Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ο ASIMO στο Mirai-kan

Ο Asimo ειναι ενα ανθρωπομορφο ρομποτ που το κατασκευασε η Honda. Εχει υψος 130cm και βαρος 54kg.
Το Mirai-kan ειναι ενα μουσειο για την τεχνολογια του μελλοντος στο Τοκυο  (mirai σημαινει μελλον). Εκτος απο τα εκθεματα του μουσειου οι επισκεπτες εχουν την δυνατοτητα να δουν (αλλα οχι να ακουμπησουν) τον Asimo. Επειδη δεν ειμαι και ο καλυτερος καμεραμαν του κοσμου μου ξεφυγε ο Asimo οταν αρχισε να τρεχει και οταν κλωτσησε μια μπαλα ποδοσφαιρου στην φιλη του. Παρολαυτα τον επιασα να χορευει και να περπαταει.



πρωτη φορα ειδα τον Asimo ζωντανα και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα για αλλη μια φορα με την δυναμη του ανθρωπινου μυαλου.


8 σχόλια:

  1. Εντυπωσιακό αλλά ομολογουμένως ο Ασήμω είναι λίγο σαν 80ρης γέρος που υποφέρει από αρθρητικά.

    Ιφιμέδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα συμφωνώ με τον Ανώνυμο, αν και είναι ενα μεγάλο βήμα. Στο μέλλον σίγουρα θα δούμε πολύ καλύτερα ρομπότ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασημω!!!! χαχα μου θυμησε κατι σε ελληνικο φολκλορ ονομα. βαλαντω, βασιλω κτλ.
    ενταξει οκ μπορει οντως να περπαταει σαν 80αρης γερος αλλα δωστε του μια ευκαιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα, δεν νομίζω να ξεπεράσει ποτέ το πρόβλημα που αναφέρουν οι προλαλήσαντες! Όχι γιατί δεν πιστεύωω στις ικανότητες των ειδικών, αλλά όπως θα έχεις διαπιστώσει κάθε άνθρωπος έχει τη δική του χάρη σε ότι αφορά τις κινήσεις, αφού αυτές έτσι κι αλλιώς είναι μοναδικές για τον καθένα από εμάς. Για το ρομπότ πολύ δύσκολο το βλέπω κάτι τέτοιο! Όπως και το θέμα της φωνής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραιος ο Asimo!
    Εμενα δεν με πειραζει ο τροπος που περπαταει, ειμαι σιγουρος οτι μετα απο μερικα χρονια η τεχνολογια θα παει παρα πολυ μακρια. Για παραδειγμα τα "προσθετικα μελη" (μηχανικα χερια και ποδια ) που ηδη οι ανθρωποι χρησιμοποιουν. Φυσικα το ολο πραγμα μπορει να χρησιμοποιηθει και με ασχημο τροπο, οπως πχ εδω στην Αμερικη που ο στρατος εχει αρχισει να χρησιμοποιει σκυλους με ειδικα φτιαγμενα δοντια Τετανίου, για να πληγωνουν ή να σκοτωνουν καποιον πιο ευκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. turigr, κοιτα το θεμα της φωνης εχει να κανει με το οτι οι ιαπωνες βαζουν το 'cute' πανω απο ολα. στην αμερικη ενδεχομενως ο asimo να ειχε την φωνη του terminator αλλα οχι στην ιαπωνια :)

    ephemeron, αμαν πια αυτοι οι αμερικανοι!!! ειδικα δοντια για σκυλους για καλυτερους φονους. ας τους σταματησει καποιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ δεν θα έλεγα ως 80χρονος αλλά πως σαν «χεσμένο» περπατάει. Αλλά εντυπωσιακό παρόλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...