Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

eikaiwa ή αλλιως συζητηση στα αγγλικα

τις τελευταιες μερες δεν ειμαι στα καλυτερα μου. σκεφτομαι πολυ εντονα το μελλον μου και τι δουλειες θα μπορουσα να κανω αν κατι δεν μου παει οπως το ειχα σκεφτει.

σημερα λοιπον εκανα το πρωτο μαθημα στους νεους μου μαθητες.... .4 διδακτορες και καθηγητες τις ιατρικης. οχι δεν τους εμαθα πως να παιρνουν αιμα, αλλα ξεκινησαμε μαθηματα αγγλικων!
το διασκεδασα, συζητησα και για τα προβληματα υγειας μου, πηρα και λεφτα!

ειναι ισως η πιο συνηθισμενη δουλεια που κανουν οι ξενοι στην ιαπωνια. κανουν ιδιαιτερα αγγλικων σε ιαπωνες, τις περισοτερες φορες σε καφετεριες. στην δικια μου περιπτωση ηταν μια αιθουσα της ιατρικης.

τα ταξιδια που πρεπει να γινουν πολλα. οσο πιο πολλα λεφτα τοσο το καλυτερο!!!

4 σχόλια:

  1. να τους μάθεις κι ελληνικά μπας και έρθουν εδώ και ξοδέψουν κανά δηνάριο και σωθούμε. Καλή σου μέρααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα!

    θα προσπαθησω να κανω οσο πιο καλη προπαγανδα μπορω! για παραδειγμα εχτες ενας μου ελεγε οτι αγορασε σπιτι και σκεφτεται να το βαψει στιλ αγγλικη εξοχη ή ελληνικα νησια. ε εννοειται πως μας υποστιρηξα! τι και αν το σπιτι ειναι στο βουνο χαχαχαχα

    πολυ θα ηθελα να τους μαθω ελληνικα αλλα λιγο χλωμο, δεν βλεπω τοσο ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα,αν εχεις χρονο και μπορεις μηπως μπορεις να μου λυσεις 2 αποριες?
    ειναι ευκολο να βρει μη native αγγλος τετοια δουλεια ή απλα ηταν extreme περιπτωση που σου τυχε εσενα?
    και κατι τελειως ασχετο..οι υπερωριες στην ιαπωνια ειναι στανταρ η αμα θελει καποιος να ρθει εκει μπορει να ελπιζει σε 8ωρο?(να επιζει με το 8ωρο φυσικα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου ανωνυμε,

    βασικα δεν ειναι τοοοοοοσο πολυ δυσκολο να βρει τετοια δουλεια ενας μη native αλλα θελει ψαξιμο. οι ιαπωνες πολλες φορες απο το να μαθουν αγγλικα θελουν απλως να μιλησουν και να γνωρισουν ξενους. στην δικια μου περιπτωση σταθηκα τυχερος πιστευω.

    οσο για τις υπερωριες, ειναι κατι που πρεπει να περιμενεις. παντως εχω εναν φιλο τουρκο του οποιου η εταιρεια απαγορευει τις υπερωριες επειδη δεν θελει να πληρωνει εξτρα λεφτα. οι ιαπωνες εχουν τον εξης χαζο τροπο σκεψης, σκεφτονται οτι δεν πρεπει να φυγουν πρωτοι απο το γραφειο γιατι οι αλλοι θα σκεφτουν οτι δεν δουλευουν αρκετα, ενω η αληθεια ειναι πως κωλοβαρανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...