χερι και οχι στον υπολογιστη.
-.... .... (θα σου ελεγα τιποτα για τις παραδοσεις τις ιαπωνιας αλλα δεν φταις εσυ)
-Αν το γραψεις φερε να το διορθωσουμε.

Βιογραφικο στο χερι!!!! Που ακουστηκε! Το 2011!
Ακομα και μεσα απο αυτο προσπαθουν να σε εξετασουν. Δυσκολοι καιροι για αριστεροχειρες που κανουν χαλια γραμματα.

19 σχόλια:

  1. Σε κάθε περίπτωση...
    Καλή επιτυχία.
    Φιλιά και καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κουραγιο. ειναι περιεργοι αλλα ποιο υπευθυνοι απο μας εδω και ποιο σοβαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λιγο ασχετο με το αρθρο σου αυτο που στελνω. Απλα το στελνω για να δουμε ολοι πως ενας εργατικος λαος οπως οι Ιαπωνες επανερχεται μετα απο μια καταστροφη. Καμια φορα ισως να ειναι και καλο που κολλανε τοσο πολυ με την οργανωση και ειναι τοσο τυπικοι.

    http://totallycoolpix.com/2011/09/japan-tsunami-6-months-later-then-and-now/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. den hksera gia tous giapwnezous, alla kai oi galloi xeirografa ta 8eloun ta biografika h toulaxiston to synodevtiko gramma. Wraio to blog sou, dimitiri.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια που είχα στείλει βιογραφικά στην Ιαπωνία ήθελαν χειρόγραφη τη συνοδευτική επιστολή. Και ήθελαν και φωτογραφία. Επειδή ρωτώντας πας στην πόλη, ρώτησα να μάθω πώς έπρεπε να δείχνω στη φωτογραφία και μου είπαν "βάλε ροζ μπλούζα". Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το ροζ, αλλά η αίτησή μου έγινε δεκτή (αν και δεν πήγα για άλλους λόγους...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nefelo, ευχαριστω πολυ :)

    mikesan, το ειχα δει αυτο το αρθρο που εστειλες. ναι, ακριβως αυτο ειναι η ιαπωνια. ειναι να τους θαυμαζεις.

    ανωνυμε, αληθεια; και οι γαλλοι; μα γιατι; γιατι;;; τι βοηθαει το χειρογραφο;;; τελος παντων. σε ευχαριστω και για τα καλα σου λογια.

    la koumbara, δεν το ηξερα αυτο!!!! μα καλα σε ειχαν παρει και δεν πηγες; αχ κριμα! αλλα οκ θα ειχες του λογους σου :)
    οσο για τα χρωματα...και εμενα μου εκανε ο Kipp μια μινι αναλυση για το τι γραβατα πρεπει να διαλεξω χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλη επιτυχια να εχεις. Μακαρι να βρεις κατι καλο και να μεινεις Ιαπωνια. Εκει θα σε σεβαστουν και θα σε εκτιμησουν στα σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sth Gallia stis megales epixeirhseis toulaxiston exoun eidikous pou analyoun ton grafiko sou xarakthra kai anakalyptoun thn pragmatiki sou proswpikothta kai genika ean tous kaneis. Den kanw plaka...Kalh epityxia na exeis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mikesan, περιμενε με τις ευχες να διαβασεις το τελος της ιστοριας πρωτα :)

    ανωνυμε, τι τραβαμε για να βρουμε μια δουλεια! εγω παντως κανω χαλια γραμματα, δεν ξερω τι θα καταλαβει κανεις αν διαβασει το χειρογραφο βιογραφικο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παρενθεση σχετικα με την εργασια εκει. Η ασφαλεια υγειας ειναι κρατικη ή τυπου Αμερικης ιδιωτικη και σε πακετο αναλογα τη θεση και την εργασια;
    Και αν εισαι ξενος τι παιζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. είμαι σίγουρη ότι θα έχεις επιτυχία γιατί όλοι θα θέλουν στην εταιρεία τους το εξωτικό αγόρι απο την Ελλάδα. Αν πάλι δεν βρεις δουλειά τι σκας πάντα υπάρχει χώρος στην τηλεόραση για ένα gaijin tarento.

    http://gaijinidol.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mikesan, πολυ καλη ερωτηση!! δεν ξερω τι ισχυει αν και θα επρεπε. θα ρωτησω και θα μαθω!

    erisa, χαχαχα ναι το εξωτικο αγορι απο την ελλαδα ηρθε να σας κατακτησει!
    ...τι καϊδι λινκ ειναι αυτο! δεν ειχα ιδεα. επειδη ομως δεν εχω απολυτως κανενα ταλεντο προς το παρον δεν θα δηλωσω συμμετοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυ φοβαμαι βεβαια οτι εχου συστημα Αμερικης στον τομεα της υγειας (για ευνοητους δυστυχως λογους). Τεσπα μαθε το γιατι ειναι βασικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατι βρηκα: http://en.wikipedia.org/wiki/Health_care_system_in_Japan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσπαθώ να φανταστώ κάποιον που πηγαίνει για συνέντευξη σε ελληνική εταιρία και κρατάει βιογραφικό στο χέρι γραμμένο! χαχαχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mikesan, πολυ κατατοπιστικο το αρθρο που εστειλες. εμενα παντως μια χαρα μου φαινεται αυτο το συστημα.

    sanosuke, πραγματικα δεν νομιζω οτι χρειαζεται... αλλα κατι θα ξερουν παραπανω για να το ζητανε... εγω εφτυσα αιμα για να το γραψω αχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειναι μεγαλη κουβεντα αυτο το ειδος ασφαλησεις (τυπου USA). Τεσπα κουραγιο με το βιογραφικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το λοιπόν, αρχικά γειαααααααα :)
    Θα βγω λίγο απ'το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης και ελπίζω να με συγχωρέσεις γι'αυτό!Είμαι κ εγώ μία απ'τις φαν της Ιαπωνίας εδώ και λίγο σχετικά καιρό (τα τελευταία 3 χρόνια) και γενικά μου αρέσει να ασχολούμαι και να ψάχνομαι με τα θέματα της γλώσσας και της κουλτούρας της.Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιους χαρακτήρες katakana χρησιμοποιείς για να γράψεις το όνομά σου καλέ μου αριστερόχειρα διότι το μόνο που μου βγάζουν τα site είναι το jim και ποτέ το Δημήτρης!
    Το blog σου είναι υπέροχο και με έχεις μάθει πολλά από τα λίγα που έχω διαβάσει! Συνέχισε έτσι παλικάρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γεια σου serace σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια :)

    λοιπον το ονομα μου γραφεται ετσι: ディミトリス επειδη ο ηχος δι δεν υπαρχει στα ιαπωνικα συμβιβαζομαστε με το di αλλα επειδη το di δεν υπαρχει στην επισημη γλωσσα το φτιαχνουμε εμεις... αν θες να το γραψεις με το πληκτρολογιο πρεπει να γραψεις dhi. でぃ ディ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...