Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ιαπωνικη ευγενεια: 'θα σε παω εγω'

ευτυχως το δευτερο μου μηχανακι φαινεται να ειναι πιο ανθεκτικο απο το πρωτο.
αυτο βεβαια δεν σημαινει πως δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα. πριν απο μερικες εβδομαδες παρατηρησα οτι το πισω λαστιχο εχανε αερα. Πηγα εβαλα αερα μια δυο τρεις φορες αλλα δεν βελτιωνοταν η κατασταση. Μια μερα με σχεδον καθολου αερα στο λαστιχο περναω πανω απο τις γραμμες του τρενου με αποτελεσμα να κανει κατι σαν γουβα ο τροχος... Ωραια λεω αυτο μας ελειπε τωρα να πρεπει να αλλαξω και τον τροχο. Αποφασισα λοιπον πριν απο την προπονηση να παω σε ενα βενζιναδικο να μου βαλουν καινουργια λαστιχα.

-θα ηθελα καινουργια λαστιχα; εχετε ή θα πρεπει να τα παραγγειλετε;
-εχουμε μπορουμε να τα αλλαξουμε και τωρα αν θες.
-χμμ εχω προπονηση σε μιση ωρα. θα προλαβεις να τα αλλαξεις;
-σε μιση ωρα δυσκολο αλλα αν θες το αφηνεις εδω και ερχεσαι να το παρεις μετα την προπονηση.
-αν δεν παω με το σκουτερακι δεν θα προλαβω, οποτε ας το αφησουμε σημερα, θα ερθω παλι αυριο.
-οχι δεν χρειαζεται, ασε το σκουτερακι εδω και θα σε πεταξω εγω μεχρι το dojo.
-!!!!!

...και ετσι λοιπον ο υπαλληλος του βενζιναδικου με πηγε μεχρι την προπονηση (περιπου 10 λεπτα με το αυτοκινητο)....

δεν μπορει να ειναι τοσο καλοι. κατι κρυβεται!

καθε μερα και μια εκπληξη!

23 σχόλια:

  1. Εκτος και αν έχεις εσυ καλό κάρμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. x-x τι σουρεάλ καταστάσεις καλά και το προηγούμενο ήταν αλλά αυτό παραείναι.Εσύ δεν είσαι άνθρωπος ο Γκαστόνε είσαι.Πάντως αν είναι έτσι με ένα σημαντικό μέρος των Ιαπώνων πες μου το να πεταχτώ προς τα εκεί ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί να μην είναι καλοί? Άνιμε δεν βλέπεις? χιχιχ

    ξέρεις και Ιαπωνικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και εγώ την ίδια απορία έχω..μα γιατί να μην είναι καλοί???εντάξει δεν λέω στο άλλο άκρο είναι σε σχέση με την ελλάδα, αλλά μην το ψάχνεις και πολύ. απόλαυσετο γιατί (αν λέω αν) γυρίσεις ελλάδα ξέχνα τα πάντα περί ευγένειας κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι ενα μυστηριο αυτοι οι αθνρωποι!!!!!
    δεν νομιζω οτι ειμαι ιδιαιτερα τυχερος αλλα τοσες περιπτωσεις καλοσυνης ειναι υποπτες.

