Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

περιπετειες στους δρομους της Ιαπωνιας: μηχανικα προβληματα

το τελευταιο ποστ τελειωσε καπως ετσι:

λιγο πριν παρκαρω η μηχανη εσβησε.

τελος παντων παρκαρα, και εμεινα στο πανεπιστημιο ολη την ημερα μεχρι το απογευμα που επρεπε να φυγω γιατι ειχα μαθημα με τους γιατρους.
....5 λεπτα να προσπαθω να το βαλω μπρος. με τα χιλια ζορια ξεκινησε, μεχρι να φτασω στο νοσοκομειο ετρεμα οτι μπορει να σβησει απο στιγμη σε στιγμη. 
τελειωνω το μαθημα και αφου παλι με τα χιλια ζορια το βαζω μπρος αποφασιζω να παω σε ενα συνεργειο. 
ο μηχανικος (καθολου περιεργο) μεσα στην ευγενεια. του λεω τι συνεβη, με κοιταζει ηδη με το βλεμα 'κλαφτο το μηχανακι', μου λεει οτι θα με παρει τηλεφωνο οταν το κοιταξει. με παιρνει τηλεφωνο λοιπον την επομενη μερα και μου λεει οτι θα στοιχισει γυρω στα 200ευρω η επισκευη και οτι καλυτερο θα ηταν να το αφησω στην μοιρα του και να παρω ενα καινουργιο. τον ευχαριστησα, του ειπα οτι θα το σκεφτω και θα τον ξαναπαρω τηλ. 
περασαν 2 βδομαδες οπου προσπθουσα να βρω ενα φτηνο σκουτερακι. βρηκα στο ιντερνετ ενα ζαμφθηνο που το πουλαγανε σε ενα μαγαζι μεσα στην ερημια στην ακρη της πολης. λεω χαλαλι η ταλαιπωρια θα φυγω με μηχανακι απο εκει. 2 χιλιομετρα περπατημα απο το σταθμο μες την νταλα. φτανω, το βλεπω οπως στην φωτο στο ιντερεντ και λεω στην κοπελα αυτο θελω. μου λεει ωραια, κοστιζει οσο γραφει η ταμπελιτσα ΣΥΝ τα εξοδα επισκευης...ενω εβραζα μεσα μου της ειπα ευχαριστω πολυ και σηκωθηκα και εφυγα.

στον δρομο για την μεγαλη ευκαιρια....


2 εβδομαδες με τα τρενα απο το σπιτι στο πανεπιστημιο, στην προπονηση και στο νοσοκομειο αποδειχθηκε οτι ηταν το οριο μου. πηρα τηλεφωνο τον μηχανικο και του ειπα να μου βρει αυτος ενα μηχανακι οχι πολυ ακριβο. 
την ιδια μερα κιολας μου λεει οτι βρηκε ενα. παω, το βλεπω, εξωτερικα στο κακο του το χαλι αλλα τουλαχιστον προχωρουσε. του τα σκαω και παω να φυγω. μερικα χιλιομετρα πιο κατω σβηνει η μηχανη.....ημουν ετοιμος να κανω μπαμ απο τα νευρα. τηλεφωνο παλι, απο οτι καταλαβα πρεπει να ντραπηκε πολυ και εστειλε αμεσως τον βοηθο του να παρει το χαλασμενο. φτανει ο βοηθος φορτωνει το χαλασμενο σε ενα φορτηγακι και κατεβαζει ενα αλλο σκουτερακι. 'αυτο μπορεις να το χρησιμοποιεις μεχρι να δουμε τι θα γινει'. οκ το σωσανε λεω, κανανε την μαλακια τους αλλα τουλαχιστον υπαρχει εναλλακτικη. 
τελος λοιπον, παω την επομενη μερα στο συνεργειο να δουμε τι θα γινει. αφου μονο στα ποδια μου που δεν επεσε μου ειπε πως θα μπορουσα να κρατησω το σκουτερ που μου παραχωρησαν την προηγουμενη μερα χωρις παραπανω λεφτα (αν και ηταν φανερο πως ηταν σαφως καλυτερο απο το σκουπιδι που μου ειχαν δωσει την προηγουμενη μερα). αν και με το καλαθι που ειχε μπροστα μοιαζει λιγο με σκουτερακι της θειας που παει για ψωνια δεν παραπονεθηκα καθολου, το πηρα και εφυγα. 

