Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

megijima 女木島 ー το νησι των δαιμονων ή αλλιως Onigashima

μια φορα και εναν καιρο μια γιαγιακα επλενε τα ρουχα της στο ποταμι οταν ειδε ενα μεγαλο ροδακινο να ερχεται προς το μερος της. το επιασε και αμεσως θελησε να το φαει. καθως πηγε να το ανοιξει στα δυο, ξαφνου (!) πεταχτηκε ενα αγορι απο μεσα. Να μην τα πολυλογω, η γιαγια μαζι με τον συζυγο της βαφτισαν το παιδι: Momotaro ή αλλιως: Ροδακινοαγορι.
Φαστ φοργουορντ μερικα χρονια αργοτερα, ο Μομοταρο ξεκινα μια αποστολη να κατατροπωσει τους δαιμονους που ζουσαν σε ενα νησι. Στον δρομο συνανταει μια μαϊμου ενα σκυλο και εναν πετεινο και ολοι μαζι φτανουν στο νησι για να οπου και ολοκληρωνουν την αποστολη τους. 

επαναφορα στην πραγματικοτητα: το νησι που κατοικουσαν οι δαινομες λεγεται πως ειναι το πραγματικο νησι με το ονομα Megijima. Στο νησι αυτο υπαρχει μια μεγαλη σπηλια που λειτουργουσε ως το αρχηγειο τους. (στην πραγματικοτητα την σπηλια αυτην πρεπει να την ειχαν ανοιξει πειρατες). Η σπηλια λοιπον αποτελει την ατραξιον του νησιου (αν εχετε παιδακια μαζι θα ενθουσιαστουν, μαλλον)

ξεκιναμε παλι απο το Takamatsu και παιρνουμε το φερι (αυτην την φορα 20λεπτα μονο). δυστυχως το φερι μας δεν ηταν τοσο φαντεζι και δεν ειχε καμηλοπαρδαλη. νταμν.


επειδη εδω ομως ειναι ιαπωνια και οχι αμερικη, ολα τα φρικιαστικα πλασματα που υποτιθεται οτι ζουσαν για να σπερνουν τον πανικο και τον ολεθρο, εχουν χαριτομενοποιηθει. (γιατι ολα στην ιαπωνια ειναι cute). σε αυτην την περιπτωση ομως τον απολαυσα τον χαμογελαστο δαινομα που σου δειχνει τον δρομο για την σπηλια (αν δεν παρεις το λεωφορειο και πας με τα ποδια).
απο κατω γραφει: Onigashima. 2.4 χλμ μεχρι την σπηλια.

φτασαμε εξω απο την σπηλια λουσμενοι στον ιδρωτα... πολλη ανηφορα! αλλα χαλαλι. 
βασικα οι γιαπωνεζοι δαιμονες βγαινουν σε μπλε και κοκκινο αλλα για το μαρκετινγκ φτιαξανε και ροζ.

μεσα στην σπηλια. ο αρχηγος των δαινομων. 
περιττο να πω οτι η σπηλια ηταν τιγκα στο αγαλμα. 
κανει ψυχρα μεσα στην σπηλια οποτε προσοχη, μην μπειτε οπως μερικοι μερικοι με τον ιδρωτα ακομα να σταζει θα σας βγει ξινο :)

βγαινοντας απο την σπηλια μην βιαστειτε να κατεβειτε στην παραλια, ανεβειτε λιγο ακομα πιο ψηλα να δειτε την θεα (οχι οτι δεν θα εχετε ξαναδει παρομοια αλλα οπως και να το κανουμε μια ωραια θεα, ειναι μια ωραια θεα!)
μπροστα απο την παραλια (μην ξεχναμε: σαν την χαλκιδικη πουθενα) εχει αρκετα μαγαζια με προχειρα τραπεζια και ημι-σπιτικο φαγητο. εμεις πηγαμε σε δυο και αυτο της φωτο ηταν ασυγκριτα καλυτερο (αν και τα αλλα μαγαζια ειχαν πιο ωραια καλοκαιρινα καθισματα)

οποτε γρηγορα γρηγορα στην σπηλια για μια ωραια αναβαση στον λοφο και μετα βουρ στην παραλια και στο φαϊ. (το τριτο μαγαζι στην σειρα δεν ειχε καθολου νοστιμο yakisoba).

με λιγα λογια, καλη η σπηλια αλλα το βασικο στο νησι ειναι οτι εχει παραλια στην οποια μπορεις να κολυμπησεις και ειναι σχετικα ομορφη. αρα αν βρεθειτε καλοκαιρινους μηνες εκει κοντα ειναι μια καλη λυση για ενα μπανακι. τον χειμωνα μην το σκεφτειτε καν εκτος και αν πρεπει σωνει και καλα να δειτε τους δαιμονες.

