Τρίτη 31 Μαΐου 2011

pop μαϊος

εκτος απο νεο CD yelle και gaga (το οποιο εχει πιο ωραια κομματια απο αυτα που ακουγονται μεχρι τωρα, οπως το bad kid, heavy metal lover και scheisse), ειχαμε και συναυλια της καιτης περη.

ποσο pop σε εναν μηνα!

μερικες μερες πριν την συναυλια μια φιλη μου με εβαλε να δω αυτο το εμετικο βιντεο και ειχα αρχισει να ανησυχω οτι και η καιτη λαϊβ δεν θα ειναι καλη. ευτυχως δεν ειχε καμια σχεση με τις δυο αχρηστες του βιντεο.

η καιτη εκανε την συναυλια της σε ενα μικρο σχετικα χωρο (2000ατομα περιπου) αλλα νομιζω ηταν οτι επρεπε. μπορει λοιπον να ειχε σαφως λιγοτερο κοσμο απο την κοντη αυστραλεζα αλλα δεν εκανε τσιγγουνιες στα σκηνικα. οχι οτι ηταν το σκηνικο αποκαλυψη αλλα τουλαχιστον το εφερε ολο!
η συναυλια ηταν πολυ μεγαλη σε διαρκεια (δυομιση ωρες περιπου). τα πρωτα 45 λεπτα βεβαια επαιζε μουσικη και διασκεδαζε το κοινο ενας dj ως μερος του προγραμματος. 

η καιτη φαινεται να ειχε μια πολη καλη χημεια με το κοινο. απευθυνομενη στο κοινο λεει:
ειναι κανενα σεξι αγορι εδω;;; για να δω τα σεξι αγορια; ποιος θα βγαλει το tshirt του για μενα;
βγαζει λοιπον καποιος το tshirt του και του λεει να ανεβει στην σκηνη. με ολα του τα ρουχα μαζι ηταν δεν ηταν 30 κιλα χαχαχα. τον φιλαει και του κολλαει ενα αυτοκολλητο που ελεγε (οπως μας ειπε) 'εδω με φιλησε η καιτη περη'. 

λιγο πριν το τελος αρχιζει να ανεβαζει στην σκηνη ολο τον κοσμο που ειχε κανει μια προσπαθεια να ντυθει καπως πιο περιεργα. την παρασταση εκλεψε ενα κοριτσακι 7 χρονων περιπου που ειχε αντιγραψει το λουκ απο το βιντεο του καλιφορνια γκελζ και ειχε ψευτικα κεηκ-βυζια. ολα τα λεφτα! χορεψε μαζι τους, τους αγκαλιασε πολυ θερμη. μπραβο μπραβο.

ισως το πιο θερμο ιαπωνικο κοινο που εχω δει μεχρι τωρα. :)


Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

στηριζουμε γαλλικη pop. YELLE! τι θες; (que veux tu?)

την Yelle την πρωτογνωρισα στο club Moog στην Βαρκελωνη (εννοω την μουσικη της και οχι την ιδια). Απο τοτε ειμαι φαν και περιμενα πως και πως να βγαλει το επομενο cd της.

πριν απο μερικες βδομαδες το πηρα και εχω να πω ενα μεγαλο μπραβο στην γαλλικη pop!
φοβερα κομματια οπως
chemie-physique
s'éteint le soleil
safari disco club

μπορεις και εσυ να στηριξεις την γαλλικη pop!



και το ρεμιξ του ιδιου τραγουδιου:



αναλυση του βιντεο απο την Σ.:

-ο κυνηγός ξεβιδώνεται. και χωρίς ρυθμό. 
-01.12. παρακαλώ, ποιος είναι ο χορογράφος ;
-προσγείωση στο 01.35. και απλά συνεχίζει.
-συγκλονιστική φιγούρα (1): 01.43. αυτό θα πει νεύρο και σφρίγος.
-συγκλονιστική φιγούρα (2): 02.59 αααααααααα δεν αντέχωωωω
-03.03 το λιοντάρι είναι σα να σκέφτεται το εξής: "χα! νομίζουν ότι επειδή είμαι λιοντάρι δεν θα τα καταφέρω, αλλά εγώ μπορώ να κάνω την πιο φαντασμαγορική φιγούρα! και ένα! και δύο! χοπ ! γκροοοαααρρρρ"




καλη απολαυση.