το σκουτερακι της θειας

μεχρι να ολοκληρωθει ολη αυτη η διαδικασια, με χαλασμενα σκουτερακια, με κρυμμενες χρεωσεις, με και καλα καινουργια σκουτερακια που χαλανε την ιδια μερα + 2 εβδομαδες ωωωωρες ατελειωτες στα τρενα, ημουν ενα κουρελι.

τελος καλο ολα καλα :) (με τα μηχανικα προβληματα)

ομως...οι περιπετειες δεν τελειωσαν....

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

περιπετειες στους δρομους της Ιαπωνιας: μπλεξιματα με την αστυνομια!

οπως μου εγραψε μια φιλη μου:
Τετοιες κινησεις σε κανουν να νιωθεις πιο "native".
Να βλεπεις το σκηνικο γυρω σου να κινειται με αλλη ταχυτητα απο την καθιερωμενη (πεζου-ποδηλατου-τρενου).

το ιδιο μου ειχε κανει εντυπωση και στην θεσσαλονικη που καθε φορα που οδηγουσα στην πολη (σπανια) μου φαινοταν διαφορετικο μερος!

συνεχιζω την ιστορια μου:

οι μηνες περνουσαν αρμονικα. εγω και το μεταχειρισμενο σκουτερακι μου ημασταν χαρουμενοι....ωσπου....ηρθε η πρωτη κληση! 
παρανομο παρκαρισμα. 
να δικαιολογηθω λιγο, το ειχα παρακαρει σε ενα ελευθερο παρκινγκ που ελεγε ομως οτι πρεπει το σκουτερακι να ειναι μεσα απο τις γραμμες. 
επειδη ομως το παρνκινγκ ηταν τσαμπα, ηταν και τιγκα! οποτε το εβαλα και εγω κουτσα στραβα αλλα εξειχε λιγο η πισω ροδα.....
ρεεεε και μου κοψανε κληση!!! 90 ευρω!!!!!!!!!!!! 
μετα απο καναδυο μηνες και ενω ειμαι στον δρομο για ενα μαθημα αγγλικων (ακουγοντας ντανς ντανς ντανς μουσικη) ακουω κατι σειρηνες και βλεπω μια μηχανη να με πλησιαζει.... μου εκανε νοημα ο αστυνομικος να σταματησω. απο πισω ηταν και ενα περιπολικο. με βαλανε στο περιπολικο γιατι εβρεχε, ευγενεστατοι, γραψανε ο,τι ηταν να γραψουνε, μου ειπαν να προσεχω και συνεχισα να παω στο μαθημα μου. οπως ειπαμε το οριο ειναι 30....ε εγω πηγαινα με 54! οχοχοχο. ακου τωρα να σου κοψουν κληση επειδη πηγαινεις με 54 ε οχι! 

100 ευρω.

τελος να μην τα πολυλογω, ηθελα να βρω ενα μαγαζι που να εκτυπωνει φωτο και επειδη τετοια μαγαζια πλεον δεν υπαρχουν επρεπε να ψαξω και να παω σε μια γειτονια που δεν ειχα ξαναπαει. οποτε αγχωμενος, κοιταζοντας τον χαρτη στο κινητο οποτε μπορουσα για να καταλαβω απο που θα παω.... αλλες σειρηνες. 
πω ρε πουστη μου λεω τι εκανα παλι;;; 
^δεν κανατε δεξια στροφη σε δυο βηματα^..... ααααγκρρρρρρ ευτυχως 25 ευρω μολις. ουφ. 