25 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί οι Ιάπωνες είναι με μια φωτογραφική στο χέρι. Κι εγώ το ίδιο θα 'κανα!
    (Ό,τι έχεις δείξει μέχρι τώρα είναι για φωτογραφία. Προσπαθώ να φανταστώ και όσα ΔΕΝ έχεις δείξει! :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί το νησί των δαιμόνων, το «διαβάζω» και ως νησί των δέντρων των γυναικών; Έχει καμιά σχέση ή ιστορία το όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλέ, ο Momotaro είναι αυτός που ανέφερε ένα τραγούδι στις Τρείς Χάριτες που κάπου κάπως είχε πάει ένας Ιάπωνας και τραγούδαγαν ένα που έλεγε "Μομοτάρο σαν, Μομοτάρο σαν"???

    επίσης το γλυκούλι δαιμόνιο αν το βάλω σπίτι παίζει να διώχνει τις διάφορες φαρμακομούνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομορφα. Στο μοναδικό νησί που έχω πάει είναι η Μίγιατζίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γενικα ενα ταξιδι 5 ημερων πανω κατω ποσο στοιχιζει για Ιαπωνια;
    Τωρα θα μου πεις ειναι πολλες οι μεταβλητες γι'αυτο που σε ρωταω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. dimitri ola auta ta fobera meroi pou pigeneis einai programatismena apo to panepistimio i apo tin ipotrofia sou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. koueen, ειναι πραγματικα ετσι οπως το λες. αυτη η χωρα εχει τοσα πολλα πραγματα να δειξει. τοσα ομορφη φυση, φεστιβαλ, αρχιτεκτονικη. η λιστα ειναι ατελειωτη.

    βορεα, το ονομα του νησιου δεν εχει καμια σχεση με την ιστορια. υπαρχει μια πιθανοτητα το νησι αυτο να μην εχει καμια σχεση με το παραμυθι και απλα οι κατοικοι να εκμεταλλευτηκαν την σπηλια απλα για να προσελκυσουν τουριστες αχαχα

    mahler....υπαρχει τετοιο πραγμα αληθεια;;;;; αν καποιος γνωριζει κατι ας μας ενημερωσει. προσπαθω να το φανταστω στο μυαλο μου.... ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΜΟΤΑΡΟ!!!! Ο σουρεαλισμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. bear, εγω δεν εχω παει μιγιατζιμα. παντως αν ξαναερθεις ιαπωνια και θες να πας σε νησι, η Ναοσιμο (στο προηγουμενο ποστ) θα πρεπει να ειναι το πρωτο στη λιστα σου :)

    uknown, θα σου ελεγα πως δεν αξιζει να ερθεις 5 μερες στην ιαπωνια. αν μπεις στον κοπο να ερθεις για 2 εβδομαδες. εκτος απο τα αεροπορικα, γενικα και αοριστα για 2 εβδομαδες θα θες περιπου 2.000 ευρω (πααααρα πολυ αοριστος αριθμος)

    ανωνυμε, σε ολα αυτα τα μερη πηγαινω με δικια μου πρωτοβουλια (και δικια μου οργανωση). η υποτροφια και το πανεπιστημιο δεν εχουν καμια σχεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ψάχνω από το πρωί στο youtubo. Αν το βρώ θα στο στείλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν θα κλεισω ματι μεχρι να ακουσω τα αποτελεσματα της αναζητησης σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εεεε θα έλεγα να κοιμηθείς σήμερα γιατί δεν ξέρω αν θα το βρώ άμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. διαβαζα για την ωραια θεα και απο κατω φαινοταν μια πολυ λεπτη μπλε γραμη απο την εικονα και εκει που σκρολαρω προς τα κατω με χαρα να δω το τοπιο βλεπω το takasago..grrr
    :P:P:P πλακα κανω..


    ..(αλλα επρεπε να μας βαλεις μια φωτο:P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. mahler, να υποθεσω οτι η ερευνα ηταν ακαρπη ε;
    παει δεν θα το δω ποτε αυτον τον φοβερο συνδυασμο ελληνικης τιβι με ιαπωνικη μυθολογια!

    ανωνυμε, εχεις δικιο αχαχα. θα φροντισω τα επομενα ποστ να εχουν πιο καταλληλες φωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mikesan, αν σκεφτεις το κοστος των εκδρομων που κανω ως ποσοστο ενος ιαπωνικου μισθου τοτε δεν ειναι πολυ ακριβες. αν το σκεφτεις ως ποσοστο ενος ελληνικου μισθου τοτε ναι ειναι ακριβες.