    blu3, ε κατι λιγα ιαπωνικα τα μιλαω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εκτός από το λάστιχον δεν βρει ότι έχουν πρόβλημα και τα φρένα και ο καθρέπτης και τα αλάρμ και η μηχανή και γενικώς όλο το σκούτερ (όπως κάνει κάθε σωστός εν Ελλάδι επαγγελματίας), μάλλον ναι, κάτι ύποπτον κρύβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είναι σιχαμερά καλοί. Αηδία!!!! Εμετός!! και είσαι και παντρεμένος άνθρωπος δεν μπορούσες να κάνεις κονέ με το παιδί του συνεργείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mahler76 αηδια και εμετος εισαι εσυ! σταματα πια να εισαι τοσο προστυχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο λογος που ειναι τοσο καλοι ειναι γιατι μια μερα θα κυριευσουν την γη προετοιμαζουν εδαφος ( fear of the japaneeese) αχαχαχαχαχ πλακα κανω μακαρι και στην ελλαδα η ευγενεια να ταν τοσο απλο και καθημερινο πραγμα φαντασου ποσο εξωγηινο μας φαινετε τοσο γαιδουρια ειμαστε στη πατριδα enjoy the KINDNESSSS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. EUGI, ειναι απιστευτο το ποσο ευκολο παρουσιαζουν το να εχεις καλους τροπους.
    αν το σκεφτεις λιγο, δεν ειναι και τοσο δυσκολο απλα αμα εισαι γαϊδουρι οπως λες και εσυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην Ελλαδα δυστυχως μας μαθαινουν να ειμαστε καχυποπτοι, και αν καποιος μας βοηθησει μας εχουν μαθει να προσπαθουμε να δουμε τι θα ερθει "πισω απο τη γωνια", οτι παντα υπαρχει καποιος λογος, οτι κατι θα ζητησουν σε ανταλαγμα για την βοηθεια κλπ κλπ. Ετσι οταν βρεθουμε σε περιβαλλον που ο κοσμος ειναι ευγενικος και βοηθαει, μας πιανουν εμμονες ιδεες, οτι ολοι σχεδιαζουν κατι πισω απ τη πλατη μας γι αυτο ειναι καλοι, κλπ, εχουμε μεσα μας καταλοιπα μιας κοινωνιας που πιστευει επι αιωνες οτι "ολοι θελουν το κακο μας εκτος απο την οικογενεια μας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ephemeron,οσο πιο υποαναπτυκτη η κοινωνια τοσο μεγαλυτερη η καχυποψια και φυσικα δεν ειναι περιεργο.οποιος στριμωχνεται ξεχναει τις καλοσυνες.
    σε ανεπτυγμενες χωρες δεν υπαρχει φοβος γιατι θεωρητικα δεν υπαρχει λογος να σε βλαψει κανεις.σε τριτοκοσμικες χωρες οποιος δεν συμπεριφερετε αναλογα δεν επιζει.στην ελλαδα που βρισκετε στο ενδιαμεσο ισχυουν οι αναλογοι κανονες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παντού υπάρχουν άνθρωποι με χρυσή καρδιά. :)
    χαίρομαι που είσαι καλά, είχα καιρό να ασχοληθώ με το μπλογκάκι μου και κατά συνέπεια με τα υπόλοιπα!
    σε φιλώ, δημήτρη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ανωνυμος
    γραφεις... "και φυσικα δεν ειναι περιεργο. οποιος στριμωχνεται ξεχναει τις καλοσυνες"
    Νομιζω οτι η ολη υποθεση λειτουργει αναλογα με το πως εχει "μαθει" ο καθενας μας να αντιδρα, να σκεφτεται, να ζει.
    Στη δικη μου περιπτωση οσες φορες κι αν εχω "στριμωχτει", (εχω στο παρελθον χασει και δουλειες και σπιτι...) αντι να γινω πιο σκληρος, εγινα πιο ευαισθητος, καταλαβαινοντας απολυτα αυτους που υποφερουν. Αντιθετα, ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω την αδιαφορια και τη σκληροτητα που δειχνουν μερικοι, και απο πανω να το παιζουν "ανθρωποι με αισθηματα, φιλοτιμο, και κατανοηση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα τα κ(α)ουλά σε σένα Jimmako! Εντελώς surreal σκηνικό όμως... βρε μήπως του γυάλισες; =) Στο δεκάλεπτο της μεταφοράς είναι το ζουμί της υπόθεσης! Και παρέλειψες να μας πεις τι ειπώθηκε...=Ρ Φιλιά από την αγενή αλλά άδεια Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. cibus αληθεια δεν νομιζω οτι του γυαλισα ή κατι τετοιο. φανηκε απο τους κλασσικους straight τυπους που μπορουν να σου πουν ολα τα εξαρτηματα απο τα οποια αποτελειται ενα αυτοκινητο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εντάξει θέλω να το βιώσω και εγώ αυτό.
    σιχάθηκα τους κακούς ανθρώπους...
    αν και είμαι σίγουρη ότι πίσω απο την ευγενική τους μάσκα κρύβονται εξωγήινοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σε επισκεψη μου στο τοκυο ρωτησα εναν κυριουλη που μπορω να αγορασω γραμματοσημα - ο κυριουλης μου επιασε τη κουβεντα με το κλασσικο "θα κανω practice τα αγγλικα μου μαζι σου αν δεν εχεις προβλημα" και οσο μιλουσαμε με πηρε αγκαζε και με πηγε σε τεραστιο πολυκαταστημα, ρωτησε τις πωλητριες για τα σχετικα, μου αγορασε εκεινος (!) τα γραμματοσημα και μου τα χαρισε....

    στην expo της nagoya το 2005 ρωτησα μια κοπελλα προς τα που ειναι η εξοδος και κλασσικα με πηγε εκεινη "για να μην χαθω"..

    το συνηθιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. stinallimouzoiimounajapanese αχαχαχαχα τελειο ονομα!

    οταν λες σε πηρε αγκαζε, σχημα λογου ειναι ε; γιατι δεν μπορω να φανταστω ιαπωνα να ερχεται σε επαφη με αλλον ανθρωπο και ποσο μαλλον με καποιον αγνωστο. (ειχα πολυ μεγαλο προβλημα να διδαξω τι ειναι αγκαζε σε μια γιαπωνεζα φιλη μου!)

    φανταστικα τα παραδειγματα σου! ιαπωνια 100%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μπα κι εμάς που ήμασταν ξένοι όταν είχαμε πάει στο Τόκιο μια χαρά μας έπιαναν από το χέρι να μας πάνε στον προορισμό μας. Μεταξύ τους έχουν τις πολλές ντροπές νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κοιτα να δεις! και λενε πως γενικα οι κατοικοι του τοκυο ειναι πιο ψυχροι σε σχεση με τους υπολοιπους ιαπωνες. ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...