αυτο εγινε τον ιουλιο. 
μετα απο μερικες μερες μου ηρθε ενα χαρτι απο την αστυνομια που ελεγε οτι αν θελω μπορω να παρακολουθησω ενα επαναληπτικο μαθημα κανονων ασφαλειας και οδηγησης. αυτο θα στοιχιζε αλλα 70 ευρω περιπου αλλα θα μου μηδενιζε τους ποντους. ειχα μαζεψει 5 ποντους και στους 6 θα μου επαιρναν το διπλωμα για ενα μηνα!!!
λεω δεν ειμαστε για τετοια τωρα, τα εσκασα τα 70 ευρω και πηγα :(
στο εν λογω μαθημα ημασταν 17 αντρες και μια κοπελα. 
μερος του μαθηματος ηταν και το να βγουμε στο δρομο να μοιρασουμε φυλλαδια στον κοσμο για ασφαλη οδηγηση. επισης για κανα 10λεπτο κρατουσαμε μια ταμπελα που την δειχναμε στους διερχομενους οδηγους που ελεγε να βαλουν την ζωνη τους.
μισο να βρω φωτο! 
ειχαμε και αυτο το περιβραχιονιο(;) για να ξερουν οι περαστικοι τι κανουμε

αυτη ηταν η ταμπελα που δειχναμε στους οδηγους. λεει: ας καλυτερεψουμε τους τροπους μας την ωρα της οδηγησης. η αλλη πλευρα ελεγε αν θυμαμαι καλα: βαλτε τη ζωνη σας! αυτοι μπροστα στην φωτο ηταν οι συναδελφοι. 

στο τελος του μαθηματος επρεπε να σηκωθουμε ολοι πανω ενας ενας και να πουμε μια τρομακτικη ιστορια που μας ειχε συμβει καθως οδηγουσαμε. π.χ. ξεχασα οτι ηθελα να στριψω και εστριψα τελευταια στιγμη με αποτελεσμα να περασω ξυστα απο τα προστατευτικα. 
μετα το group therapy, μας εβαλαν να γραψουμε μια εκθεση με θεμα 'τι μαθατε σημερα'.....δευτερα δημοτικου! (απο οτι εχω καταλαβει το κανουν γενικα αυτο για να ελεγχουν κατα ποσο αποτελεσματικα ειναι τα καθε ειδους σεμιναρια)

τελος καλο ολα καλα (με την αστυνομια)

οι περιπετειες μου ομως δεν τελειωνουν εδω.... 
εκει που παω κανονικα οπως καθε μερα στο πανεπιστημιο με το σκουτερακι, λιγο πριν παρκαρω σβηνει η μηχανη..... 

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

περιπετειες στους δρομους της Ιαπωνιας: δε μπιγκινινγκ

...στην ιαπωνια...απο τον προηγουμενο ιανουαριο...οδηγω σκουτερ! 
δεν ειχα γραψει τιποτα πιο πριν γιατι ειχα μια εκκρεμοτητα στην ελλαδα και δεν ενιωθα καλα να αποκαλυψω οτι οδηγω στην ιαπωνια. τωρα ομως που τακτοποιηθηκε η εκκρεμοτητα ηρθε η ωρα να γραψω για τις:



Περιπετειες στους δρομους τις Ιαπωνιας!

ολα ξεκινησαν μια μερα που ειδα στον πινακα με τις αγγελιες, ενα χαρτακι που ελεγε οτι καποιος πουλουσε ενα σκουτερακι 250ευρω περιπου. 
λεω εδω ειμαστε! (τα καινουργια κανουν γυρω στα 1500, για 50 κυβικα μιλαμε). ο πωλητης ηταν κινεζος. ειχα κουραστει καθε μερα με το ποδηλατο πανω κατω στους λοφους τις Οσακα και το βρηκα μια τελεια ευκαιρια να αποκτησω ενα μεταφορικο μεσο για να μπορω να πηγαινω σε διαφορα μερη αλλα και να μπορω να πηγαινω γρηγορα στο σπιτι του κεν χωρις να αλλαζω 15 τρενα. 
τον πηρα τηλεφωνο. κανονισαμε ραντεβου. μου το εδειξε, το πηρα για μια βολτα μου αρεσε (καλα 250ευρω ηταν δεν ειχα και τρελες απαιτησεις) τον πληρωσα και εκλεισε η συμφωνια. λιγες μερες αργοτερα μου εστειλε και τα χαρτια της ασφαλειας.