    (για 4 μερες). ξενοδοχεια, αυτοκινητο νοικιασμενο, βενζινη, διοδια (πανακριβα) 300~350ευρω το ατομο + τα εξοδα για φαγητο κτλ.
    αρα συνολο να βγηκε 500; (ισως λιγο παραπανω;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αμαν! Τουλαχιστον τα διοδια εκει τα ψιλο ευχαριστιεσαι γιατι οι δρομοι ειναι απλα γαματοι φερμενοι απο το μελλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπήκα να γράψω ακριβώς αυτό που είδα στο πρώτο σχόλιο: μένω άναυδη με τις φωτογραφίες, φαντάζομαι (ή μάλλον, δεν μπορώ να φανταστώ) τι βλέπεις εσύ στ'αλήθεια...
    Μου φαίνεται ότι ζεις σε γιαπωνέζικη ταινία, ένα ανακάτωμα από σογκούν μέχρι μάνγκα, μιγιαζάκι, όζου, όλα μαζί...
    Βάζε (το ξαναείπα αυτό μου φαίνεται), βάζε φωτογραφίες...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τελικά έχω φίλους με γνώσεις!
    Μιλάω για αυτό το τραγούδι http://www.youtube.com/watch?v=dYBGjO-fqiQ το οποίο ακουγόταν σε αυτό το επεισόδιο από τις Τρείς Χάριτες http://www.youtube.com/watch?v=YEwD8xpcN9g&feature=related (δες στο 8:35).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. lemon, ειναι ετσι οπως τα λες. δεν ξερω γιατι αλλα χαμογελασα διαβαζοντας το σχολιο σου. για περισσοτερες φωτο δες στο facebook (αν και ακομα δεν εχω ανεβασει τις φωτο απο αυτες τις διακοπες)

    mahler...mahler.....οταν γυρισω στην ελλαδα θα παω σε μια εκκλησια να σου αναψω μια λαμπαδα! σε ευχαριστω για τον κοπο που εκανες να το βρεις, μου εφτιαξες τν διαθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολυ ωραιος ο μυθος και οι φωτο απο το νησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξέρεις, στο σπίτι μας παίζει πολύ Ιαπωνία: εγώ μαγεύομαι με ταινίες του στυλ Το χέλι (που δείχνουν παραδοσιακή υγρή ιαπωνία), εκείνος βλέπει κάθε (να μην χαρακτηρίσω) γιαπωνέζικη σειρά μάνγκα που υπάρχει, και οι δύο βλέπουμε τα άπαντα του όζου, του μιζογκούτζι και του κουροσάβα. Κι ότι νέο βγει, το βλέπουμε.

    Αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/After_Life_%281998_film%29 το έχεις δει; Εντελώς γιαπωνέζικο, εντελώς παλαβό, άρρωστο και ταυτόχρονα τρυφερό... Μπορείς να ρωτήσεις κανένα ντόπιο να μας μεταφράσει κυριολεκτικά τον τίτλο; Κι αν δεν τον έχει δει, δες το!

    Θα ήθελα πολύ να επισκευθούμε την Ιαπωνία. Φτάσαμε στο τσαφ πέρσι, το αναβάλλαμε, και τώρα με τις ραδιενέργειες δυσκολεύομαι να τον πείσω... :)

    Να περνάς καλά και γράφε ότι βλέπεις, δείχνε μας αυτή την σουρεαλιστική καθημερινότητα που ζεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. lemon... τι ειναι αυτο το χελι;;; δεν το ξερω!
    ειχα παει σε ενα αφιερωμα στο οζου στο ολυμπιον στην θεσσαλονικη, λατρεψα!.
    το after life δεν το εχω δει, θα κοιταξω αν το εχει σε κανενα βιντεοκλαμπ εδω.
    ο τιτλος δεν χρειαζεται ντοπιο για να μεταφραστει, λεει απλως wonderful life (ερμ πως να στο εξηγησω, εχουν γραψει με ιαπωνικα γραμματα τους ηχους που αντιστοιχουν στο wonderful life, σαν να γραφαμε: iperohi zoi)

    να του πεις οτι δεν εχει να φοβαται τιποτα αν δεν παει εκει που εγινε το ατυχημα. να ερθετε σε εμας στα νοτια που ειμαστε ασφαλεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Lol o mahler Μάλλον αναφέρεται στο επεισόδιο όπου η κόρη της άννας έφερε γαμπρό Ιάπωνα και οι τρεις χάριτες έπαθαν σοκ.
    πολύ ωραίο ποστ όπως καταλαβαίνεις άρχισα να διαβαζω το βλογκ ανάποδα μέχρι να φτάσω στο σημείο που είχα σταματήσει να διαβάζω το βλογκ και να έχω ιντερνετ στο σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καθησα και το ειδα ολο το επισοδειο στο γιουτιουμπ!
    δεν το θυμομουν καθολου αν και εβλεπα χαριτες (ποσο χρονων ημουν αραγε...)
    εδω στην ξενιτεια δεν εχει τετοια :(

    υ.γ. σου ευχομαι να μην ξεμεινεις ποτε παλι απο ιντερνετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...