αυριο επιστροφη με περισσοτερη pop

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Meoto-Iwa 夫婦岩

Αρκετα κοντα στον ναο του Ise βρισκεται μια παραθαλασσια πολη που λεγεται Futami (二見).

Το αξιοθεατο της πολης λεγεται Meoto-Iwa ή σε ελευθερη μεταφραση: παντρεμενοι βραχοι.
 Οι δυο βραχοι συνδεονται με ενα τεραστιο σχοινι που ζυγιζει πανω απο εναν τονο. Το σχοινι αυτο αλλαζεται αρκετες φορες καθε χρονο με μια ειδικη τελετη (Α! ξεχασα να γραψω στο προηγουμενο ποστ οτι ο κυριος ναος μεταφερεται καθε 25 χρονια. Κατασκευαζουν απο την αρχη εναν νεο ναο και με μια τελετη μεταφερουν τον θεο που κατοικει στον παλιο ναο στον νεο! σε δυο χρονια θα γινει η επομενη μεταφορα.)
Πολυ κοντα στους βραχους βρισκεται και ο ναος της θεοτητας της παλιρροιας.

οι βραχοι αυτοι συμβολιζουν το μυστηριο του γαμου. Συμφωνα με τους ταξιδιωτικους οδηγους αλλα και με διαφορες πινακιδες που βρισκονται εκει κοντα πληροφορηθηκα οτι η καλυτερη στιγμη να δεις τους βραχους ειναι το καλοκαιρι οταν ο Ηλιος ανατελει. Αν ειστε τυχεροι θα δειτε και το βουνο Fuji στο βαθος. 

Στις φωτο που εβαλα φαινεται μονο ενας βατραχος, στην πραγματικοτητα υπηρχαν πανω απο 20 αγαλματα βατραχων!

Δ: Γιατι ειναι πηχτρα στον βατραχο; Τι συμβολιζει;
Κ: Μαλλον συμβολιζει την επιστροφη. (σ.σ. η λεξη βατραχος στα ιαπωνικα ειναι ομοηχη με την λεξη επιστρεφω, kaeru). Αρα ισως να συμβολιζει την επιστροφη χρηματων! αχαχαχαχα

πολυ κοντα στους βραχους και στον ναο βρισκεται ενα παλιο αρχοντικο σπιτι (που αν καταλαβα καλα, το επισκεπτοταν ο αυτοκρατορας στο παρελθον οταν βρισκοταν στην περιοχη). Η εισοδος ειναι μονο 300γιεν. Αξιζει και με το παραπανω. Οχι μονο θα δειτε μια Ιαπωνικη επαυλη με στυλ που κυριαρχουσε πριν απο 150 χρονια περιπου αλλα θα μπορεσετε να πιειτε και δωρεαν τσαϊ με ανθη κερασιας. 

Δεν την αντεχω τοση ομορφια σε αυτην την χωρα!!!!

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ise Jingu 伊勢神宮

Η φετινη Χρυση Εβδομαδα εχει ξεκινησει, το ιδιο και οι εκδρομουλες.

Ειχαμε κανονισει να παμε στον ναο του Ise μερικες μερες μετα τον σεισμο, οποτε αναγκαστηκαμε να το ακυρωσουμε το ταξιδακι γιατι τα τρενα ειχαν σταματησει να κινουνται εκεινες τις μερες. 

