Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Okinawa 沖縄 1 ο pikachu και ο στρατος

το προηγουμενο σαββατα πηγαμε Okinawa. 4 μερες διακοπες αυτο το καλοκαιρι ολες κι'ολες.
επρεπε να παω στην θαλασσα.

επειδη θυμαμαι οτι ειχε κανει εντυπωση το λεωφορειο για το Τοκυο με ολα τα κομφορ του,
ξεκιναω την αφηγηση για την Okinawa με φωτο απο το λεωφορειο που μας πηγε στο αεροδρομιο:

βενταλια (βενταλια μαλλον ειναι η πιο καταλληλη λεξη.... τι να πω; στρογγυλεμενο χαρτι με χερουλι για να κανεις αερα;) με τον Pikachu!!! ειναι διαφημιση για το αεροπλανο της ANA που ειναι ολο ζωγραφισμενο με pokemon επανω του.

απο το αεροδρομιο πηραμε την μονοραγα (αλλη μια δικια μου μεταφραση του monorail) για να παμε στο πρωτο αξιοθεατο που ειχαμε προγραμματισει. (ετσι κανουν οι σωστοι ταξιδιωτες! απο το αεροδρομιο κατευθειαν στα αξιοθεατα ουτε σταση για ξεκουραση ουτε νερο ουτε τιποτα!!!)
στην διαδρομη ειδα αυτο:

μια βαση του στρατου. στο νησι συναντησαμε πολλες βασεις και αρκετους αμερικανους στρατιωτες (δεν θελω να το παιξω και καλα αντιαμερικανος αλλα δεν ειναι ωραιο να βλεπεις ανθρωπους 20 χρονων να ριχνουν ροχαλες στην μεση του δρομου. μαθηματα τροπων στον αμερικανικο στρατο τωρα!)
πριν απο κανα 2 μηνες παραιτηθηκε ο πρωθυπουργος της ιαπωνιας επειδη προεκλογικα ειχε υποσχεθει οτι θα διωξει τις βασεις απο το την okinawa κατι το οποιο ειπε τελικα οτι δεν μπορει να κανει....
οι κατοικοι του νησιου παραπονιουνται συνεχως για τον θορυβο των αεροπλανων και για τους βιασμους που εχουν προκαλεσει κατα καιρους οι στρατιωτες....

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ OKINAWA!!
(οι φιλοι μου θα βλεπουν την παραπανω προταση και θα γελανε.)

7 σχόλια:

  1. Ως γνωστόν η Okinawa αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το νησί επέστρεψε στην Ιαπωνία το 1972. Το σημαντικότερο όμως για εμάς εδώ: Έκανες (ελληνικό, κανονικό) μπάνιο στη θάλασσα; Πώς ήταν οι παραλίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως ήταν οι παραλίες ;Αμμο είχε ;Μακροβούτια έκανες ;Καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως αγόρασες και κανα σπαθί; Αλά Ούμα Θέρμαν.
    Lol.
    Οι Αμερικανοί δεν αλλάζουν.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα τα ποστς σου, ειδικά τα πρώτα. Όμως προτού αρχίζεις να δίνεις μαθήματα ευγένειας (επειδή απλά συμβαίνει να βρίσκεσαι σε ένα πολιτισμένο κράτος) να σου θυμίσω ότι άμα δεν ήταν οι Αμερικάνοι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη θα μιλούσαν όλοι Γερμανικά. Συμφωνώ ότι οι τρόποι οι έχουν οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι άστα να πάνε, όμως αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους στρατιώτες (ίσως βέβαια οι Ιάπωνες να είναι εξαίρεση, δεν ξέρω). Λίγη σύνεση λοιπόν δεν βλάπτει.

    Καλή συνέχεια στην όμορφη Ιαπωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @la koumbara: αχαχαχα ερωτηση: εκανες μπανιο; κανονικο ελληνικο!! χαχαχαχα. ναι ναι και στην ιαπωνια κανονικο μπανιο κανουν! :)

    @Vam33: οι παραλιες πααααρα πολυ ωραιες, κανονικες σαν τις ελληνικες χαχαχα. η αληθεια ειναι πως ηταν πιο τροπικες. σε μερικες ειχε ταμπελες που ελεγαν οτι χρειαζονται ειδικα παπουτσακια για να μην κοψεις τα ποδια σου στα κοραλια (κοραλια μαλλον)

    @bear: ναι στου Χατορι του Χανζο εμεινα. χαχαχα. σπαθι στην επομενη επισκεψη!

    @Ανωνυμος: ερμ...εγω αμερικανο στρατιωτη ειδα γιαυτο εκανα το σχολιο. αν δω ιαπωνα στρατιωτη να φτυνει να εισαι σιγουρος οτι θα το καταγγειλω αμεσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χμ... αν σου στείλω ντάκο θα μου στείλεις βεντάλια pokemon;!=P
    おはよう=)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ τρέλα η βεντάλια με Πίκατσου!!! θέλω κι εγώωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...