Ο φιλος μου ο Tom απο την Αγγλια αφου πρωτα ειχε βαφτισει το ποδηλατο μου Stavros αποφασισε να βαφτισει και το σκουτερακι μου: Black Bastard.  

ομως, δεν ειχα ακομα διπλωμα ετσι για μερικες εβδομαδες το σκουτερακι εμεινε ακινητοποιημενο. διαβασα για το διπλωμα απο ενα βιβλιο που ειχαν καποιοι φιλοι στην εστια, αλλα επειδη ειχα ηδη διαβασει για το διπλωμα αυτοκινητου στην ελλαδα δεν μου φανηκε τοσο δυσκολο γιατι πανω κατω τα ιδια ελεγε. 
εκτος απο 2 πολυ βασικες λεπτομερειες (που θα καταλαβετε ποσο σημαντικες ειναι αργοτερα). 
1. τα σκουτερ 50 κυβικων στην ιαπωνια επιτρεπεται να πηγαινουν μεχρι 30χλμ/ωρα. 30!!!!!!! μα καλα, ποιος παει με 30;;;;;
2. για να στριψεις δεξια σε μια διασταυρωση με ενα σκουτερακι πρεπει να κανεις μια περιεργη διαδικασια που λεγεται ni dankai usetsu 二段階右折 (ή αλλιως δεξια στροφη σε δυο βηματα)
αααα υπαρχει βιντεο στο γιουτιουμπ με επεξηγηση αχαχαχα 


πρεπει να ειναι απο τα σεβεντηζ.  αν δεν καταλαβατε το βιντεο θα προσπαθησω να σας το εξηγησω.  (το σημαντικο ειναι το '3' στο βιντεο, εκει σταματας και αλλαζεις κατευθυνση)

περναω το θεωρητικο τεστ και ετοιμαζομαι για το τεστ οδηγησης. ...βασικα δεν ηταν τεστ, πιο πολυ σεμιναριο ηταν γιατι δεν κοψανε κανεναν. (ακομα και δυο κοπελες που επεσαν δυο φορες με τα σκουτερακια πανω στα προστατευτικα πλαστικα της πιστας) μετα απο μερικες βολτες με το σκουτερακι, μας πηγαν σε μια αιθουσα να ακουσουμε μια διαλεξη για ασφαλη οδηγηση. 
και τελος. μπορουσα πλεον και επισημα να οδηγω σκουτερακι στην ιαπωνια! 

ημουν ετοιμος για νεες περιπετειες στους δρομους την ιαπωνιας!

συνεχεια σε επομενο post. 

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

αυτοματος βενζινοπωλητης

στην ιαπωνια εκτος απο τους αμετρητους αυτοματους πωλητες αναψυκτικων υπαρχουν διαφορα αυτοματοποιημενα συστηματα (που κανουν την ζωη πιο ευκολη;)

σημερα θα σας παρουσιασω τον αυτοματο βενζινοπωλητη!

πας στο βενζιναδικο και δεν εχεις ορεξη ρε παιδι μου να μιλησεις σε ανθρωπο. θες απλα να βαλεις την βενζινη σου και να φυγεις. εδω λοιπον ερχεται ο Α.Β. να σου κανει την ζωη ευκολη.

τον πλησιαζεις. (αν και συνηθως εχει γυναικεια φωνη). σε καλωσοριζει (δεν εχει σημασια αν ειναι μηχανημα, ολα τα ιαπωνικα κατασκευασματα ειναι ευγενικα σαν τους δημιουργους τους)
σου εξηγει τι πρεπει να κανεις και ξεκινας να ακολουθεις τις οδηγιες του. ευκολο. 


