Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

spirited away στο dogo-onsen 道後温泉

επειδη το spirited away μπορει να μην σας λεει κατι ας γραψω και τον ελληνικο τιτλο:
ταξιδι στην χωρα των θαυματων! (καταπληκτικος τιτλος με πολλη φαντασια, οπως και το 'ο κινεζος θα σφυριξει τρεις φορες...')
οσοι εχετε δει την ταινια θα θυμαστε οτι το μεγαλυτερο μερος της πλοκης λαμβανει χωρα μεσα σε ενα μεγαλο λουτρο (ιαματικο).


η πρωτη σταση λοιπον των φετινων καλοκαιρινων διακοπων μας ηταν στην πολη Matsuyama (松山, σε ελευθερη μεταφραση το βουνο με τα κωνοφορα) για να δουμε απο κοντα το κτιριο το οποιο αποτελεσε την εμπνευση για το λουτρο στην ταινια. Το Dogo Onsen.

Οταν φτασαμε εξω απο το Dogo Onsen ειδαμε τις αναμενομενες σειρες με ιαπωνες να περιμενουν την σειρα τους για να μπουν να μπανιαριστουν. Υποθετω πως σε αλλες περιοδου του χρονου που δεν κανουν μαζικα διακοπες ολοι μαζι δενθα εχει κοσμο και δεν θα χρειαστει να περιμενει κανεις για να μπει. 


οχι, δεν περιμεναν ολοι αυτοι να μπουν στο λουτρο. ειχαν μαζευτει για να δουν μια ομαδα που χορευε παραδοσιακους χορους μπροστα απο το κτιριο. η αναμονη μας (30 λεπτα στην ουρα) εγινε πιο υποφερτη αφου τουλαχιστον ειχε λιγο τζερτζελο.

Η ιαματικη πηγη υποτιθεται οτι αναυλυζει αυτο το φοβερο νερο εδω και 3.000 χρονια. Συμφωνα με τον μυθο ενας γερανος που ειχε χτυπησει το ενα ποδι του, βουτηξε στα νερα της πηγης και αμεσως γιατρευτηκε (θαυμα, θαυμα!)

Πληροφοριες για το Dogo-Onsen. Φιλε επισκεπτη το λουτρο αυτο εχει τεσσερις επιλογες.
απο 5 ευρω περιπου μεχρι 15. 
1. το πιο φτηνο εισητηριο θα σου εξασφαλισει απλη εισοδο στο Λουτρο των Θεων.
2. το δευτερο εκτος απο εισοδο στο Λουτρο των Θεων συνοδευεται και απο εισοδο σε ενα χωρο αναψυχης (οπου θα σου προσφερουν τσαϊ)
3. το τριτο προσφερει, εκτος απο εισοδο στο Λουτρο των Θεων, εισοδο στο Λουτρο των Πνευματων. Επισης θα μπορειτε να ξεκουραστειτε σε ενα λιγο πιο πριβε χωρο και θα σου προσφερουν τσαϊ και ενα μικρο γλυκακι.
4. τελος το σουπερ σπεσιαλ προγραμμα θα σου πρσφερει ολα τα παραπανω και επιπλεον θα μπορεις να εχεις το δικο σου δωματιακι με τα ολα του για να ξεκουραστεις σαν σωστος αυτοκρατορας μετα το λουτρο σου.

Επειδη η ουρα για το 4 εκανε το γυρο του κτιριου 2 φορες (υπερβολες) αποφασισαμε να επιλεξουμε το 3. Α! ξεχασα, πριν βγεις απο το κτιριο σου προσφερουν ξεναγηση στο αποκλειστικο δωματιο του αυτοκρατορα (ολη στα ιαπωνικα. γκουντ λακ)

Το κριτιο ειναι πανεμορφο και παραδοσιακο αλλα τα λουτρα επειδη ειναι εποχης Meiji (ερμ αρχες προηγουμενου αιωνα) δεν ειναι τοσο χαρακτηριστικα ιαπωνικα. 

Στην πολη εκτος απο το λουτρο υπαρχει κλασσικα ενα καστρο και ενα ομορφο παρκο, αλλα γνωμη μου ειναι πως μια μερα αρκει για να παει κανεις στη (στο;) Matsuyama. Για εμας ηταν η αρχη για να παμε στους επομενους προορισμους μας.


Βουρ για Takamatsu! 
ενταξει επρεπε να τραβηξω βιντεο να δειτε πως ανεμιζε απο πισω η καπα της! 
σ'αγαπαω αγνωστη μηχανοβια.

(τοπιο σε καποιο δρομο προς τη Matsuyama)

Δ: ειναι φοβερο που μεσα στο κατακαλοκαιρο ολο το Shikoku ειναι τοσο πρασινο! 
Κ: μην ξεχνας οτι εδω βρεχει μερικες φορες ακομα και το καλοκαιρι.
Δ: α, σωστα. μπερδευτηκα επειδη στην ελλαδα δεν βλεπουμε σταγονα βροχης ολο το καλοκαιρι.

τι ηθελα και το ανοιξα το στομα μου ο γκαντεμης;

συνεχιζεται.... つづく。。。



6 σχόλια:

  1. Τι ωραία!

    Να υποθέσω ότι είχε 'γούρνες' και εκτός κτηρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. koumbra, δυστυχως οχι δεν ειχε. θα ηθελα και εγω παρα πολυ να εχει αλλα μας τα χαλασε. (παρεπιπτοντως αυτες οι γουρνες γενικα λεγονται rotenburo). αλλα επειδη ειναι μεσα στην πολη θα ηταν καπως περιεργο να εισαι γυμνος και να σε βλεπουν αυτοι που μενουν στα ξενοδοχεια γυρω γυρω χεχεχε

    βορεα, η συνεχεια πιστευω αξιζει. αν εχω εμπνευση θα την γραψω σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά πρέπει να πέρασες στις διακοπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοιτα...ενδεχομενως να παιρναγα καλυτερα στην ιμπιζα αλλα παραπονο δεν εχω ειδα παρα πολλα διαφορετικα πραγματα μαζεμενα.
    αλλα θα ηθελα να υπηρχε και καποιο φαντασμαγορικο κλαμπ στα μερη που πηγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κορυφαιο, σαν την γιουμπαμπα βεβαια δεν έχει, ειδικά στην ελληνική μετάφραση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...