Ο ναος αυτος ειναι ο πιο σημαντικος ναος της Ιαπωνιας. Δεν ειμαι σιγουρος ποιος ναος ειναι αντιστοιχα τοσο σημαντικος στην Ελλαδα. Ισως η Παναγια της Τηνου;
Ειναι αφιερωμενος λοιπον στην μεγαλυτερη θεα του Shinto την Amaterasu (ολοκληρο το ονομα ειναι Amaterasu Oomikami).  Εδω φυλασσεται ενας απο τους πιο πολυτιμους θησαυρους του σιντοϊσμου. Ο Ιερος Καθρεφτης


Φτανοντας στον περιβαλλοντα χωρο του ναου ετυχε να πεσουμε σε μια 'παρασταση'. Δεν καταλαβα τι ακριβως συμβολιζε αλλα ηταν σαν να βλεπεις καποιο ειδος συγχρονου χορου. (σαν το διεθνες φεστιβαλ χορου της Καλαματας, αλλα αντι για το καστρακι η παρασταση εγινε σε ανοιχτο χωρο)

Στην διαδρομη για τον κυριο ναο περασαμε απο διαφορους μικροτερους ναους σκορπισμενους μεσα στο δασος. Αν δεν ημουν αθεος πιστευω θα μπορουσα να ημουν σιντοϊστης. Η αισθητικη αυτης της θρησκειας ειναι αξεπεραστη (ναι για το στυλ και μονο θα γινομουν σιντοϊστης αχαχα). Δεν ξερω αν φαινεται καλα το συνολακι του ιερεα στην φωτο, αλλα αυτο θα πει θρησκευτικο στυλ, οχι οι κινουμενοι ταφοι της ορθοδοξιας (μαυρη μαυριλα!)

ειπαμε οτι ειναι ο πιο σημαντικος ναος στην Ιαπωνια, ειναι και golden week, ηταν παραπανω απο αναμενομενο να γινεται της κακομοιρας (φοβερα ελληνικα...).
Το περιεργο δεν ειναι οτι ολος αυτος ο κοσμος περιμενε για να προσευχηθει αλλα οτι... ο ναος ουσιαστικα ειναι κλειστος για το κοινο. Μονο η αυτοκρατορικη οικογενεια και οι αρχιιερεις εχουν δικαιωμα να μπουν στον ναο! Οποτε απλως προσευχηθηκαμε εξω απο τον ναο και μειναμε με την περιεργεια για το πως μπορει να ειναι το κτιριο...

(ο ναος περιτριγυριζεται απο μια ξυλινη κατασκευη που εμποδιζει την εισοδο αλλα και την θεα) αυτο ηταν το μονο που μπορει να δει κανεις, η οροφη του ναου.

κλεινοντας να πω πως εξω απο τον ναο υπαρχει ενας δρομος με εστιατορια και μαγαζια με σουβενιρ. Η προταση μου ειναι, οποιος παει, να δοκιμασει Akafuku 赤福 ή αλλιως κοκκινη καλη τυχη! ειναι ενα ιαπωνικο γλυκακι που εχει ως βαση mochi (ρυζι που εχει χτυπηθει και εχει γινει σαν μαστιχα) και απο πανω anko (παστα απο γλυκα φασολια) παρα πολυ καλο!




Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Kylie!! παρε μας τα μυαλα κοντη Αυτραλεζα!

Η μεγαλη μερα εφτασε!

Η Αφροδιτη εβαλε το χερι της και αυτην την φορα στην αρενα του σταδιου δεν υπηρχαν καρεκλες. Αν ειναι δυνατον ημασταν ορθιοι!! γουχουουουου. 
Και οχι μονο αυτο επειδη δρασαμε γρηγορα, βρεθηκαμε σε αποσταση αναπνοης απο την Καϊλι. (δεν ξερω αν φαινεται απο τις φωτο, αλλα ειμαστε πραγματικα παρα πολυ κοντα!)