μετρητα ή καρτα;
εγω παντα μετρητα (γιατι ακομα περιμενω την πιστωτικη μου καρτα) 
βαζεις λοιπον το χαρτονομισμα.
σηκωνεις την αντλια που αντιστοιχει στην βενζινη που θελεις. 
κοκκινη για κανονικη, κιτρινη για super και πρασινη για πετρελαιο (νομιζω)
το γεμιζεις και μετα αν θες παιρνεις την πετσετουλα που υπαρχει εκει διπλα για να σκουπισεις το στομιο της αντλιας (αν θελεις) για να μην λερωσει. 

στο τελος, αφου ξαναβαλεις την αντλια πισω, βγαινει μια αποδειξη με ενα barcode. 
παιρνεις την αποδειξη και την σκαναρεις σε αυτο το μηχανημα που σου δινει τα ρεστα σου!

χμμ...ακουγεται πολυπλοκο; ειναι παρα πολυ απλο. ... εχουμε και στην ελλαδα; 
επειδη στην ελλαδα δεν οδηγουσα τοσο δεν ειχα πετυχει κανενα τετοιο βενζιναδικο. 

ζητω η αυτοματοποιηση! 
(που ειναι ο Λιακοπουλος να πει για τα σεναρια μελλοντικης καταστροφολογιας, που τα ρομποτ θα εχουν παρει την θεσει των ανθρωπων! οου μαϊ γκαντ, τρεξτε να σωθειτε οσο ειναι καιρος)

υ.γ. αυτο το ποστ ηθελα να το κανω απο καιρο αλλα επειδη μεχρι τωρα ηταν μυστικο το οτι οδηγω στην ιαπωνια το κανω τωρα. σε επομενο ποστ: οδηγηση στην ιαπωνια, περιπετειες με την αστυνομια και αλλες περιπετειες στους δυο τροχους.



Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

butamen buhi buhi

νιαου και γαβ και μουουουου.
στην ιαπωνια αυτοι οι ηχοι ειναι εντελως πασε. σε αυτο το post θα δουμε πως ακουνε οι ιαπωνες τις κραυγες που βγαζουν τα ζωα.


κοτοπουλο: kokekokko
ποντικι: chuuchuu
γατα: nyanya
σκυλος: wan wan
αλογο: hihiiiin
βατραχος: kero kero
γουρουνι: buu buu 
(ο Κεν εχτες μου ειπε μια αλλη εκδοχη για το γουρουνι: buhi buhi!!! ααχαχαχαχαχα. αυτο ηταν και η αφορμη για αυτο το ποστ)

buhi buhi :)

και βιντεο απο την τελευταια διαφημιση μιας εταιριας που πουλαει instant ramen με χοιρινο (ή αλλιως buta)


ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!
butamen buhi buhi, buta men buhi buhi!!!!!!


υ.γ. το τρεξιμο δεν λεει να μειωθει. μεχρι να ηρεμησουν καπως τα πραγματα θα ανεβαζω γρηγορα ποστ που δεν χρειαζονται και τοση προετοιμασια. 
βεγγος mode ON!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

promotion: ο ιαπωνικος τροπος!

εχετε μαγαζι; περναει καποια μερα ενας διασημος και αγοραζει κατι απο εσας; τι καλυτερη ευκαιρια για διαφημιση!


ναιιιιιιι εφαγα στο ιδιο μαγαζι που ειχε φαει και ο Di Caprio!!!

δυστυχως οπως ηταν αναμενομενο και αυτη η πινακιδα επεσε θυμα των ιαπωνικων μεταφρασεων!

for promote yeah.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

i love tokyo

ηθελα να συνεχισω με τις συνεντευξεις αυτην την εβδομαδα αλλα σταθηκε αδυνατο λογω τρεξιματος.

ηθελα να βαλω ανεβασω αυτο το ποστ λιγες μερες πριν αλλα μολις τωρα βρηκα την ευκαιρια.

την προηγουμενη βδομαδα στο Τοκυο πηγα σε ενα προαστιο που λεγεται Ikebukuro 池袋. Δεν βρηκα πολλες πληροφοριες στο ιντερνετ για τα αξιοθεατα εκτος απο το κτιριο Sunshine60, το πρωτο πανυψηλο κτιριο του Τοκυο που χτιστηκε στην δεκαετια του 70. Διαβασα λοιπον πως ο τελευταιος οροφος ειναι παρατηρητηριο και ειπα να παω να ριξω μια ματια στην θεα. (στο Τοκυο ειχα ηδη παει στον πυργο του Τοκυο και στο 'δημαρχειο' του Τοκυο για να δω την θεα)
Πριν φτασω στο εν λογω κτιριο συναντησα αυτο:

μες την μεση της πολης ενα εργοστασιο καυσης σκουπιδιων και αυτο ειναι η καμιναδα!!! 
μου φανηκε παρα πολυ ενδιαφερον το ντιζαϊν...για μια καμιναδα :)

συνεχισα την βολτα μου και επεσα πανω σε αυτο:

το οποιο ειναι ξενοδοχειο. η αρχιτεκτονικη του Τοκυο ειναι κατι το συναρπαστικο.

τελος εφτασα κατω απο το Sunshine60. νομιζω φαινεται πολυ ευκολα η 70ηζ αρχιτεκτονικη του.


το τελος μιας τελειας βολτας. 
βλεποντας την θεα και τρωγοντας βαφλα με παγωτο μπανανα. 


καθησα μεχρι να νυχτωσει για να δω και την βραδυνη θεα της πολης
οσο ημουν εκει ειχα ενα τεραστιο χαμογελο στο προσωπο μου. 

i love tokyo

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Studio Ghibli


To to ro Totoro To to ro Totoro



Καλημερα και καλο μηνα (στην ιαπωνια δεν λενε καλο μηνα, καλη εβδομαδα κτλ).
Ειμαι στο Τοκυο απο την Τριτη για ενα συνεδριο (ALMA-SUBARU workshop... τρελο κεφι) γιαυτο εχω καθυστερησει την επομενη ‘συνετευξη’. Ειμαι ο μονος που ηρθα απο το εργαστηριο και δεν νομιζω οτι ειναι πολυ καλη ιδεα να πιασω εναν ασχετο αστρονομο και να τον ρωταω για τις φεμινιστριες π.χ. στην ιαπωνια απο βδομαδα λοιπον η συνεχεια!

Στα του Τοκυο τωρα. Προς ολους τους αρχιτεκτονες: το Τοκυο θα πρεπει να γινει ο νουμερο 1 προορισμος σας. Η πολη μοιαζει με ενα τεραστιο αρχιτεκτονικο εργαστηριο.

Επειδη τα βασικα στο Τοκυο τα ειχα ηδη κανει αυτην την φορα αποφασισα να παω σε ενα μερος πιο δευτερευον. Το μουσειο Ghibli. Αν ειστε ενας απο τους πεφωτισμενους και εχετε δει περα απο τις μετριοτατες ταινιες τυπου Disney τοτε θα εχετε ξανακουσει το ονομα Studio Ghibli. Αν το ονομα δεν σας λεει κατι, τοτε ισως οι ταινιες τους σας πουν: Spirited Away, My neighbor Totoro (νομιζω ειναι οι πιο διασημες ταινιες τους αλλα ολες ειναι πραγματικα διαμαντια).