Η συναυλια
Τα θετικα:
η συναλια ηταν μεγαλη σε διαρκεια, 2 ωρες. ευχαριστη αλλαγη απο τις 90λεπτες συναυλιες.
η επιλογη των τραγουδιων παρα πολυ ικανοποιητικη. μπραβο.
τα βιντεο πολυ καλοδουλεμενα (και οτι πρεπει οφθαλμολουτρο)
οι δυο κοπελες που εκαναν τα φωνητικα, παρα πολυ συμπαθητικες και καλες φωνες.
τα μετρια:
οι χορευτες. ηταν μεν καλοι αλλα περιμενα το τελειο, το αφταστο. 
τα αρνητικα:
τα ρουχα της Καϊλης. δεν τρελαθηκα. ειδικα ενα μαυρο πουπουλενιο  και ενα αλλο φορεματακι χανουμισας, μαυρη απογοητευση. 
η σκηνη.....μπαινοντας στο σταδιο, βλεποντας την σκηνη σκεφτηκα: χμμ κατι θα κρυβεται πισω απο αυτες τις μεγαλες οθονες, δεν μπορει να ειναι μονο αυτο η σκηνη σε μια τετοια συναυλια. 
και ομως η σκηνη ειχε απλα 5 μεγαλες οθονες. αισχος.
την επομενη μερα εψαξα και ανακαλυψα την αληθεια. στην ευρωπη η κοντη ειχε κουβαλησει ολη την σκηνη, η οποια υποτιθεται οτι ειναι ενας αρχαιοελληνικος ναος. στην Ιαπωνια (και στον Καναδα που πηγε μετα απο την Οσακα) φαινεται οτι ξεχασε την μιση σκηνη και εφερε μονο τις οθονες... γιατι κοπελα μου, γιατι; τοσο ακριβο ηταν να το κουβαλησεις το σκηνικο;
φφφφφφφφφ
περσυ η γκαγκα σε πιο μικρο σταδιο που ειχε το 1/3 σε χωρητικοτητα δεν εκανε τσιγκουνιες.
δεν ξερω αν φταιει η Καϊλι ή η εταιρεια που διοργανωσε την συναυλια αλλα απογοητευτηκαμε. 


το κοινο λιγο απογοητευτικο (δεν τους κατηγορω ειναι Ιαπωνες) αλλα ποιος τους χεζει αχαχαχα,
εγω χορεψα, χοροπηδηξα, φωναξα (εγω και ενας αλλος τρελαμενος αυστραλος φαν)

η συναυλια ηταν φανταστικη ακομα και με μισο σκηνικο και με αδιαφορο κοινο.

δεν ξερω αν εχει ερθει ηδη στην Αθηνα ή αν θα ερθει αργοτερα αλλα να πατε οπωσδηποτε,
η κοντη αυσταλεζα με εκανε να ανεβω τοσο πολυ,
ευχαριστω ρε Καϊλι το χρειαζομουν.

λιβ γιου μουβ ον του ε περφεκτ στρεηντζερ!
:)

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

poi poi poi poi po pi!

τον τελευταιο καιρο αναρωτιεμαι ολο και πιο εντονα που ειναι οι καλοι τραγουδιστες τις ιαπωνιας.
σε μια χωρα που σε ολους αρεσει να τραγουδανε γιατι δεν υπαρχουν θρυλικες φωνες;
που ειναι η γιαπωνεζα μουσχουρη; μια σελιν ντιον τελος παντων. δεν την εχω ανακαλυψει ακομα.

τις σκεψεις μου αυτες ηρθε να διακοψει ενα τραγουδι που με εκανε να θυμηθω οτι στην ιαπωνια δεν υπαρχουν πρεπει και ενω φαινεται η πιο καθως πρεπει χωρα ειναι ενα καραγκιοζιλικι και μισο.

και γιατι να υπαρχει η γιαπωνεζα χαρις αλεξιου ενω υπαρχει αυτο:



χαϊλαϊτς
στο 1:44 πλυσιμο
 1:47 παιξιμο ρωγας
στο 2:11 (αηδια!!!!) ο πυργος του τοκυο γλυφιτζουρι
2:14 κεφαλια ζομπι
2:29 λαμψη!
3:17 απογειωση!!!


οι 3 κοπελες ειναι ουσιαστικα κωμικοι αλλα αποφασισαν να το ριξουν για λιγο στο τραγουδι.

καλη απολαυση :)

poi poi poi poi poi po piiiiiii

στιχοι:
ες ι εξ, ες ι εξ με μεγαλη φωνη SEX!
δεξια μπρατσο, αριστερα μπρατσο, φερτε τα κοντα και.... ΒΥΖΙΑ!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...