Για να επισκεφτει κανεις το μουσειο πρεπει να ακολουθησει μια λιγο διαφορετικη διαδικασια απο το συνηθισμενο. Το μουσειο δεχεται συγκεκριμενο αριθμο επισκεπτων καθε μερα, σε καθορισμενες επισκεψεις (ανα 2 ωρες). Απο οτι διαβασα ο ιδιοκτητης, για να μπορεσουν ολοι να ευχαριστηθουν το μουσειο οπως πρεπει, ηθελε να μην ειναι γεματο. Βαζοντας ενα οριο στον αριθμο των επισκεπτων η επισκεψη γινεται πιο χαλαρη. Επισης, στο μουσειο δεν πωλουνται εισητηρια. Οι ενδιαφερομενοι πρεπει να πανε στα convinience stores της αλυσιδας Lawson και να κανουν ηλεκτρονικη κρατηση απο τα ειδικα μηχανηματα επιλεγοντας την ημερα και την ωρα της επισκεψης τους. (Υπαρχει τετοιο καταστημα 20μετρα απο το μουσειο αλλα δεν θα το συνιστουσα. Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι κλεισμενα τα εισητηρια για την ωρα ή την ημερα που θελετε, ετσι μπορει να πατε αδικα μεχρι εκει. Αν ειστε στο Τοκυο φροντιστε να βγαλετε εισητηρια μια ή δυο μερες πριν). Στην περιτωση μου δεν ειχε εισητηρια για την ωρα που με βολευε και ετσι αναγκαστηκα να περιμενω 3 ωρες (κατι το οποιο ομως αποδειχτηκε μια πολυ καλη ευκαιρια να ανακαλυψω εναν πολυ ωραιο ζωολογικο κηπο πολυ κοντα στο μουσειο. Φωτο εδω) Αν μεινετε πολλες μερες στο Τοκυο και θελετε μια ανασα απο ολη αυτη την ενεργεια της πολης, το μουσειο ειναι οτι πρεπει, βρισκεται 30 λεπτα με το τρενο απο το κεντρο της πολης. Γυρω απο το μουσειο ειναι ενα μεγαλο παρκο και επιπλεον υπαρχει και ο ζωολογικος κηπος που εγραψα πιο πανω (αν και στο Τοκυο στο παρκο Ueno υπαρχει μεγαλυτερος).

Η ταλαιπωρια με το εισητηριο αξιζε τον κοπο οσο δεν μπορουσα να φανταστω. Οι κοπελες της υποδοχης φορουσαν ρουχα απλα που ειχα την εντυπωση οτι τα ειχα δει σε καποια ταινια τους. Με καλωσορισαν και μου εδωσαν ενα εισητηριο με 3 καρε (αληθινα καρε!) απο το φιλμ μιας απο τις ταινιες τους!!! Αυτο το εισητριο το χρησιμοποιεις για να μπεις στον κινηματογραφο του μουσειου οπου προβαλλονται ταινιες μικρου μηκους που μπορεις να τις δεις αποκλειστικα στο μουσειο. Εχτες η ταινια που ειδα ηταν το ‘Η Μαϊ και το γατακι-λεωφορειο’. Οσοι εχουν δει το Τοτορο θα θυμουνται το Γατο-λεωφορειο. Σε αυτην την ταινια η Μαϊ συναντα τον γιο του Γατο-λεωφορειου! Δεν θα πω κατι παραπανω για να ερθετε να δειτε την ταινια χεχεχε. Οι ταινιες του Studio Ghibli εχουν μια απιστευτη επιδραση. Ειναι τοσο γλυκες, αθωες, ομορφες. Καθ’ολη την διαρκεια της προβολης ειχα ενα τεραστιο χαμογελο στο προσωπο μου. (σημειωση η ταινια ειναι στα ιαπωνικα χωρις υποτιτλους αλλα τα λογια δεν εχουν σημασια σε τετοιες ταινιες).

Το μουσειο ειχε ως βασικο στοιχειο (ή αυτο που μου κεντρισε εμενα πιο πολυ το ενδιαφερον) τις τεχνικες animation. Ειχε διαφορες μηχανες και κατασκευες με τις οποιες μπορουσες να δεις μερικα απο τα τρικ που χρησιμοποιουν. Νομιζω αν εισαι 5 χρονων οι τεχνικες animation μαλλον δεν σου λενε τιποτα και ανυπομονεις να παιξεις με το γατο-λεωφορειο.



Αν σας αρεσουν οι ταινιες του Studio Ghibli η επισκεψη στο μουσειο ειναι απαραιτητη.

Tonari no to to ro Totoro!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...